nieuwsbrief 1421 – 1422

1421 – 1422

Datum: 13/02/2021

Foto boven: Ik zie eigenlijk zelden wild in de bossen…..

Vandaag weer twee prachtige routes in Pays de Vesdre voor na de coronatijd.

Oproep Wikiloc gebruikers,

In de vorige Nieuwsbrief hebben wij gebruikers opgeroepen, om  zich te melden. Dit was alleen om medewerking te vragen, zodat wij de route kunnen actualiseren en niet om deze personen op een of ander manier aan te pakken vanwege het auteursrecht.  Omdat er geen andere manier was om contact te leggen is op deze manier een oproep geplaatst.  Wij besteden veel aandacht om in de toekomst ook de gpx actueel te houden en Wikiloc gebruikers kunnen vanaf nu alle routes volgen van de Wandelgids.  Inmiddels hebben al diverse gebruikers contact opgenomen, waarvoor onze dank.   Heeft u ook een route van ons geplaatst in de app, neem dan even contact op.

Jos Wlazlo

 

Nieuw op de site: Wandeling 1421. Grand-Rechain 12,8 km.

Ten westen van de stad Verviers ligt het rustige dorp Grand-Rechain.   Weilanden, nauwe doorgangen, klaphekjes, uitzichten en een markant kasteel, zitten allemaal in deze route.  Het landschap is glooiend en er zijn geen zeer steile hellingen.  U wandelt van het ene weiland naar het andere weiland en tussendoor loopt u door kleine gehuchten. Ook maakt u een uitstapje naar het lagere dal richting Lambermont. Aan het einde passeert u Chateau Les Tourelles, een bijzonder kasteel bestaande uit een gebouw, een toren en een kapel.  Het is een heel open wandeling zodat u de hele route uitzichten heeft. Na veel regenval kunnen de weilanden drassig zijn.  De kans is groot dat u geen mens tegen komt.

Bekijk hier de wandeling en foto’s.

 

Foto onder: De hele route wandelt u door een groene omgeving.

Nieuw op de site: Wandeling 1422. Dolhain 13,5 km.

Ten noord-oosten van de stad Verviers ligt het stadje Dolhain. Tijdens deze heuvelachtige en zeer panoramische wandeling door Pays de Vesdre, wandelt u meteen over een leuk paadje langs de Vesdre en via een prachtig stuk door weilanden met klaphekjes en doorgangen, loopt u naar het dorp Baelen.  Via veldwegen en een panoramisch voetpad daalt u af naar Dolhain waar u via diverse bruggen door het stadje loopt.  Via een prachtig bospaadje klimt u omhoog naar het historische centrum van Limbourg waar u zich terug waant in de tijd.  Voorbij een uitkijkpunt en oude kasteel  wandelt u een schitterend stuk door de weilanden omhoog naar het dorp Halloux.  De panorama’s zijn overweldigend. Via een steil voetpad daalt u weer af naar de parkeerplaats. De route is zeer afwisselend.

Bekijk hier de wandeling en foto’s.

Foto onder: De Kerk van Limbourg is steeds van alle kanten te zien.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 1383. Vilt.

Fotograaf:J.Maessen.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 1409. Nessonveaux, dit lieve ezeltje wacht jullie op aan het begin van de route.

Fotograaf: H.Schutte.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 1144. Barmen, de Barmersee.

Fotograaf: W.Schrijen.

Actueel: Onlangs een nieuwe route uitgezet vanuit Eindhoven, dit wordt wandeling 1437.

Foto onder: Tijdens deze route passeert u de door Vincent van Gogh geschilderde watermolen aan de Dommel.

Reacties: Wandeling 1326 Roosteren.

Frank Kwinten 

Heerlijke wandeling langs de Maas – wat een rust!
Wij liepen er bij hoogwater, de stroming is dan echt imposant – net als het waterpeil.
Bij Roosteren kwamen een kudde van wel 50 Koniks tegen.

Foto onder: Aan de Maas bij Roosteren.

Wandeling 1326. Roosteren

Volgende wandeling: Wandeling 1423. Eijsden 7,9 km.

Foto onder: Tijdens deze wandeling passeert u MIJN grens!

Volgende Nieuwsbrief: 20/02/2021.