nieuwsbrief 1433 – 1434

1433 – 1434

Datum: 27/03/2021

Foto boven:  Leuk, ik merk dat er ook steeds meer gezinnen mijn routes gaan lopen!

Vandaag een nieuwe wandeling van Aachen naar Vaals en een kleine maar pittige route in Pays de Vesdre.

Beste wandelaars,

Wandelgids Zuid-Limburg blijft innoveren! Vorig jaar hebben we alle gpx bestanden geoptimaliseerd. Dit jaar zijn deze allemaal geplaatst in de app Wikiloc. Met deze app kunt u nu alle routes per GPS volgen zonder dat u een gpx bestand hoeft te downloaden. Natuurlijk blijft u met de informatieve routebeschrijving wandelen, maar met deze app op zak kunt u altijd even kijken waar u zich bevindt op de route. Ook handig als u twijfelt of verkeerd bent gelopen. Bij elke wandeling staat nu de link GPX Wikiloc. Als u op uw telefoon op deze link tikt, opent de gpx op uw telefoon. Lees voor meer info op de infopagina. 

Als u op uw pc op deze link klikt, kunt u de kaart vergoten en bekijken per satelliet, ook dit is handig.

Tevens hebben we alle hoogtekaarten vervangen door betere kaarten met alle gegevens.

Verder hebben we de links van Kaart aangepast met de locatie waar u zich bevindt in de route, handig als u de weg kwijt bent. Dit werkt niet met gps maar via mobiel internet, die moet dus aan staan.

Nieuw op de site: Wandeling 1433. Aachen – Vaals 9,9 km.

Tijdens deze heuvelachtige wandeling over Duits grondgebied klimt u vanuit het dorpje Seffent, gelegen ten westen van Aachen, omhoog naar een plateau waar u lekker kunt uitwaaien.  Ook wandelt u hier een stuk langs de betonnen tanden van de Siegfriedlinie.  U volgt een schitterend stuk over de Schneeberg met prachtige panorama’s en dan klimt u door het hellingbos omhoog. U daalt door het bos af en dan volgt u een graspad naar de Unikliniek Aachen.  Via een mooi voetpad komt u bij de Sieben Quellen (bronnen) met kraakhelder water. Bij het restaurant is een fijn terras. U kunt ook starten bij camping Hoeve de Gastmolen (alleen voor campinggasten). De route wordt dan 9,9 km.

Bekijk hier de wandeling en foto’s.

 

Foto onder: Tijdens deze route loopt u een stuk langs de Siegfriedlinie.

Nieuw op de site: Wandeling 1434. Magnée 6,9 km.

Ten zuid-oosten van Luik ligt in het land van Pays de Vesdre het dorp Magnée.  Tijdens deze korte maar pittige wandeling, wandelt u over een mooi pad naar het dorp Bouny en via bospaadjes en gehuchtjes daalt u af naar een buitenwijk van Prayon.   Via een bospad klimt u weer uit het dal en boven wandelt u met prachtige uitzichten terug naar de kerk. Het is een prima route om uw conditie eens te testen want er zitten enkele kuitenbijters in.

Bekijk hier de wandeling en foto’s.

Foto onder: In de winter kan het ook heel mooi zijn in Magnée.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 26. Mechelen, uitzicht op Dal Bissen.

Fotograaf: L.Weijden.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 832. Morsbach, hangbrug naar Burg Vogelsang.

Fotograaf: H.Schutte.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 1227, uitzicht op het Ardennenstadje Stavelot.

Fotograaf: A.Deckers.

Actueel: Onlangs een nieuwe route uitgezet in Venlo, dit wordt wandeling 1452.

Foto onder: Goed hij is niet zo hoog als het Vrijheidsbeeld in New York maar de Vreedzame Krijger in Venlo voelt toch groots!

Reacties: Wandeling 339. Vught.

Toos 

Een prachtige wandeling waar je wel een dag voor uit kunt trekken om alles wat je onderweg tegenkomt goed in je op te kunnen nemen. Natuur en historie gaan hand in hand en de informatie over de bezienswaardigheden in de routebeschrijving heeft een grote meerwaarde. Wat is de Wandelgids toch een onuitputtelijke bron van mooie wandeltochten! Dank aan iedereen die hier aan meewerkt!

Foto onder: Landtong in het meer De IJzeren man.

Volgende wandeling: Wandeling 1435. Beek – Ubbergen N70  14,5 km.

Foto onder: Hoogtepunt is het schitterende uitzicht op de Duivelsberg.

Volgende Nieuwsbrief: 03/04/2021.