nieuwsbrief 1451 – 1452

1451 – 1452

Datum: 26/05/2021

Foto boven van wandeling 1464.  Wie van de drie……wie is de echte schoorsteenveger?

Beste wandelaars,

Tijdens de lockdown hebben we flink wat routes uitgezet. In de maand juni gaan we 4 routes per week plaatsen, dus ook twee nieuwsbrieven elke week.  Dat wordt doorstappen voor jullie!

Vandaag een mooie wandeling langs een nieuw stuk van de Worm bij Kerkrade en een verrassend leuke route in Venlo langs de Maas en door de stad.

Nieuw op de site: Wandeling 1451. Kerkrade (Wormdal) 7 km.

Tijdens deze heuvelachtige, grensoverschrijdende en verrassend mooie wandeling zult u versteld staan van de ongerepte natuur in het schitterende Wormdal. Het is een van de mooiste korte routes van deze wandelgids met enkele avontuurlijke paadjes, u waant zich soms in de Ardennen.   Vanaf de parkeerplaats wandelt u via bospaadjes omhoog naar een steilrand en dan daalt u af naar de buurtschap Haanrade. U struint een avontuurlijk stuk langs de Worm en bij een stroomversnelling klimt u via een brug de Duitse grens over.  U loopt even door de buurtschap Alt-Merkstein en dan klimt u via graspaadjes omhoog. U daalt af naar de spoorlijn in de buurtschap Worm en dan loopt u over een avontuurlijk paadje, over een bergkam, tussen een vijver en de Worm door.  Via een houten brug loopt u weer Nederland binnen en dan struint u een schitterend stuk langs de Meanderende Worm.  In Haanrade loopt u langs het voetbalveld terug naar de parkeerplaats.

Bekijk hier de wandeling en foto’s.

 

Foto onder: Schitterend wandelen langs de Worm.

Nieuw op de site: Wandeling 1452. Venlo 13,7 km.

Tijdens deze leuke combinatie van Maas- en stadswandeling Venlo struint u eerst geruime tijd over graspaadjes langs de Maas en dan loopt u langs de muur van het oude fort Sint Michiel. U steekt de Maas over en wandelt langs de kademuur naar het Wilhelminapark met zitbanken.  U loopt door het centrum met leuke winkelstraten en gezellige pleinen met terrasjes en op de Markt passeert u het prachtige stadhuis.  Na weer een mooi stuk over graspaden langs de Maas gaat u de brug over en via leuke voetpaadjes komt u bij een bijzondere vistrap en watermolen. Via de vijver Tangkoel loopt u terug naar het startpunt. Onderweg is genoeg te zien.  Tijdens hoog water in de Maas is de wandeling niet te lopen.  Dit is echt een leuke route.

Bekijk hier de wandeling en foto’s.

Foto onder: Aan het einde passeert u deze watermolen met bijzondere vistrap.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 241. Guttecoven, goeie schutkleur!

Fotograaf:F.Otermans.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 1139, Monument Fusilladeplaats nabij Kamp Vught.

Fotograaf: H.Schutte.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 1276. Chenée, spelende wandelaars……

Fotograaf: J.Heerings.

Lunchen bij: Café D’n Auwen Toëwn in Cadier en Keer.

Actueel: Onlangs een nieuwe route uitgezet vanuit B&B Henk Krol in Best, dit wordt wandeling 1479. (Deze route is wel alleen voor 50 plussers…..).

Foto onder: Henk en Jos in de mooie B&B.

Reacties: Wandeling 1402. Luik – Retinne.

Rudi 

Pittig? Zeer zeker! Prachtig? Eveneens! Dit oude mijngebied nodigt de avonturier in u uit om hier een kijkje te komen nemen. Ontdek smalle paadjes die, als de Wandelgids je er niet op zou wijzen, aan het oog onttrokken zouden blijven. Ze nemen je mee naar mooie stukjes groen. Het is sowieso een boeiende streek, waar je de natuur het ziet overnemen van oude industrie. Aan kuitenbijters geen gebrek maar je krijgt er heel wat voor terug. Alleen al de terril de Quatre Jean is de moeite waard. In de weilanden mag je vrij ademhalen om vervolgens als afsluiter nog een stukje mijnverleden te ontdekken. Oh ja, in punt 7 geeft Jos de waaghalzen onder ons nog een tip. Zeker doen! Het is handen- en voetenwerk gecombineerd met glijwerk op de losse steentjes. Eenmaal boven ben je even king of the world. Kortom, prachtige route met steile ups en downs die soms nogal gedurfd zijn. Een aanrader!

Foto onder: Mooie bossen bij Retinne.

Volgende wandeling: Wandeling 1453. Hoensbroek 9,4 km.

Foto onder: Kasteel Hoensbroek blijft prachtig om naar te kijken.

Volgende Nieuwsbrief: 29/05/2021.