nieuwsbrief 1439 – 1440

1439 – 1440

Datum: 17/04/2021

Foto boven: U kent vast wel het sprookje van de reus met de zevenmijlslaarzen maar nog niet het sprookje van de dwerg met de tweereuzenlaarzen!  (Wandeling 1452 Venlo).

Vandaag 2 nieuwe wandelingen in Midden Limburg vanuit Beegden en Tegelen.

Nieuw op de site: Wandeling 1439. Beegden 12,6 km.

Tijdens deze gemakkelijke wandeling duikt u meteen de mooie Beegderheide in en daarna loopt u over het Landgoed Exaten langs mooie vennen. U steekt de Rijksweg over en via veldwegen loopt u naar het dorp Baexem. Hier passeert u Kasteel Baexem en dan komt u bij een prachtig gelegen Mariagrot met zitbanken om te pauzeren. Na een stuk door het Exatenbos wandelt u langs het meer de Lange Vlieter en via bospaden loopt u terug naar de parkeerplaats.  Neem zelf proviand mee. Ook in de winter is dit een mooie wandeling, zie de foto’s.

Bekijk hier de wandeling en foto’s.

 

Foto onder: Wandelen langs de Lange Vlieter.

Nieuw op de site: Wandeling 1440. Tegelen 8,7 km.

Het is echt niet jammer als u in het Jammerdal gaat wandelen, u waant zich op sommige plekken in de Ardennen. Tijdens deze licht heuvelachtige en bosrijke wandeling, wandelt u via bospaden naar een steilrand met prachtig uitzicht op het fraaie ven Wittebeek.  Dan daalt u door het bos af naar de mooie vijver Molenbeek. U klimt weer omhoog naar een uitkijkpunt met zitbank, een mooie pauzeplek na 4,6 km en dan wandelt u door de bossen naar de buurtschap Egypte. Via veldwegen wandelt u terug naar het mooie terras bij de abdij.  De route is elk jaargetijde mooi om te lopen.

Bekijk hier de wandeling en foto’s.

Foto onder: Winter in het Jammerdal.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van omgeving Oud-Valkenburg, het is weer voorjaar!

Fotograaf:L.Weijden.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 1422. Dolhain, in het dorp Limbourg heeft de tijd stil gestaan…

Fotograaf: H.Schutte.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 1399. Grotel, sitefotograaf Hein Schutte nu zelf eens op de foto…wiebelend!

Fotograaf: J.Heerings.

Actueel: Onlangs een nieuwe route uitgezet vanuit Hilleshagen, dit wordt wandeling 1461.

Foto onder: Bakhuisje in Hilleshagen.

Reacties: Wandeling 1124. Landgraaf.

Ank en Wim van Wijk, Amersfoort 

Vandaag volop) genoten van een deze mooie , afwisselende wandeling.
Het was even zoeken naar de startplek (waren verkeerd gereden) Natuurlijk nieuwsgierig naar de natuurbegraafplaats alwaar wij heel hartelijk werden ontvangen door een medewerkster (Veva heet zij) die zo vriendelijk was ons te leiden naar het graf van Jan Nobbe wiens leven – zo lazen wij – schitterend is geweest (maar veel te kort); hier even stilgestaan en een verlate groet gebracht.
Hierna mochten we – wegens de sneeuwbui – ons verwarmen in het ontvangstgebouw waar Veva ons met een heerlijke koffie met koek verwende en ons uitgebreid vertelde over allerlei facetten van de prachtig gelegen en indrukwekkende begraafplaats.
Onze mooie tocht vervolgd en voldaan teruggekeerd waar wij begonnen

Foto onder: kunstwerk bij Kasteel Strijthagen.

Volgende wandeling: Wandeling 1441. Son en Breugel 14,8 km.

Foto onder: Struinen langs de Breugelse Beek.

Volgende Nieuwsbrief: 24/04/2021.