nieuwsbrief 1425 – 1426

1425 – 1426

Datum: 27/02/2021

Foto boven: Ondanks corona toch even naar het zuiden geweest……

Nieuwe foto’s op de hoofdpagina in de maand maart van wandeling 1277 en 1327.

Vandaag twee verrassend mooie routes vanuit Hotel De Winselerhof in Landgraaf.

Nieuw op de site: Wandeling 1425. Landgraaf 5,5 km.

Tijdens deze gemakkelijke en bosrijke wandeling door de oude mijnstreek en het Strijthagerbeekdal is genoeg te zien. U wandelt eerst naar de Gedachteniskapel van de overleden mijnwerkers en dan passeert u de ingang van Snowworld. U passeert het enorme schachtwiel van de Staatsmijn Wilhelmina en het langste trappenpad van Nederland naar de Wilhelminaberg laat u rechts liggen. (U kunt natuurlijk even naar de top klimmen voor een geweldig uitzicht). Voorbij de Overste Hof wandelt u langs prachtige vijvers en Kasteel Strijthagen, waar in het park, mooie kunstwerken staan.  Voorbij de Strijthagermolen wandelt u via leuke bospaadjes terug naar de Winselerhof, waar een mooi terras is.

Bekijk hier de wandeling en foto’s.

 

Foto onder: Uitzicht op Kasteel Strijthagen.

Nieuw op de site: Wandeling 1426. Landgraaf – Kerkrade 10,6 km.

Kronkelende bospaadjes, prachtige vijvers, twee kastelen en twee goede horecazaken maken deze gemakkelijke wandeling door de Anstelvallei en het Strijthagerbeekdal tot een heerlijk uitje. U loopt even door een wijk van kerkade-West en dan wandelt u langs de eerste mooie vijver.  U passeert GaiaZoo  en dan struint u over bospaadjes naar Kasteel Erenstein met kasteelpark. U wandelt langs de mooie vijver Anstelbeek en dan bereikt u de Brasserie Nieuw-Ehrenstein met prachtig gelegen terras.  U volgt een panoramisch voetpad en dan steekt u de Ring Parkstad over. Via bospaadjes loopt u naar de Strijthagermolen en dan loopt u langs de mooie vijvers van Kasteel Strijthagen.  Via een mooi bos wandelt u terug naar de Winselerhof. Onderweg staan ook zitbanken. U kunt ook starten bij Brasserie Nieuw-Ehrenstein en pauzeren bij de Winselerhof, start dan bij punt 4.

Bekijk hier de wandeling en foto’s.

Foto onder: Voetpad door de Anstelvallei.

Wandeltip: Wandeling 1179. Eys.

Tijdens deze heuvelachtige en panoramische wandeling, wandelt u naar het oude Station Eys aan het Miljoenenlijntje en dan loopt u via veldwegen naar de buurtschap Cartils. Dan door de weilanden en over een pad langs de Gulp naar het gezellige centrum van Gulpen. U klimt door weilanden omhoog en via een veldweg loopt u naar de buurtschap Beertsenhoven. Via Kasteel Wijlre en een prachtige watermolen komt u bij de Brand Bierbrouwerij, die met een rondleiding te bezoeken is. De terugweg klimt u omhoog naar het Eyserbos en dan daalt u met schitterend uitzicht door de weilanden af naar de buurtschap De Piepert. Dan loopt u door het Eyserbeekdal terug naar Eys waar een gezellig terras is. Onderweg heeft u prachtige uitzichten. U kunt de route ook als een leuk arrangement lopen inclusief de rondleiding in de Brand Bierbrouwerij. Informeer bij herberg Bie de Tantes.

Foto onder: Uitzicht op de buurtschap de Piepert.

 

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 2. Euverem, lol in de regen.

Fotograaf:L.Weijden.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 1119, het fort Eben Emael.

Fotograaf: H.Schutte.

Ingezonden foto: Onderstaande foto omgeving Cadier en Keer, nieuwsgierige paarden.

Fotograaf: P.Meesters.

Actueel: Onlangs een nieuwe route uitgezet in Eygelshoven als eerbetoon aan mijn overleden wandelvriend Jan Nobbe, dit wordt wandeling 1442.

Foto onder: Aan het einde van de route passeert u Jan zijn laatste rustplaats.

Actueel: Onlangs een nieuwe route uitgezet in het Jammerdal bij Tegelen, dit wordt wandeling 1440.

Foto onder: Ook in de winter is het Jammerdal prachtig!

Reacties: Wandeling 1418, Henri-Chapelle.

Ann en Paule 

Vandaag deze hele mooie route gelopen met een prima routebeschrijving ! Wat een prachtig gebied is dit toch. De vele asfaltwegen namen we erbij en vergaten we al snel. Het tweede deel van de wandeling loopt door weiden, bospaden en veldwegen. Vele weidse zichten over de groene heuvels. En … amper mensen gekruist. Tenzij 4 andere wandelaars die wandeling 1418 in handen hadden ! Jaja, de wandelgids is populair!

Foto onder: De omgeving is werkelijk prachtig!

Volgende wandeling: Wandeling 1427. Schin op Geul 5,5 km.

Foto onder: Wintertafereel in het Gerendal.

Volgende Nieuwsbrief: 06/03/2021.