nieuwsbrief 1459 – 1460

1459 – 1460

Datum: 09/06/2021

Foto boven: Dit biertje verkopen ze in het Joe Mann Paviljoen in Best, past dit bij u?

Vandaag dan eindelijk een wandeling door de Hoge Fronten in Maastricht, heel bijzonder!   Verder een mooie wandeling vanuit Kerkrade naar het Wormdal en stadswandeling door Herzogenrath.

Nieuw op de site: Wandeling 1459. Maastricht (Hoge Fronten).

De Hoge Fronten en Kazematten in Maastricht zijn vestingwerken uit de 17e eeuw. Tijdens deze interessante wandeling is heel veel te zien!  Vanuit de rustige wijk Bosscherveld wandelt u langs een gebied waar vroeger de rubberfabriek de Radium heeft gestaan en dan loopt u boven over de muren van de Hoge Fronten. Hier waren duizenden soldaten gelegerd.  Soms loopt u beneden tussen de muren en dan weer hoog over de muren zodat u een indruk krijgt van de enorme omvang.  Via het Hogefrontenpark loopt u langs de Zuid-Willemsvaart naar het Bassin, een prachtig haventje waar vroeger de binnenvaartschepen hun goederen kwamen lossen. Nu liggen er leuke terrasjes aan het water.  Via een klimtoren loopt u omhoog naar een afgezaagde afrit van de Noorderbrug en heeft u boven nog een mooi uitzicht

Bekijk hier de wandeling en foto’s.

 

Foto onder: Vanaf de oude vesting Hoge Fronten heeft u mooi uitzicht op de prachtige St.Lambertuskerk.

Nieuw op de site: Wandeling 1460. Kerkrade – Herzogenrath 10,7 km.

Tijdens deze leuke grensoverschrijdende en heuvelachtige combinatie van natuur- en stadswandeling Herzogenrath wandelt u via een veldweg naar de buurtschap Maubach en dan daalt u af naar het mooie Wormdal. Met klimmen en dalen wandelt u door de bossen en langs bosranden naar een zitbank met mooi uitzicht, een fijne pauzeplek na 6,2 km. U wandelt een mooi stuk langs de vijver Broich Bach en dan loopt u door het centrum met leuke winkels, een ijssalon en terrasjes.  Via een pad langs de spoorlijn loopt u naar de hooggelegen burcht Burg Rode waar u even een rondje omheen loopt. Het is een afwisselende route die bijna geheel over Duits grondgebied loopt.

Bekijk hier de wandeling en foto’s.

Foto onder: De burcht Burg Rode torent hoog boven de stad Herzogenrath.

Nieuw op de site: Restaurant Joseph in Hilleshagen.  Hier start wandeling 1461.

Nieuw op de site: Vakantiepark Klein Vink in Arcen.  Hier start wandeling 1462.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 871. Merselo, een echte schaapsherder.

Fotograaf: H.Schutte.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 1419. Schinnen.

Fotograaf:J.Maessen.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 975. Hauset, het leuke winkeltje Nüsstock moet je gezien hebben.

Fotograaf: J.Heerings.

Actueel: Onlangs een nieuwe route uitgezet vanuit Sint Geertruid, dit wordt wandeling 1485.

Foto onder: Het Savelsbos is weer prachtig groen.

Reacties: Wandeling 942. Plasmolen.

Sjef Schmit 

Oh!!!!!! Wat een geweldige wandeling is dit. Vanaf het startpunt bij Clevers loop je al na 5 minuten in de bossen en klim je omhoog in het gebied van St.Jansberg en daarna de Mookerheide. Een prachtige gebied met een mooi vergezicht richting de Maas en Cuijck. Dan een mooi lang stuk langs de Maas, richting Milsbeek en de Mookerplas. Dit smaakt naar meer, dus hierna wandeling 699 gelopen. De wandeling aangevuld met wandelknooppunten, dus genieten maar. Het is echt de moeite waard!!

Foto onder: De Prachtige Mookerplas.

Volgende wandeling: Wandeling 1461. Hilleshagen 5,7 km.

Foto onder: Bakhuisje in Hilleshagen.

Volgende Nieuwsbrief: 12/06/2021.