nieuwsbrief 1473 – 1474

1473 – 1474

Datum: 03/07/2021

Foto boven: En…..lijkt ie?

Vandaag een mooi rondje Cadier en Keer en een leuke kunstroute vanuit Schinveld.

Nieuw op de site: Wandeling 1473. Cadier en Keer 8,1 km.

Tijdens deze gemakkelijke wandeling wandelt u via een voetpad het dorp uit en via een prachtig bospaadje loopt u naar het uitkijkpunt bij Groeve ’t Rooth. Het is een bijzondere plek waar u diep in de groeve kunt kijken. U wandelt even door de buurtschap ’t Rooth en dan daalt u via uitzichtrijke veldwegen omlaag naar de buurtschap Klein Welsden en naar het geologisch monument de Julianagroeve.  Via rustige voetpaden loopt u terug naar het dorp en terras waar het goed vertoeven is.

Bekijk hier de wandeling en foto’s.

 

Foto onder: Prachtig koolzaad nabij Cadier en Keer.

Nieuw op de site: Wandeling 1474. Schinveld (Kunstroute) 9,2 km.

Deze wandeling is echt uit de kunst! In en rond Schinveld staan prachtige kunstwerken opgesteld en tijdens deze gemakkelijke wandeling met leuke horeca onderweg kunt u alles bekijken.  U wandelt eerst door de Putbergstraat langs de Rode Beek en bij veel bruggetjes staan diverse kunstwerken. U passeert Brasserie Heerlux met prachtig terras aan het water en dan loopt u langs de mooie vijver. Na een stuk bos beklimt u de uitkijkheuvel met bovenop een bijzondere vijver. U passeert restaurant de Lier met mooi terras en dan loopt u door het natuurgebied van het Ruischer beekje. U loopt even langs de Rode Beek en dan struint u over graspaden naar een uitkijkwand met vennetje. U volgt de Rode Beek over de grenslijn tot aan de Etzenrather Mühle met leuk terras en via een voetpad komt u in de kasteeltuin van Kasteel Etzenrade met diverse kunstwerken.  Via een hoge fietsbrug met kunstwerk loopt u weer Schinveld binnen en dan passeert u de leuke B&B To-Re-Create.  In de bijlage die is te downloaden vindt u mooie foto’s en uitleg van de kunst.

Bekijk hier de wandeling en foto’s.

Foto onder: Bij Kasteel Etzenrade is genoeg te bewonderen.

 

Wandeltip in Maasmechelen: Wandeling 1281. Mechelen 14 km.

Aan de rand van Maasmechelen ligt in de buurtschap Opgrimbie de prachtige brasserie Aspermans met mooi terras.  Tijdens deze heuvelachtige wandeling wandelt u meteen al langs de prachtige Aspermansvijver en even later bereikt u de kijkwand van de Juffrouwenvijver. U volgt een ruw pad door de heide en dan komt u bij een zitbank met uitzicht op de Vallei van de Ziepbeek. Via kronkelende bospaadjes loopt u naar het Monasterium van Betlehem en na een stuk door de bossen bereikt u de Vallei van de Kikbeek. Hier wandelt u naar een picknickplek met platte zwerfkeien waar u na 8,5 km fijn kunt pauzeren. Dan volgt u een prachtig panoramapad met schitterend uitzicht op het meer en loopt u door de heide naar een leuk vijvertje met vlonderpad. Het laatste stuk wandelt u gemakkelijk door het bos terug naar de brasserie. Na regenval hoge schoenen dragen.

Foto onder: Het mooie dal van de Kikbeek.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 461. Heimbach, abdij  Mariawald.

Fotograaf:J.Timmers.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 1437, lekkere nootjes!

Fotograaf: H.Schutte.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 1449, gevecht of geknuffel?

Fotograaf: J.Heerings.

Heren wandelaars,

ik heb onlangs een nieuwe Teasi one4 wandelnavigatie gekocht.

Mijn vorige is nog in prima staat Teasi One3, maar vertoont wel gebruikers sporen en heb ik 4 jaar gebruikt.
Accu werkt nog voor minimaal 6 uur tijdens wandelen.

Voor de liefhebber € 20,-.

Ik hoor wel of er iemand interesse heeft.

De wandelgroenten

Sjef Schmit
schmitsjef@gmail.com

 

Lunchen bij: Café Modern in Teuven.

Actueel: Onlangs een nieuwe route uitgezet in Dorst, dit wordt wandeling 1495.

Foto onder: Deze route voert u door het schitterende natuurgebied Surae.

Reacties: Wandeling 1273. Nuenen.

Sjef Schmit 

Vandaag een rondje Nuenen gelopen samen met wandeling 1454. Een leuk stukje langs de Dommel en het parkje bij het kasteel Eckart. Dan weer verder een fraai pad langs de Dommel met heel veel paaltjes ter nagedachtenis van overledenen. Zeer indrukwekkend. Dan langs de Karpendonkse plas, die heel erg mooi is en het park eromheen. Dan door de bossen weer terug naar de Watermolen. Een schitterende wandeling met veel afwisseling en lekker struinen langs de Dommel. Op naar wandeling 1454.

Foto onder: Startpunt De Opwettense Watermolen.

Volgende wandeling: Wandeling 1475. Gulpen – Kosberg 11 km.

Foto onder: prachtig uitzicht bij Landsrade.

Volgende Nieuwsbrief: 07/07/2021.