nieuwsbrief 1481 – 1482

1481 – 1482

Datum: 17/07/2021

Foto boven: Het is zo ver….vandaag de kamelenroute….

Vandaag twee mooie wandelingen in Brabant vanuit Waalwijk en Berlicum.

Nieuw op de site: Wandeling 1481. Waalwijk 10,9 km.

Aan de zuidrand van Waalwijk ligt Borrel- en Eetcafé de Galgenwiel met mooi terras.  Tijdens deze gemakkelijke en afwisselende wandeling, komt u al na 5 min. bij het prachtige ven De Galgenwiel en dan wandelt u langs bosranden en door bossen naar de rand van de Loonse- en Drunense Duinen. Hier loopt u over zandpaden naar Restaurant De Roestelberg, voor een pauze. Via leuke bospaadjes loopt u naar een schitterend ven, ook wel het IJsven genoemd omdat men, als het bevroren is een heel rondje kan schaatsen. Er staan ook zitbanken voor een pauze, een genietplekje!  Na een rondje om het ven struint u geruime tijd over de uitgestrekte zandvlakte en langs de heide. Via prachtige bospaden wandelt u naar een ven en via een mooi park met gracht komt u weer bij het fijne terras. Op de zandvlakte en zandpaden is het wat zwaarder lopen maar zeker de moeite waard! De gpx op uw telefoon kan handig zijn in het zandgebied.

Bekijk hier de wandeling en foto’s.

 

Foto onder: Na een stuk door de Drunense Duinen komt u bij deze oase.

Nieuw op de site: Wandeling 1482. Berlicum 12,8 km.

Tussen Berlicum en Rosmalen ligt midden op het platteland de bijzondere Kamelenmelkerij Smits.  Verzuim dan ook niet om halverwege bij de pauze voor slechts € 5,00 de virtuele tour te doen langs de kamelen, het zijn er wel honderd!  Tijdens deze gemakkelijke wandeling, wandelt u vanaf Landgoed Coudewater een flink stuk langs de Grote Wetering en dan struint u door de bossen van Engelenstede.  Dan komt u bij de kamelenmelkerij met mooi terras waar u de kamelen kunt bekijken.  Voor passanten zijn er, van maandag t/m vrijdag, diverse drankjes en er is een tosti verkrijgbaar.  Na het drankje kunt u voor € 5,00 de virtuele tour doen langs de kamelen.  Na de pauze wandelt u een groot stuk langs de Wambergsche Beek en via leuke bospaadjes komt u bij het schitterende bosven. Even later passeert u het mooie Kasteel De Wamberg en dan loopt u door het bos terug naar landgoed Coudewater.  Let op!  In het weekend kunt u alleen op afspraak terecht met groepen voor een excursie of groepssafari, zie de website.

Bekijk hier de wandeling en foto’s.

Foto onder: De lieve kamelen in Berlicum, wat een snuitjes.

 

Wandeltip: Wandeling 1269. Oudsbergen.

Net ten noorden van Genk ligt in Oudsbergen (voorheen Opglabbeek) in een woonhuis het bijzondere restaurantje ’t Gerechtje.  Hoog(s)tepunt van deze gemakkelijke en zeer afwisselende wandeling, met wel een flinke klim, is de kale terril (steenkoolberg) Waterschei. U wandelt eerst een flink stuk door de bossen en dan beklimt u via een smal paadje de terril. Boven wacht u een adembenemend uitzicht naar alle kanten. U daalt steil af en dan loopt u naar het Thorpark waar u nog een oude mijnschacht kunt zien. Hier staan ook veel zitbanken voor een pauze.  U wandelt over leuke vlonderpaadjes en dan komt u aan de voorkant van het mijngebouw.  U struint enige tijd over leuke knuppelpaadjes door het bos en dan komt u bij een prachtig ven met mooi uitzicht op de terril. Na weer een stuk door de bossen komt u in Natuurreservaat Heiderbos. U wandelt hier tussen jeneverbesstruiken en over leuke heidepaadjes en passeert een prachtig gelegen ven. Aan het einde is een leuk terras met heerlijk eigengebakken taart. In de winter kunt u in de gezellige huiskamer plaatsnemen van de vriendelijke uitbaters. U kunt de route inkorten tot 10 km. U komt dan niet bij het Thorpark.

Foto onder: Wandelen over terrils bij Oudsbergen.

Nieuw op de site: Paviljoen Joe Mann in Best.  Hier start wandeling 1483.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 1421, hij staat er mooi op!

Fotograaf:A.Snellen.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 1462. Arcen, wilde geiten.

Fotograaf: H.Schutte.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 1336. Eyserheide.

Fotograaf: J.Maessen.

 

In de bijlage programma 2e helft 2021.   Download bijlage

En op mijn vernieuwde site meer aktiviteiten als kennismakinglessen NW, Fitness Walking en Walking Bootcamp N’Style.

Tochten gerangschikt van 5-10Km of meer dan 10Km. Data 3L3D 2022. Lees ook zo nu en dan Nieuws/Blogs.

 

Actueel: Onlangs een nieuwe route uitgezet vanuit Vessem, dit wordt wandeling 1497.

Foto onder: Wilde bloemen op de Landschotse Heide.

Reacties: Wandeling 1370. Swartbroek.

Christel Arts 

Net terug van het Zwarte Woud waarin we 250 km Schluchtensteig (en de rest) hebben gewandeld vanmiddag even de beentjes losmaken in Weert-Zwartbroek. Met het hondje. Is al bijna 14 dus een klein rondje is prima.
Wat een prachtige mooie tocht. Over smalle paadjes, langs de beek. Ik had wat moeite met de loslopende paarden, maar ben dan maar met de hond door het graanveld gelopen aan de andere kant van de weg.
Aan het einde heerlijke Limburgse vlaai gegeten bij Hoeve Lieshout.

Foto onder: De mooie omgeving van Swartbroek.

Volgende wandeling: Wandeling 1483. Best – Joe Mann-route 10,3 km.

Foto onder: De Soldaat Joe Mann.

Volgende Nieuwsbrief: 24/07/2021.