nieuwsbrief 1415 – 1416

1415 – 1416

Datum: 23/01/2021

Foto boven van wandeling 1424. Smeermaas, sommige mensen hebben toch echt hun naam mee!

 

Beste GPX gebruikers,

Afgelopen maanden is er hard gewerkt om alle GPX bestanden te optimaliseren zodat deze precies over de paden lopen, een enorme klus!   Over een paar weken is alles klaar en ook de nieuwe bestanden worden zo gemaakt.  Echter veranderen hier door natuurlijk alle afstanden die we de komende tijd dan ook gaan aanpassen.   Ook komen er betere hoogtekaarten met de totale hoogtemeters maar dat duurt nog een poos.  We blijven innoveren om de beste wandelgids van de Euregio te zijn!    Als u de app Osmand gebruikt kunt u met een premium abonnement spraaknavigatie gebruiken, handig!

Mensen die nooit met GPX hebben gelopen denken dat ze even de app kunnen downloaden en een route kunnen lopen maar dat is toch niet zo eenvoudig. U zult eerst de gebruiksaanwijzing goed moeten lezen hoe GPX werkt.  Ook is er verschil met gebruik op Android en Apple.   Als u echter weet hoe u een route moet importeren in Osmand is het een fantastische app om mee te wandelen, u kunt nooit meer verdwalen.   U vindt de gebruiksaanwijzing op de INFOPAGINA.

Vandaag weer twee leuke routes vanuit ‘s Gravenvoeren.

Nieuw op de site: Wandeling 1415. ‘s Gravenvoeren 9,6 km.

Tijdens deze heuvelachtige en grensoverschrijdende wandeling door de Voerstreek wandelt u langs de mooie vijvers van het kasteel en via en steil bospaadje klimt u omhoog naar de Snauwenberg. U daalt af via een leuk pad en dan struint u geruime tijd over een paadje langs het Hoogbos. Via een mooi hol stenig pad loopt u naar ’s Gravenvoeren en dan komt u bij het mooie en rustig gelegen terras van de Auberge ’s Gravenhof waar u fijn kunt pauzeren. U kunt er ook heerlijk lunchen.  (wo en do gesloten).  U klimt een weg omhoog en dan komt u boven bij een prachtig uitzicht op de Voerstreek.  U struint geruime tijd door weilanden met klaphekjes en langs het beekje de Noor en dan klimt u omhoog. Via voetpaden loopt u terug naar de parkeerplaats. U kunt ook starten bij de Auberge, start dan bij punt 4.

Bekijk hier de wandeling en foto’s.

 

Foto onder: Uitzicht op de Voerstreek.

Nieuw op de site: Wandeling 1416. ‘s Gravenvoeren 6 km.

Tijdens dit heuvelachtige leuke rondje ’s Gravenvoeren wandelt u via holle veldwegen omhoog naar een plateau met mooi uitzicht en u passeert twee kapelletjes waaronder de bijzondere Steenboskapel met patersgezang. U daalt af naar de buurtschap Ketten en wandelt even langs de Voer. Voorbij de buurtschap Meulenberg volgt u een mooi weggetje naar de buurtschap Vitchen waar u kunt pauzeren bij het gezelligste café van de Voerstreek, café De Wandelaar.  U klimt door weilanden omhoog en boven wacht u een adembenemend uitzicht op de Voerstreek. U daalt een holle weg af en dan klimt u omhoog naar de St. Denijskapel. U daalt af terug naar het dorp en langs de Voer wandelt u terug naar het leuke terras op het binnen plein.

Bekijk hier de wandeling en foto’s.

Foto onder: Vanuit Vitchen omhoog naar een van de mooiste uitzichten op de Voerstreek.

 

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 1351. Wijlre.

Fotograaf:J.Maessen.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 1400. Erftstadt, Schloss Liblar.

Fotograaf: T.Schmeits.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 800. Mützenich, hartje winter.

Fotograaf: J.Heerings.

Actueel: Onlangs een nieuwe route uitgezet vanuit Aachen – Seffent naar de Schneeberg, dit wordt wandeling 1433.

Foto onder: Tijdens deze wandeling kunt u een stuk van de Siegfriedlinie bekijken.

Reacties: Wandeling 1410. Maastricht.

Jan Bal 

11 januari 2021 deze wandeling gelopen waarbij de hond voor een groot gedeelte zelfs los mee kon (uiteraard niet in het stadspark). Door onderweg de bijbehorende info goed op te nemen hebben wij op ons gemak er drie uur overgedaan. De beschrijving was perfect en wij genoten van de afwisseling in de omgeving. Met heel veel plezier hebben wij in deze roerige coronatijd genoten.
Wij danken de personen die aan deze site hebben meegewerkt, hulde!!!
Met vriendelijke groet vanuit de Hoeksche Waardse polders,
Jan en Erica Bal (+hond Jet)

Foto onder: Fort Sint-Pieter in Maastricht.

Volgende wandeling: Wandeling 1417. Voerendaal 10,2 km.

Foto onder: Alpaca in Retersbeek, wat een snoetje he.

Volgende Nieuwsbrief: 30/01/2021.