nieuwsbrief 1411 – 1412

1411 – 1412

Datum: 09/01/2021

Foto boven: Ik vind het fijn dat ze in België de markeringen op de bomen plaatsen maar…euhhh..ik word ook een jaartje ouwer!

Vandaag twee prachtige routes in België op nog geen 25 km rijden vanaf de Nederlandse grens. Schitterende panorama’s!

Nieuw op de site: Wandeling 1411. Xhendelesse 12,3 km.

Ten zuid-oosten van Luik ligt in een prachtig wandelgebied het dorp Xhendelesse.  Weilanden, nauwe doorgangen, klaphekjes, panorama’s, het prachtige oude dorpje Soiron en veel verrassende paadjes,  het zit allemaal in deze route. U verlaat al snel het dorp en wandelt door de weilanden naar het dorp Grand-Rechain. U struint weer door weilanden en daalt door een bos af naar Soiron waar een oud kasteel ligt. Voorbij het dorp wandelt u weer door weilanden en volgt u een panoramisch pad omhoog met prachtig uitzicht op Soiron. U daalt een weggetje af naar het dal van de Le Bola en dan volgt een flinke klim langs een buitenwijkje van Olne.  Via weilanden met een mooi uitzicht komt u in het dorp maar dan maakt u nog een lus over verrassende paadjes terug naar de kerk. Af en toe denkt u dat u over privégrond loopt maar er lopen gemarkeerde routes en het is daar normaal.

Bekijk hier de wandeling en foto’s.

 

Foto onder: Het schitterende uitzicht op het dorp Soiron.

Nieuw op de site: Wandeling 1412. Bolland 13 km.

Zonder meer de meest panoramische wandeling uit deze wandelgids!   Midden in het prachtige Land van Herve, op 20 km rijden van de Nederlandse grens,  ligt het rustige dorpje Bolland, vernoemd naar het riviertje. Doel van deze heuvelachtige wandeling is het witte enorme kruis Croix du Bois del Fièsse op een groene heuvel.  De route bestaat veel uit weilanden met klaphekjes maar ook rustige asfaltweggetjes met schitterende uitzichten. Vanuit het dorpje klimt u meteen via een trappenpad omhoog en dan verder door weilanden omhoog met geweldig panorama.  Boven steekt u de doorgaande weg over en dan volgt u geruime tijd een rustige maar zeer panoramische weg door het prachtige landschap.  U struint door weilanden en dan klimt u de heuvel op naar het enorme kruis. Het uitzicht rondom is overweldigend. Er is ook een sokkel waar u op kunt zitten om te pauzeren. U wandelt door het dorp Charneux en dan volgt een pittige klim door de weilanden omhoog naar de doorgaande weg.  U volgt een panoramisch weggetje en via een avontuurlijk bospaadje komt u in de weilanden waar u terug wandelt langs de kerk naar Bolland.  Zoek een zonnige heldere dag uit dan kunt u enorm ver kijken.

Bekijk hier de wandeling en foto’s.

Foto onder: Klim naar het Croix du Bois del Fièsse, het uitzicht is formidabel!

 

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 786. Vaals.

Fotograaf:F.Otermans.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 808. Kortessem, een kerk in een kerk…..

Fotograaf: H.Schutte.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 791. Höfen, op de top bij het kruis ligt een schriftje voor wandelaars.

Fotograaf: J.Heerings

Actueel: Onlangs een nieuwe route uitgezet vanuit de Winselerhof in Landgraaf, dit wordt wandeling 1425.

Foto onder: Tijdens deze route passeert u een echte duikboot!

Reacties: Wandeling 969. Swalmen.

Astrid 

Vandaag deze korte maar mooie wandeling gelopen. We hebben nu alle wandelroutes van Swalmen (van deze site) gewandeld.
En ze zijn allemaal even mooi! Heerlijk struinend langs de Swalm. Met genoeg banken op schitterende plekken. Bij punt 1 zagen we de Galloway runderen maar ook een ree. Volgens een inwoner van Swalmen was dit ree ooit aankomen lopen en daarna opgenomen in de kudde van de Galloway runderen. Regelmatig laat het ree zich nu zien, samen met de runderen in dit mooie stukje natuurgebied.

Ps Dit was mijn 200ste wandeling van deze site….en het smaakt nog steeds naar meer!! Toch wel een beetje verslavend…..

Foto onder: Heerlijk wandelen langs de Swalm.

Volgende wandeling: Wandeling 1413. La Minerie 11 km.

Foto onder: Tijdens deze route passeert u een oorlogsmuseum met daarvoor een echte sherman tank en 3 tanden van de Siegfriedlinie.

Volgende Nieuwsbrief: 16/01/2021.