nieuwsbrief 1413 – 1414

1413 – 1414

Datum: 16/01/2021

Foto boven: Tijdens wandeling 1425. Landgraaf moet u een stukje rustig aan doen!

In 2020 zijn er ruim 4,6 miljoen wandelroutes gedownload van Wandelgids Zuid-Limburg, een nieuw record! De meest gedownloade route is 1254   Hoogcruts, deze is ruim 13.000 maal gelopen.

Vandaag twee mooie routes in België vanuit La Minerie en Esneux.

Nieuw op de site: Wandeling 1413. La Minerie 11 km.

Op 20 km rijden vanaf de Nederlandse grens ligt diep in het Land van Herve het dorpje La Minerie.  Tijdens deze licht heuvelachtige open wandeling wandelt u meteen via een leuk bospad omhoog en steekt u de Ravel Ligne 38 over.  Via rustige weggetjes en veldwegen loopt u naar de buurtschap Crawheze en volgt u een graspad omhoog. Boven struint u geruime tijd door weilanden met prachtig panorama en dan komt u in het gehuchtje Les Béolles met oorlogsmuseum (elke eerste zondag van de maand open) en een echte Shermantank.  U struint geruime tijd door weilanden met klaphekjes en dan komt u in het stadje Clermont, uitgeroepen tot het mooiste stadje van Wallonië.  U waant zich even terug in de tijd. Na een rondje door het leuke parkje volgt u een panoramisch weggetje langs wijnranken en dan wandelt u weer door weilanden met klaphekjes. Via leuke voetpaadjes wandelt u terug naar het dorp. Neem zelf proviand mee. Na regenval kunnen sommige paden drassig zijn.

Bekijk hier de wandeling en foto’s.

 

Foto onder: Prachtig glooiend landschap bij la Minerie.

Nieuw op de site: Wandeling 1414. Esneux 13,4 km.

Op een dik half uurtje rijden van de Nederlandse grens ligt ten zuiden van Luik het stadje Esneux.  Tijdens deze heuvelachtige en zeer afwisselende wandeling klimt u meteen via een leuk bospaadje omhoog en daalt u door weilanden af naar het gehucht Ham. Dan daalt u met een prachtig panorama verder af door de weilanden naar een boerderij en vanaf nu struint u zeer geruime tijd over voetpaden langs de Ourthe langs het dorpje Hony.  In het stadje Méry steekt u de Ourthe over en dan klimt u steil door het bos omhoog.  U daalt af naar een villawijk en dan volgt een klim naar Chateau d’Avionpuits, een prachtig kasteel. Voorbij het rustige dorpje Fontin daalt u een mooi bospad af langs een bergbeekje en dan wandelt u mooi langs de Ourthe, met boven op de berg het schitterende kasteel Chateau Le Fy,  naar het levendige centrum van Esneux met veel terrasjes en natuurlijk patatkraam!   Als toetje klimt via een prachtig paadje langs een oude muur omhoog naar het kasteel en dan komt u weer bij de parkeerplaats.   Na regenval kunnen enkele paadjes met bladeren glibberig zijn.

Bekijk hier de wandeling en foto’s.

Foto onder: Uitzicht op de Ourthe en het stadje Méry.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 1381. Tilff, deze reiger is op zoek naar een lekkere prooi.

Fotograaf:A.Deckers.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 858. Schleiden, bijzondere begraafplaats.

Fotograaf: H.Schutte.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 817. Landgraaf. tijdens deze route passeert u het monument van Nicky Verstappen.

Fotograaf: J.Heerings.

Actueel: Onlangs een nieuwe route uitgezet vanuit Vaals naar het Drielandenpunt, dit wordt wandeling 1431.

Foto onder: Euuhhh….ik heb de paden voor jullie vrij gemaakt!

Reacties: Wandeling 1304. Cuijck.

Vanmorgen in de mist aan deze wandeling begonnen met temperaturen rond het vriespunt. Op de Mookerheide brak de zon door wat zorgde voor fantastisch licht. In Plasmolen genoten van een coffee to go en bij het strandbad konden we zelfs gebruik maken van de toiletvoorziening. De wandeling is zeer afwisselend en zeer de moeite waard, wij hebben er weer erg van genoten!

Foto onder: Aan de Maas bij Cuijck.

Volgende wandeling: Wandeling 1415. ‘s Gravenvoeren 9,6 km.

Foto onder: Het Hoogbos is toch niet zo hoog…..

Volgende Nieuwsbrief: 23/01/2021.