nieuwsbrief 1457 – 1458

1457 – 1458

Datum: 05/06/2021

Foto boven: We hebben er lang op moeten wachten maar nu is het dan toch tijd voor echt SCHEP ijs!

Vandaag een schitterende Dommelwandeling vanuit Sint-Michielsgestel en een verrassende route vanuit Venlo.

Nieuw op de site: Wandeling 1457. Sint-Michielsgestel 17 km.

Ten zuiden van ‘s-Hertogenbosch ligt het rustige dorpje Sint-Michielsgestel. Tijdens wandeling 1263 kon u al kennis maken met de Dommel en de Essche Stroom en bij deze flinke maar gemakkelijke route doen we er nog een schepje bovenop. U wandelt eerst een stukje langs de Dommel en via een bospaadje loopt u naar de Genenbergmolen. U struint zeer geruime tijd over een schitterend schilderachtig pad langs de Dommel en dan steekt u de A2 over. Dan passeert u eetcafé de Oude Ketting voor een pauze. Via prachtige bomenlanen wandelt u naar Landgoed Eikenhorst en dan volgt u geruime tijd een mooi graspad langs de Essche Stroom.  Via veldwegen en leuke bospaadjes loopt u weer naar de Dommel die u terug voert naar het dorp. U kunt ook starten bij eetcafé de Oude Ketting.

Bekijk hier de wandeling en foto’s.

 

Foto onder: Wat is de Dommel toch mooi!

Nieuw op de site: Wandeling 1458. Venlo 8,6 km.

Tijdens deze gemakkelijke maar afwisselende wandeling, wandelt u even door het bos en dan struint u geruime tijd over een graspaadje langs de Springbeek. Vanaf de buurtschap Hei loopt u langs bosranden en via een leuk bospaadje komt u  bij Kasteel de Berckt. Even later komt u bij de uitkijktoren Baarlo die lijkt op een kasteeltoren. Het panorama op de Maas is prachtig!  U struint een mooi stuk door weilanden langs de Maas en dan wandelt u door het natuurgebied Romeinenweerd. Als laatste passeert u de mooie vijver Tangkoel. U kunt deze wandeling mooi combineren met wandeling 1452 tot een fijne dagtocht van 21 km en tussen door fijn pauzeren bij het eetcafé.  Van maandag t/m vrijdag zijn in het gebouw achter het café vanaf 09.00 uur heerlijke afhaalbroodjes verkrijgbaar om mee te nemen, zoals het broodje pikante kip!

Bekijk hier de wandeling en foto’s.

Foto onder: Vanaf de uitkijktoren Baarlo, die lijkt op een oude kasteeltoren, heeft u een geweldig uitzicht op de Maas!

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 708. Terlinden, laat het nu maar regenen!

Fotograaf:L.Weijden.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 1255, geweldig uitzicht vanaf de terril Blegny op het land van Herve.

Fotograaf: A.Deckers.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 1282. Raeren,  bij het station is een seinhuisje met handwissels, leuk speelgoed!

Fotograaf: H.Schutte.

Reacties: Wandeling 1212. Houssonloge.

Melon Luc 

Mooie wandeling met mooie variatie tussen landschappen …bos en kleine dorpjes.Een TOP 5 wandeling . De zoveelste wandeling via deze site en allemaal mooie wandelingen.
Ik ben echt grote fan van wandelzuidlimburg.com .
5 sterren 🙂

Foto onder: Tijdens de route passeert u deze boskapel.

Volgende wandeling: Wandeling 1459. Maastricht (Hoge Fronten) 6,9 km.

Foto onder: Via een toren met stalen trap komt u boven op een oude afrit van de Noorderbrug. Loop niet de verkeerde kant op!

Volgende Nieuwsbrief: 09/06/2021