nieuwsbrief 1453 – 1454

1453 – 1454

Datum: 29/05/2021

Foto boven van wandeling 1459. Maastricht,  zouden ze zich wel hebben ingesmeerd?

Vandaag een leuke wandeling vanuit Hoensbroek en een bijzondere route over “Het dak van Brabant” vanuit Nuenen.

Nieuw op de site: Wandeling 1453. Hoensbroek 9,4 km.

Tijdens deze gemakkelijke en waterrijke wandeling rond het Geleenbeekdal, wandelt u via een groene strook naar de brug en struint u even door weilanden langs de Geleenbeek. U komt in de buurtschap Laar waar u kunt koffiedrinken bij de Roebroekhoeve en dan wandelt u over veldwegen naar de buurtschap Swier.  Via veldwegen klimt u naar een plateau waar u lekker kunt uitwaaien  en dan loopt u de buurtschap Weustenrade binnen. U struint weer een mooi stuk langs de Geleenbeek en passeert de buurtschap Brommelen. U steekt de spoorlijn over en dan wandelt u via mooie voetpaden langs de Geleenbeek naar het schitterende Kasteel Hoensbroek.  U kunt ook starten bij de Roebroekhoeve, de route wordt dan 400 m langer.

Bekijk hier de wandeling en foto’s.

 

Foto onder: Mooie plekjes aan de Geleenbeek.

Nieuw op de site: Wandeling 1454. Nuenen 11,5 km.

“Het Dak van Brabant” oftewel het land van Gulbergen is een oude vuilstortplaats van 60 m hoogte en is nu prachtig met gras begroeid. Boven heeft u een prachtig uitzicht. Tijdens deze gemakkelijke wandeling met dus 1 heuvel wandelt u over leuke bospaadjes door de Refelingsche heide en dan steekt u de spoorlijn over.  U klimt via een voetpad naar de top van de Gulberg en daalt zigzaggend af langs een golfbaan. U volgt een prachtig pad langs het Eindhovensch Kanaal en voordat u de bossen induikt kunt u naar een zitbank lopen, een fijn pauzeplekje na 5,4 km.  Na weer een mooi stuk langs het kanaal loopt u door het bos naar de spoorlijn en via mooie bospaadjes loopt u naar het prachtig gelegen Gulbergsven, waar u omheen wandelt. Via een leuk pad langs de Enode Visvijver loopt u terug naar de parkeerplaats.  De afdaling van de Gulberg gaat langs mountainbikepaadjes maar als het druk is kunt u over het gras omlaag lopen. Doe deze wandeling dan ook bij voorkeur door de week en niet in het weekend.

Bekijk hier de wandeling en foto’s.

Foto onder: Op het Dak van Brabant heeft u formidabel uitzicht!

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 398. Swalmen.

Fotograaf:F.Otermans.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 713. Geulle, verdwaald schip?

Fotograaf: L.Weijden.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 1261, afdaling van de mijnterril Waterschei.

Fotograaf:J.Heerings.

Actueel: Onlangs een nieuwe route uitgezet vanuit Meerhout, dit wordt wandeling 1472.

Foto onder: Bloeiende brem in natuurgebied Kwachtloop.

Reacties: Wandeling 770. Kanne.

Rudi 

Ook al is Kanne en omgeving vrij bekend (wandel)terrein, toch werden op deze route onbekende paden betreden. De Duivelsgrot en de oude Hoeve Caestert kunnen rustig klassiekers worden genoemd. Het absolute pareltje van deze route bevindt zich echter relatief in het begin. Noem het gerust een hoogtepunt, zowel letterlijk als figuurlijk te interpreteren. Het uitzicht over de de sluizen van Ternaaien en het Albertkanaal moet je gezien hebben. Vanop de rotspunt liggen ze daadwerkelijk aan je voeten. Schitterend!

Foto onder: Het Albertkanaal aan uw voeten.

Volgende wandeling: Wandeling 1455. Millen 6,9 km.

Foto onder: Het mooie rustige dorpje Millen ligt aan de Roode Beek.

Volgende Nieuwsbrief: 02/06/2021.