nieuwsbrief 1449 – 1450

1449 – 1450

Datum: 22/05/2021

 

Foto boven van wandeling 1457. Ik had altijd al eens graag op dit schip willen varen!

Vandaag weer twee echte heuvellandroutes à la Wlazlo.  Een wandeling naar de Brand Bierbrouwerij in Wijlre en een route van Eys naar Simpelveld.

Nieuw op de site: Wandeling 1449. Wijlre 7 km.

Wie krijgt er nou geen dorst van deze heuvelachtige wandeling naar de Brand Bierbrouwerij?  Vanaf de parkeerplaats loopt u naar de buurtschap Stokhem en klimt u via een voetpad omhoog naar een zitbank met prachtig uitzicht. U klimt verder door de bossen omhoog naar een plateau waar u lekker kunt uitwaaien en via een mooi pad daalt u weer af naar Stokhem. Dan struint u geruime tijd een prachtig stuk door weilanden langs de Geul en langs de achterkant van de brouwerij loopt u naar de Watermolen van Wijlre die nog steeds werkt. Dan bereikt u het Brand Proeflokaal waar u behalve een kop koffie of lekker biertje kunt drinken ook heerlijk kunt lunchen. Via leuke voetpaden loopt u langs een visvijver en door het bos naar de parkeerplaats. U kunt ook vanuit het Proeflokaal starten (geen parkeerplaats), start dan bij punt 6.

U kunt de route inkorten tot 4,5 km wat ook een leuk rondje is.

Bekijk hier de wandeling en foto’s.

 

Foto onder: Holle weg naar Stokhem.

Nieuw op de site: Wandeling 1450. Eys – Simpelveld 10,6 km.

Tijdens deze heuvelachtige en zeer panoramische wandeling klimt u vanuit Eys naar een plateau en volgt u geruime tijd een prachtig panoramisch weggetje met schitterende vergezichten en via een voetpad langs de spoorlijn loopt u naar Simpelveld waar u kunt pauzeren bij Brasserie Shoko. De terugweg wandelt u door parkjes langs de Eyserbeek en voorbij de buurtschap Bulkemsbroek volgt u een prachtig graspaadje naar een afgelegen boerderij.  Via een mooie veldweg klimt u naar het plateau en staat u op het dak van Zuid-Limburg. Met prachtig uitzicht daalt u af naar Eys waar bij Herberg Bie de Tantes een mooi terras wacht. U kunt ook starten bij Brasserie Shoko in Simpelveld en pauzeren bij Herberg Bie de Tantes, start dan bij punt 4.

Bekijk hier de wandeling en foto’s.

Foto onder: Door weilanden naar Bulkemsbroek.

Nieuw op de site: Eetcafé De Elze in Venlo.  Hier start wandeling 1452 en 1458.

Wandelgids Brabant

We hebben nu ruim 50 wandelingen op Wandelgids Brabant geplaatst en het zijn stuk voor stuk prachtige routes! Probeer er eens een paar!

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 1185. Roermond, Katholiek en Protestant reiken elkaar de hand.

Fotograaf:H.Schutte.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 1403- Forêt-Prayon, spookkasteel……..

Fotograaf: A.Deckers.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 1424. Smeermaas, woonboten in de Maastrichtse wijk Bosscherveld.

Fotograaf: J.Heerings.

Actueel: Onlangs een nieuwe route uitgezet vanaf de Alfabrouwerij in Thull, dit wordt wandeling 1477.

Foto onder: Prachtig landschap bij Thull.

Reacties: Wandeling 1442. Eygelshoven.

Chris Blatnik 

Vandaag deze zeer leuke wandeling gelopen. En wat een verassing wat je nog tegenkomt, schitterende vergezichten, paadjes die ik nog niet kende, terwijl ik uit Kerkrade kom.Ja en aan het einde kom je dan bij Jan terecht. Deze man heeft zeer veel wandelingen in de Eifel en Ardenne uitgezet. En ik heb er heel veel wandelingen van de wandelgids gelopen. In de Eifel zelfs zoveel dat er maar een stuk of 6 overblijven om te lopen.(In de lente en zomer zijn de Eifel en Ardenne bij uitstek mijn favoriete wandelgebied) Het waren stuk voor stuk schitterende wandelingen, die mij heel veel wandelplezier hebben bezorgd. Het gaf mij ieder keer een vakantiegevoel. Ik hoop dan ook ten zeerste dat in naam van Jan nog heel veel wandelingen in de Eifel en Ardenne zullen volgen.

Foto onder: De plek van Jan.

Volgende wandeling: Wandeling 1451. Kerkrade 7 km.

Foto onder: Ardennen?  Nee hoor de ruige Worm in Kerkrade.

Volgende Nieuwsbrief: 29/05/2021.