nieuwsbrief 1437 – 1438

1437 – 1438

Datum: 10/04/2021

Foto boven: Tijdens het wandelen zie ik alle soorten dieren!

Vandaag de eerste Dommelwandeling in Eindhoven door mooie parken en een leuk rondje vanuit Etzenrade.

Nieuw op de site: Wandeling 1437. Eindhoven 10,5 km.

Wist u dat u in Eindhoven meer dan 10 km door parken en langs beken kunt lopen?  Tijdens deze gemakkelijke en waterrijke wandeling, wandelt u meteen door het Stadswandelpark met veel kunstwerken, zoals de Roepende vrouw en mooie vijvers.  Vanuit het Dommelplantsoen wandelt u een prachtige stuk langs de Dommel met veel bruggen en dan loopt u aan de andere zijde terug door het Anne Frankplantsoen. U struint nog geruime tijd langs de Dommel en via een weiland loopt u tot aan de golfbaan.  U loopt een prachtig stuk langs de Tongelreep en dan loopt u door het Tom Smitspark. U wandelt langs het brede water De Vleut met uitzicht op het Prehistorische Dorp en via het Stadswandelpark loopt u terug naar de parkeerplaats. Er is genoeg te zien onderweg en in de parken staan genoeg zitbanken. Het is echt een route om te genieten.

Bekijk hier de wandeling en foto’s.

 

Foto onder: Watermolen aan de Dommel.

Nieuw op de site: Wandeling 1438. Gangelt – Etzenrade 6,8 km.

Tijdens deze gemakkelijke en grensoverschrijdende wandeling langs 3 mooi gelegen horecazaken, wandelt u langs de ingang van Wildpark Gangelt en dan struint u over graspaden door een mooi natuurgebied.  Nabij het restaurant De Lier, met mooi terras aan het zweefvliegveld, beklimt u een grasheuvel naar het Bovenmeer, met prachtig uitzicht en dan wandelt u door het bos naar de prachtige vijvers met het bezoekerscentrum Roode Beek (mooi terras aan het water).   U loopt even door Schinveld en via een graspad loopt u het dorp uit. Via een hoge fietsbrug met mooi uitzicht en een voetpad bereikt u de tuin van het Etzenraderhuuske (kasteel Etzenrade).  Even later komt u bij de Etzenrather Mühle met mooi terras.  U kunt natuurlijk ook starten bij Restaurant de Lier of Bezoekerscentrum Roode Beek (allen met parkeerplaats).

Bekijk hier de wandeling en foto’s.

Foto onder: Mooie vijvers in Schinveld.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 1413. la Minerie, mooi speelgoed.

Fotograaf:A.Deckers.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 1412. Bolland. Het Croix du Bois del Fièsse  moet je geweest zijn!

Fotograaf:H.Schutte.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 1383. Vilt, de Mariagrot in Valkenburg.

Fotograaf: J.Maessen.

Actueel: Onlangs een nieuwe route uitgezet vanuit Sint-Michielsgestel, dit wordt wandeling 1457.

Foto onder: Wandelen langs de schilderachtige Dommel.

Reacties: Wandeling 625. Beesel.

Astrid 

Sommige wandelingen springen eruit, zo ook deze.( Bij 28 graden in Maart) Een prachtig stuk door natuurgebied Beesels Broeck. Het water stond af en toe wat hoog op plaatsen in het bos maar juist dat gaf het een extra dimensie. Leek soms wel moeras. Wij vonden het de moeite waard ondanks, wat natte voeten werk, om het pad te nemen langs het Huilbeekje (bij punt 2). Beetje uitdaging kan geen kwaad! Het struinen langs de meanderende Swalm, in alle rust, was echt genieten! Na de nodige foto momentjes kwamen we nog langs Rijkelse Bemden met zijn galloways en De Grauwe Beer. Op het eind nog een lekkere Koffie en Thee to go bij de sponsor van deze mooie wandeling.

Foto onder: De meanderende Swalm.

Volgende wandeling: Wandeling 1439. Beegden 12,6 km.

Foto onder: Winter op de Beegderheide.

Volgende Nieuwsbrief: 17/04/2021