nieuwsbrief 1463 – 1464

1463 – 1464

Datum: 16/06/2021

Foto boven van wandeling 1473, Cadier en Keer.  Goed ik heet dan niet Verstappen maar wel Jos!  Fijn karretje om routes te controleren!

Vandaag een waterrijke wandeling in Brabant vanuit Berlicum en een grensoverschrijdende route van Kerkrade naar Kohlscheid.

Nieuw op de site: Wandeling 1463. Berlicum 12,3 km.

Ten oosten van ’s-Hertogenbosch ligt het dorp Berlicum. Tijdens deze waterrijke en gemakkelijke wandeling, wandelt u een mooi stuk over graspaadjes langs de Wambergsche Beek en dan loopt u langs bosranden van landgoed De Wamberg. U passeert Kasteel De Wamberg en dan loopt u langs de Groote Wetering naar de sluis in het Maximakanaal.  U wandelt tussen twee grote plassen door en via een leuk stuk langs de Aa komt u aan een 4-sprong van waterwegen. Misschien ziet u wel een schip over de brug varen.  Na een stuk langs het Maximakanaal wandelt u over een hoog gelegen dijk met prachtige uitzichten op de Aa en via een leuk voetpad loopt u weer het dorp binnen. Aan het einde is een mooi terras en er is ook schepijs verkrijgbaar. Vanaf half april is het langs de beken een gele bloemenzee van wilde bloemen.

Bekijk hier de wandeling en foto’s.

 

Foto onder: Bloemenzee langs de Aa.

Nieuw op de site: Wandeling 1464. Kerkrade – Kohlscheid 13,8 km.

Tijdens deze grensoverschrijdende wandeling met als rode draad de Amstelbach, wandelt u door het bos omlaag en volgt u een prachtig paadje langs de Amstelbach. U passeert het mooie uitkijkplatvorm Amstelbachterrasse en via een mooi pad wandelt u naar de rand van Kohlscheid. Dan klimt u omhoog naar de platte top van Berggehalde Wilsberg, een oude mijnterril met bovenop 360 graden uitzicht. Er staat ook een zitbank om te pauzeren na 7 km. Via een veldweg loopt u naar de buurtschap Forsterheide en dan loopt u door open velden waar u lekker kan uitwaaien naar de Wasserburg Haus Heyden.  Via een steil bospad klimt u terug omhoog naar Kerkrade. Neem zelf proviand mee.  Behalve de twee hellingen is het grootste gedeelte van de route vlak.

Bekijk hier de wandeling en foto’s.

Foto onder: Wasserburg Haus Heyden.

Nieuw op de site: Eetcafé De Oude ketting in Boxtel.  Hier start wandeling 1465.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van omgeving Geverik.

Fotograaf:L.Weijden.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 878. Sint-truiden.

Fotograaf: H.Schutte.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 884. Aachen, tweekoppig beeld…..

Fotograaf: J.Hendrix.

Actueel: Onlangs een nieuwe route uitgezet in Waalwijk naar de Loonse- en Drunense Duinen, dit wordt wandeling 1481.

Foto onder: In de zandduinen treft u dennenappels aan in diverse vormen!

Reacties: Wandeling 1457. Sint-Michielsgestel.

Heinz&Yvon 

Wij verklappen niks, wat een pareltje is deze wandeling! Met stip op 1 van de Brabantse wandelingen in deze gids.
Genoten van het begin tot het eind. Bos, landgoed, rivier, vennen, een overdaad aan wilde bloemen, fluitende vogels, kwakende kikkers, libellen en waterjuffers. Zelfs op deze zonnige zondag weinig wandelaars, en weldadige stilte.
(let op het paadje langs de Dommel bij punt 7 na de waterkrachtcentrale is bijna dichtgegroeid met brandnetels en bramen, lange broek zeer wenselijk)

Foto onder: Schilderachtige plekjes aan de Dommel.

Volgende wandeling: Wandeling 1465. Boxtel 12,5 km.

Foto onder: Het prachtige Landgoed Eikenhorst.

Volgende Nieuwsbrief: 19/06/2021