nieuwsbrief 1417 – 1418

1417 – 1418

Datum: 30/01/2021

Foto boven:  Tja het is maar wachten wanneer ooit de horeca weer open mag…..ondertussen maak ik veel vrienden!

Nieuwe foto’s op de hoofdpagina van de nieuwe wandelingen 1420 Lontzen en 1434 Magnée.

Beste wandelaars,

Afgelopen periode hebben wij veel routes in België geplaatst in de wandelgids. Deze waren al langer geleden ingetekend en gemaakt en omdat wij momenteel geen nieuwe routes vanaf horeca kunnen maken hebben we deze geplaatst zodat u al kunt voor genieten!  Het wordt momenteel wegens corona afgeraden te gaan wandelen in België en Duitsland. Vermijd ook de bekende drukke locaties in Nederland.  Er is zoveel keus in de wandelgids dat u beslist een rustige route in Limburg of Brabant kunt lopen.

Vandaag een leuk rondje Voerendaal en een zeer panoramische tocht nabij Henri-Chapelle.

Nieuw op de site: Wandeling 1417. Voerendaal – Retersbeek 10,2 km.

Tijdens deze gemakkelijke wandeling, wandelt u even door een parkje en dan volgt u een voetpad naar de buurtschap Retersbeek. U loopt een flink stuk over voetpaadjes langs akkers over een panoramisch plateau en via een rustige weg komt u bij de Huiskenshof.  De terugweg wandelt u over veldwegen en graspaadjes langs de Hoensbeek en via het parkje komt u weer bij IJssalon nICE met ambachtelijk ijs. U kunt er ook prima lunchen.  U kunt ook de route starten bij de Huiskenshof, start dan bij punt 4. (Geen parkeergelegenheid).

Bekijk hier de wandeling en foto’s.

 

Foto onder: Uitzicht nabij Retersbeek.

Nieuw op de site: Wandeling 1418. Henri-Chapelle 15,6 km.

Op een klein half uurtje van de Nederlandse grens ligt, in het prachtige land van Herve, de plaats Henri-Chapelle, zeer bekend vanwege de Amerikaanse begraafplaats.   Tijdens deze heuvelachtige en zeer panoramische wandeling, wandelt u over rustige weggetjes met mooie uitzichten, langs de golfbaan en via een veldweg loopt u naar Henri-Chapelle.  Voorbij het kerkhof met geweldig uitzicht wandelt u door weilanden en via een rustig weggetje loopt u naar de buurtschap Hockelbach.  U struint weer door weilanden en dan loopt u een zeer panoramische weg omlaag.  Via een prachtig stuk door weilanden loopt u omhoog en na een stukje door het dorp volgt u een panoramische weg omlaag. U klimt door weilanden omhoog met schitterend uitzicht en dan loopt u enige tijd door het bos. Na de afdaling passeert u eerst Château de Broich en een stuk verder Château de Streversdorp met mooie vijvers.  Er zijn veel klaphekjes en doorgangen. Zoek een heldere dag uit want de uitzichten zijn super.

Bekijk hier de wandeling en foto’s.

Foto onder: Het prachtige land van Herve nabij Henri-Chapelle.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 1414, de Ourthe in Esneux.

Fotograaf:H.Schutte.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 1393. Argenteau, oude mijnschacht in Cheratte.

Fotograaf: A.Deckers.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 1410. Maastricht, Fort St. Pieter.

Fotograaf: J.Heerings.

Actueel: Onlangs een nieuwe route uitgezet vanuit Linne naar Herten, dit wordt wandeling 1428.

Foto onder: Surfers op de Oolderplas.

Reacties: Wandeling 101. Houthem.

Robert Blom 

Vanmiddag al vervroegd op pad om te wandelen vanwege een grote stroomstoring in het Heuvelland en vanuit Houthem vertrokken voor deze inderdaad vrij pittige wandeltocht. De start is nog even kort energie laden en dan gaat het al snel bergop, bergaf en zo ruim 6 kilometer lang. De bospaden waren wel goed te belopen en op de terugweg langs de Geul genieten van de omgeving met als toetje het schitterende Chateau Sint Gerlach. Een mooie wandeling die een rotdag toch nog kleur heeft kunnen geven. Route prima in orde.

Foto onder: Uitzicht op Valkenburg.

Volgende wandeling: Wandeling 1419. Schinnen 6,7 km.

Foto onder: Zouden ze ook chocoladekoeken hebben?

Volgende Nieuwsbrief: 06/02/2021.