nieuwsbrief 1465 – 1466

1465 – 1466

Datum: 19/06/2021

Foto boven van wandeling 1464 Kerkrade:  Hier wordt veel gekwaakt!

Vandaag een nieuwe route op Wandelgids Brabant vanuit Boxtel en een heuvelland wandeling van Wijlre naar Gulpen.

Nieuw op de site: Wandeling 1465. Boxtel 12,5 km.

Ten noorden van Boxtel ligt aan een mooi wandelgebied Eetcafé De Oude Ketting. Tijdens deze gemakkelijke wandeling wandelt u eerst door de mooie bossen van Venrode met enkele fraaie vennen. U volgt even een fietspad en dan wandelt u over veldwegen door velden en langs bosranden.  U struint geruime tijd over een mooi pad langs de Essche Stroom en dan maakt u een rondje door het prachtige park van Landgoed Eikenhorst. Via gemakkelijke bospaden loopt u terug naar het café met aan de achterzijde een mooi tuinterras.

Bekijk hier de wandeling en foto’s.

 

Foto onder: Landgoed Eikenhorst.

Nieuw op de site: Wandeling 1466. Wijlre – Gulpen 8,6 km.

Tijdens deze heuvelachtige wandeling met halverwege een fijn lunchcafé wandelt u eerst naar de prachtig gelegen Watermolen Wijlre en dan loopt u door het bos langs twee mooie vijvers. In de buurtschap Beertsenhoven met een schitterend vakwerkhuis klimt u door het bos de steile Dolsberg omhoog en boven wacht u een adembenemend uitzicht op de groene heuvels.  U loopt door weilanden naar Gulpen en daalt dan af naar het gezellige Marktplein met mooi terras bij Herberg De Zwarte Ruiter.  Voorbij Gulpen wandelt u een leuk stuk langs de Gulp en door weilanden en dan volgt een prachtig stuk door weilanden langs de Eyserbeek. U duikt via een tunnel onder de spoordijk door en dan volgt een flinke klim naar het Eyserbos.  Via een panoramische weg met prachtg uitzicht loopt u omlaag naar Wijlre waar een mooi terras is bij Bijna Thuis. U kunt ook starten in Gulpen en pauzeren in Wijlre, start dan bij punt 4.

Bekijk hier de wandeling en foto’s.

Foto onder: Het prachtige vakwerkhuis in Beertsenhoven.

Nieuw op de site: Vakantiepark Klein Vink in Arcen.  Hier start wandeling 1467.

De Spirituele Stiltetuin is een mooi en aangenaam “hemels” plekje, gelegen nabij het Zuid-Limburgse dorp Bemelen.
De stiltetuin ademt rust en stilte uit. Een plek waar spiritualiteit en transcendentie op stille en diverse wijze samenkomen. Het hoofdthema is stilte met een verwijzing naar de innerlijke variant.
Diverse ornamenten uit verschillende religieën, zoals het Boeddhisme, Hindoeisme, Keltische en Christelijke geloof, zijn op een organische wijze verweven met de natuur tot een stiltetuin. U passeert de stiltetuin tijdens wandeling 1476.
De Spirituele Stiltetuin is een initiatief van Spirituele Bevrijding (www.spirituele-bevrijding.nl)

 

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 1457. Sint-Michielsgestel, schilderachtig plekje aan de Dommel.

Fotograaf:H.Schutte.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 1063. Zutendaal, prachtige opname!

Fotograaf: F.Otermans.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 1425. Landgraaf, de Gedachteniskapel van de  overleden mijnwerkers.

Fotograaf: J.Heerings.

Actueel: Onlangs een nieuwe route uitgezet in Best naar het Joe Mann Memorial, dit wordt wandeling 1483.

Foto onder: Het Joe Mann Memorial, een bijzondere plek.

Reacties: Wandeling 1459. Maastricht.

Rudi 

Deze route behelst zowat alles waar je je wandelschoenen voor zou aantrekken. Een flinke geschiedenisles krijg je al kuierend over de Hoge Fronten. Ook prachtig om te zien hoe de natuur deze vestingwerken heeft bestormd én ingenomen. De recentere industriële geschiedenis schuift ook zijn getuigen naar voren. De wandelgids neemt je verder nog mee over een restant van de oude Noorderbrug waar je een mooi uitzicht geniet. Het uitstapje langs de Zuid-Willemsvaart naar het pittoreske Bassin loont de moeite. Het is goed toeven in dit haventje. Maastricht toont je een stuk van haar erfgoed waarvan een deel vandaag in het groen der natuur verzonken ligt. Een fijne combinatie die genoeg spek voor ieders bek weet te bieden.

Foto onder: De Hoge Fronten in Maastricht.

Volgende wandeling: Wandeling 1467. Arcen 8,8 km.

Foto onder: Tijdens deze route passeert u het mooie Kasteel Arcen.

Volgende Nieuwsbrief: 23/06/2021.