nieuwsbrief 1443 – 1444

1443 – 1444

Datum: 01/05/2021

Foto boven van wandeling 1453 Hoensbroek, tijdens de route kunt u ook wat lezen….

Nieuwe foto’s op de hoofdpagina in de maand mei van wandeling 1406. Pepinster en 1414. Esneux, beide schitterende routes!

Vandaag een leuk rondje Sibbe en een mooie wandeling vanuit Geldrop naar een prachtige watermolen.

Nieuw op de site: Wandeling 1443. Sibbe 7,4 km.

Tijdens deze heuvelachtige wandeling door het prachtige Gerendal wandelt u over veldwegen naar het dorp Scheulder met brasserie Pirjoy en via een mooi voetpad daalt u door het Gerendal af naar de oude boswachterswoning. U volgt een gemakkelijk weggetje door het dal en dan klimt u via een veldweg helemaal omhoog uit het dal.  Boven wandelt u over veldwegen terug naar Sibbe.

Bekijk hier de wandeling en foto’s.

 

Foto onder: Het prachtige Gerendal.

Nieuw op de site: Wandeling 1444. Geldrop 10,2 km.

Een gemakkelijke, waterrijke en afwisselende wandeling door het dal van de Kleine Dommel met aan het einde een mooi kasteel met kasteelpark.  U wandelt door een parkachtige omgeving naar het Eindhovensche Kanaal en dan loopt u over voetpaden langs de buurtschap Urkhoven. Via paadjes langs beekjes komt u in de buurtschap ’t Coll en dan passeert u de door van Gogh geschilderde Collse Watermolen uit 1337.  Na een leuk rondje langs de Kleine Dommel komt u weer bij de molen waar u kunt pauzeren en dan struint u zeer geruime tijd langs de Kleine Dommel.  Na een stuk langs de Beekloop volgt u verder de Kleine Dommel en via bospaadjes komt u bij de ingang van het kasteelpark. Na een rondje door het park passeert u kasteel Geldrop met mooie slotgracht.  Na veel regenval is het zeer drassig langs de beken, wacht dan even of doe absoluut hoge wandelschoenen aan!

Bekijk hier de wandeling en foto’s.

Foto onder: De Collse Watermolen aan de Kleine Dommel.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 278 Sippenaeken.

Fotograaf:L.Weijden

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 897, een dorp op een dorp in Reifferscheid.

Fotograaf: H.Schutte.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 885. Aachen,  luierplek met luiwammesen op de Lousberg.

Fotograaf:J.Hendrix.

Actueel: Onlangs een nieuwe route uitgezet in Arcen, dit wordt wandeling 1467.

Foto onder: Heerlijk struinen langs de Maas bij Arcen.

Reacties: Wandeling 1340. Sint-Oedenrode.

Sjef Schmit 

Vandaag deze wandeling gelopen in combinatie met Berlicum 1463. Het startadres is prachtig een mooi recreatie gebied met veel water. Dan door een stukje bos totdat je bij de Dommel uitkomt. Deze rivier blijft je nagenoeg de gehele wandeling volgen. Een prachtig rivier met veel bruggen en kronkelende paden. Je loopt door een sprookjes kasteeltje met terras en de tuin door naar een kronkelpaadje in het bos richting centrum. Het kerkhof achter de kerk is heel bijzonder en dan kom je de Dommel weer tegen alsmede een zijtak. Via een klein paadje langs een prachtige vijver weer terug naar het startpunt. Een prachtige wandeling die eer aan de Dommel doet!

Foto onder: Kasteel Herkenshage.

Volgende wandeling: Wandeling 1445. Schin op Geul 10 km.

Foto onder: De watermolen van Wijlre ligt op een schilderachtige plek.

Volgende Nieuwsbrief: 08/05/2021