nieuwsbrief 1423 – 1424

1423 – 1424

Datum: 20/02/2021

Foto boven:  Let op!  Achter het kerkje van Oud Lemiers woont een gevaarlijke poes!!

Beste wandelaars,

Misschien kennen jullie de app intussen wel, maar ik wil jullie er toch op attenderen. De app Alle bankjes. Tot nu toe alleen geschikt voor Android.  Je vindt altijd een bankje in de omtrek!

Vandaag een wandeling vanuit de nieuwe Brasserie De Grens in Eijsden en een leuke route vanuit Smeermaas naar Maastricht-Noord.

Nieuw op de site: Wandeling 1423. Eijsden 7,9 km.

Precies op de Nederlandse-Belgische grens ligt in de buurtschap Withuis, Brasserie De Grens.  Tijdens deze licht heuvelachtige wandeling, wandelt u over een rustig weggetje naar de buurtschap Mesch en via een holle veldweg komt u in het mooie natuurgebied de Waardhoff.  U wandelt over een plateau en via een voetpad bereikt u de uitkijktoren waar u een geweldig uitzicht heeft op de omgeving. U daalt via een hol pad af en dan klimt u door het Mescher Plukbos omhoog. Via het fietspad loopt u terug naar Withuis en dan komt u snel weer bij de brasserie met mooi terras. U kunt de route inkorten tot 3,7 km, maar dan mist u wel de uitkijktoren.

Bekijk hier de wandeling en foto’s.

 

Foto onder: Hoog(s)tepunt in deze route is de uitkijktoren!

Nieuw op de site: Wandeling 1424. Smeermaas – Maastricht Noord 8,5 km.

Net over de Belgische grens bij Maastricht Noord ligt het dorp Smeermaas.  Tijdens deze aparte,  waterrijke en gemakkelijke wandeling, met wel een steile korte helling, wandelt u eerst een mooi stuk langs de Zuid-Willemsvaart en dan loopt u over graspaden langs het Verbindingskanaal naar de Maas.  U wandelt langs het Voedingskanaal door de wijk Boschpoort en dan volgt u een leuk weggetje langs oude en nieuwe woonboten.  U klimt via een steil paadje de Belvédèreberg omhoog en boven wacht u een schitterend uitzicht op de Maas en het dorp Borgharen. Via veldwegen en graspaden loopt u terug naar Smeermaas en na nog een leuk stukje langs de Zuid-Willemsvaart komt u weer bij de kerk.  Zoek wel een heldere dag uit voor het uitzicht op de berg.

Bekijk hier de wandeling en foto’s.

Foto onder: Woonboten kijken op de Zuid-Willemsvaart.

 

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 1412, de kerk van Bolland heeft prachtig houtsnijwerk.

Fotograaf:H.Schutte.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 1281. Maasmechelen.

Fotograaf: J.Heerings.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 1404. Prayon, oude graftombes.

Fotograaf: A.Deckers.

Actueel: Onlangs een nieuwe route uitgezet vanuit Gangelt naar Schinveld, dit wordt wandeling 1438.

Foto onder: Tijdens deze route loopt u over de prachtige nieuwe fietsbrug van Schinveld naar Etzenrade.

Reacties: Wandeling 633. Ohé en laak.

Frank Kwinten & Iryna Kruk 

Een Limburgs sneeuwlandschap tussen de plassen bij Ohé en Laak en de Maas, op een heerlijk zonnige dag: wat wil een mens nog meer.
Ook akoestisch een ware belevenis: smeltend krakend ijs op de Dilkensplas enerzijds, en aan de andere kant het ruisen van de betonning in een snelstromende Maas. Dat maak je niet vaak mee.

Foto onder: De waterrijke omgeving van Ohé en laak.

Volgende wandeling: Wandeling 1425. Landgraaf 5,5 km.

Foto onder: Bij Kasteel Strijthagen passeert u diverse kunstwerken.

Volgende Nieuwsbrief: 27/02/2021.