nieuwsbrief 1441 – 1442

1441 – 1442

Datum: 24/04/2021

Foto boven: Ardennen- en Eifelkenner  †Jan Nobbe kijkt nog altijd mee.

WE MOGEN WEER WANDELEN IN BELGIË!

Vandaag een leuke wandeling vanuit Son en Breugel en de route In memoriam  †Jan Nobbe vanuit Eygelshoven.

Nieuw op de site: Wandeling 1441. Son en Breugel 14,8 km.

Net ten noorden van Eindhoven ligt het dorp Son en Breugel. Tijdens deze gemakkelijke en waterrijke wandeling, wandelt u eerst een stuk langs het Wilhelminakanaal en via een graspad loopt u naar de buurtschap Heerendonk.  Via natuurgebied Wettens Broek en Breugelse Beemden loopt u terug naar het Wilhelminakanaal en via veldwegen langs de Waterloop wandelt u naar het natuurgebied Mosbulten. Hier staan twee zitbanken met mooi uitzicht op het Haverven, een fijne pauzeplek na 9,2 km lopen.  U wandelt langs het Haverven en het Heikantsven en dan duikt u even het bos in. U struint zeer geruime tijd over graspaden langs de Breugelse Beek en dan loopt u door het dorp Breugel. Via een mooi voetpad loopt u naar de Dommel en het Dommelbalkon en via een parkje komt u weer in het dorp.  Na veel regenval kan het langs de Breugelse Beek nat zijn, draag dan hoge schoenen.

Bekijk hier de wandeling en foto’s.

 

Foto onder: Het mooie Havertsven in natuurgebied Mosbulten.

Nieuw op de site: Wandeling 1442. Eygelshoven – In memoriam Jan Nobbe.

†Jan Nobbe heeft in 12 jaar tijd veel routes uitgezet voor deze wandelgids, in het land van Herve, Ardennen en Eifel. In 2020 overleed Jan op 60 jarige leeftijd aan een ziekte. Deze wandeling is een eerbetoon aan wat hij voor de wandelgids betekend heeft.  Aan het einde passeert u de prachtige natuurbegraafplaats waar Jan zijn laatste rustplaats heeft.     Tijdens deze heuvelachtige en bosrijke wandeling, wandelt u via leuke bospaadjes en graspaden naar de buurtschap  Op de Hoven en dan klimt u via trappenpaden door de bossen omhoog naar Camping de Watertoren, waar in de zomer een fijn terras is om te pauzeren (Bei Os op de Camping).  U passeert een kapelletje en daalt via voetpaden af naar de doorgaande weg. Via bospaadjes en een panoramische weg met mooi uitzicht loopt u naar de natuurbegraafplaats waar u de boomschijf van Jan Nobbe passeert en twee mooie vijvers.

Bekijk hier de wandeling en foto’s.

Foto onder: Jan heeft een prachtige plek uitgekozen in de vrije natuur.

 

Foto onder:  Wandelfans Louk en Petra hebben hun 100e wandeling van de site er op zitten, proficiat en proost!!

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 262. ‘s Gravenvoeren.

Fotograaf:F.Otermans

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 304. Wittem.

Fotograaf: M. Driessen

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 1299, Burg Cochem aan de Moezel.

Fotograaf: J. Heerings

Actueel: Onlangs een nieuwe route uitgezet vanuit Berlicum, dit wordt wandeling 1463.

Foto onder: Tijdens deze route passeert u een sluis in het Maximakanaal.

Reacties: Wandeling 868. Sint-Geertruid.

Ton Geers 

Een vrije vrijdag dus in alle vrijheid naar Zuid-Limburg. Dit keer een mooie tocht, de 868 van WGZL, Voor deze wandeling heb ik Cadier en Keer i.v.m. de parkeermogelijkheden gekozen als startpunt. De tocht begint direct fraai met een pad door het bos bij de Helvendelsweg dat vervolgens door een dal verder gaat. Via de velden bereik je Eckelrade. Daar staan de eerste fruitbomen in bloei. Via Sint Geertruid loopt een mooi zandpad richting camping De bosrand (het officiële startpunt van deze wandeling). Vandaar uit gaat het pad door het Savelsbos waarbij via een trap een flinke klim moet worden gemaakt om boven bij het wandelpad te komen dat vervolgens zo’n 6 kilometer door het bos en door en langs velden gaat. Onderweg word je verrast met een panorama van de Sint Pietersberg en de stad Maastricht. Het is hier de fruitstreek want het pad loopt langs meerdere boomgaarden. Maar het zijn niet alleen de bomen die in bloei staan. Gedurende de hele wandeling hebben de Meidoornhagen het witte lentekleed aangetrokken. Uiteindelijk kruis je het pad ‘Aan de Stieng’ dat je eerder hebt gelopen en via de Wolfskop en Boven Wolfskop keer je terug in Cadier en Keer. Een wandeling van iets meer dan 17km. Ook deze tocht is voor herhaling vatbaar als de velden begroeid zijn en de bomen groener zijn. Kijk voor de foto’s op https://www.tongeers.nl/landschapsfotografie/cadier-en-keer-sint-geertruid

Foto onder: Op weg naar het Savelsbos.

Volgende wandeling: Wandeling 1443. Sibbe 7,4 km.

Foto onder: Slingerweggetje door het Gerendal.

Volgende Nieuwsbrief: 01/05/2021