nieuwsbrief 1479 – 1480

1479 – 1480

Datum: 14/07/2021

Foto boven:  Sjef Schmit,  wandelspotter voor midden/Noord Limburg, Schwalmtal en Brabant.

Sjef is eigenlijk een soort James Bond van de Wandelgids, want hij is op alles voorbereid, als hij 2 routes tegelijkertijd gaat controleren. Hij draagt altijd een goedgevulde rugzak als hij gaat wandelen, met daarin:

Handdoek, zwembroek, snellere drooghanddoek, washandje met toiletpapier erin, wegwerphandschoenen, flacon vloeibare zeep, thermosfles water, fles water, rietje, zakmes, lange tandenstoker, zaklamp, lepeltje, spray voor muggen, verband met pleisters, schaartje, regencape, regenhoes voor over de rugzak, oplader voor telefoon, stift voor insectenbeet, rood fietsknipperlicht, zakmes met meer functies, autosleutels, portemonnee, notitieboekje met pen, fluitje, zitplastic, kleine paraplu, uitklapbaar gereedschap, paar droge wandelsokken, kam, klein spiegeltje, allesspanner, snoeischaar, spuitbus gele verf, zonnebril in etui, rolmeetlint, zonnecrème factor 50, flessenopener, eucalyptussnoepjes, papieren zakdoekjes, schilmes, plastic zeil om op te kunnen liggen, pijnstillers, mobieltje.

Bovendien heeft hij twee inschuifbare wandelstokken en op één daarvan heeft hij een navigatieapparaat (met schroef vastgedraaide houder) bevestigd.

 

Vandaag twee routes vanuit de B&B Henk Krol in Best.

Nieuw op de site: Wandeling 1479. best 7,6 km.

Ten oosten van Best ligt op een prachtige plek in het bos B&B Henk Krol.  Tijdens deze gemakkelijke boswandeling wandelt u eerst een flink stuk door de bossen en dan struint u over de heide met mooi uitzicht op het Oud Meer. Via leuke bospaadjes loopt u naar restaurant ’t Boshuys voor een drankje en dan loopt u terug naar de parkeerplaats. U kunt deze wandeling combineren met wandeling 1480 tot een afstand van 12,8 km.

Bekijk hier de wandeling en foto’s.

 

Foto onder: Het Oud Meer in Best

Nieuw op de site: Wandeling 1480. Best 5,2 km.

Ten oosten van Best ligt op een prachtige plek in het bos B&B Henk Krol.  Tijdens deze gemakkelijke boswandeling wandelt u eerst door het bos en dan struint u over zandpaadjes langs het prachtige Langven. Via bospaadjes loopt u naar het monument van Joe Mann en het gelijknamige café voor een drankje. Dan wandelt u door de bossen terug naar de parkeerplaats.  U kunt deze wandeling combineren met wandeling 1479 tot een afstand van 12,8 km.

Bekijk hier de wandeling en foto’s.

Foto onder: Het schitterende Langven bij Best.

Nieuw op de site: Restaurant De Galgenwiel in Waalwijk  Hier start wandeling 1481.

Nieuw op de site: Kamelenmelkerij Smits in Berlicum.  Hier start wandeling 1482.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 1192. de kasteeltuinen van Château Neercanne.

Fotograaf:H.Bastiaansen.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 1470. Maasbracht, genietplekje aan de Molenplas.

Fotograaf: H.Schutte.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 1454. Nuenen, de kale Gulsberg ook wel “Het dak van Brabant” genoemd. Het uitzicht is prachtig.

Fotograaf: J.Heerings.

TIP van Jos: Als u de wandeling die u wilt lopen eerst wilt bekijken op Google Sateliet dan kan dat!  Klik op de wandelpagina op  GPX Wikiloc en klik dan in de kaart rechts boven op het vierkantje (Vieuw fullscreen). Als u nu de muis onderaan over het hoogteverschil beweegt, kunt u zien waar het laagste- en hoogste punt in de route is. Heel handig!

Actueel: Onlangs een nieuwe route uitgezet vanuit Herpen, dit wordt wandeling 1496.

Foto onder: Tijdens deze route moet u door een pijp…..

Reacties: Wandeling 519. Jalhay.

Toos 

Onze eerste wandeling in de Ardennen, welke moeten we kiezen? Ze zijn volgens Jos allemaal pittig en mooi, precies wat we zoeken. Het wordt 519 omdat we een hotel in Jalhay hebben en vanaf het hotel kunnen starten. Het is een hele mooie wandeling, vooral Lac Gileppe met stuwdam en leeuw is een bezoek waard.

Foto onder: De bekende leeuw op de stuwdam Gileppe.

Volgende wandeling: Wandeling 1481. Waalwijk 10,9 km.

Foto onder: Effe rusten op de Drunense heide.

Volgende Nieuwsbrief: 17/07/2021.