nieuwsbrief 1403 – 1404

1403 – 1404

Datum: 12/12/2020

Foto boven: Wandeling 1413 La Minerie, lamp nodig?   Aan het eind van de route kunt u er een uitzoeken!

Vandaag twee pittige maar mooie routes in het land van de Vesdre vanuit Forêt en Prayon. U kunt de routes combineren tot een heerlijke dagtocht.

Nieuw op de site: Wandeling 1403. Forêt – Prayon 10 km

Ten zuiden van Fléron ligt in het mooie Pays de Vesdre het rustige dorpje Forêt. Tijdens deze pittige wandeling wandelt u al snel de bossen in en dan daalt u een schitterend panoramisch graspaadje af, met uitzicht op Prayon. Dan klimt u echter weer een stuk omhoog en komt u bij het volgende uitzichtpunt. U daalt af naar Prayon en dan volgt u even de drukke hoofdweg door het industriestadje. Dit wordt echter beloond met een prachtig voetpad langs de Vesdre. Via leuke bospaadjes loopt u naar Trooz en passeert u Château de la Fenderie, een zeer oud kasteel.  Via een pittige maar mooie bosklim komt u uit het bos en via veldwegen met mooi panorama loopt u terug naar de kerk.  Neem zelf proviand mee.  TIP: U kunt deze route combineren met wandeling 1404. Prayon tot een heerlijke dagtocht. Doe dan eerst 1404 en in Prayon stapt u over en 1403.

Bekijk hier de wandeling en foto’s.

 

Foto onder: De wandeling begint al na 2 minuten met dit schitterende uitzicht!

Nieuw op de site: Wandeling 1404. Prayon 9km.

Ten zuiden van Fléron ligt in het mooie Pays de Vesdre het indstriestadje Prayon.  Tijdens deze pittige wandeling klimt u meteen door een steil hellingbos en een stuk grasland omhoog. Dan struint u een mooi stuk door weilanden omhoog en komt u in het dorp Beaufays. U passeert de oude abdij Prieuré de Beaufays met oude grafstenen en dan daalt u een prachtig panoramisch pad af.  Na een mooie afdaling door de bossen klimt u even omhoog naar een uitzichtpunt met zitbank, een schitterende plek.  Beneden volgt u een prachtig graspaadje langs de Vesdre en via Prayon loopt u terug naar de parkeerplaats.  Neem zelf proviand mee.  TIP: U kunt deze route combineren met wandeling 1403. Forêt tot een heerlijke dagtocht. Doe dan eerst 1404 en vlak voor het spoorwegviaduct (punt 6) stapt u over op 1403.

Bekijk hier de wandeling en foto’s.

Foto onder: Uitzicht op Prayon.

 

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 1233. Berg en Terblijt.

Fotograaf:H.Schutte.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 1035. Kornelimünster, hier staan ze nog, de tanden van de Siegfriedlinie.

Fotograaf: E.Quaadvlieg.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 1142. Andrimont, muurschildering in Verviers.

Fotograaf: J.Heerings.

Actueel: Onlangs een nieuwe route uitgezet van Schinnen naar Vaesrade, dit wordt wandeling 1419.

Foto onder: Wie weet waar dit beeldje hangt?

Reacties: Wandeling 352. Hombourg.

Ann en Paule 

Deze prachtige wandeltocht in het hart van ‘t Land van Herve vandaag gelopen. Een juweeltje! Wat is het daar toch ontzettend mooi. Zelfs op een mistige herfstdag . Ook asfalt kon ons enthousiasme niet temperen.
De routebeschrijving klopte helemaal. Top !!!

Foto onder: Verborgen kasteeltje….

Volgende wandeling: Wandeling 1405. Lobberich 12,4 km.

Foto onder: In Lobberich moet je waterdichte schoenen aan!

Volgende Nieuwsbrief: 19/12/2020