nieuwsbrief 1491 – 1492

1491 – 1492

Datum: 21/08/2021

Foto boven van wandeling 1496. Herpen,  trap niet op de eieren!

Vandaag twee nieuwe Ardennentochten vanuit Fairon naar Sy en naar Comblain au Pont.

Nieuw op de site: Wandeling 1491. Fairon – Hamoir – Sy 17,5 km.

Met wandeling 1491 en 1492 kunt u een mooi wandelweekend plannen in de Ardennen. Ten noorden van het Ardennenstadje Hamoir ligt het slapende dorpje Fairon. Rode draad in deze route is de Ourthe.   Tijdens deze echte Ardennentocht wandelt u eerst gemakkelijk naar het dorpje Xhignesse en via een mooi pad langs de Ourthe wandelt u naar Hamoir waar u naar een taverne kunt lopen voor koffie.  Dan klimt u door het bos omhoog naar Roche de Coisse, een uitstekende rots met schitterend uitzicht op de stad.  Via een gemakkelijk weggetje wandelt u naar Château de Hamoir Lassus en dan struint u geruime tijd door weilanden langs de Ourthe tot u in Sy komt waar een mooie picknickweide is.  U klimt omhoog tot boven op de rotsen van Sy waar enkele fraaie uitkijkpunten zijn. Via weilanden en bosranden wandelt u naar uitkijkpunt Belvedère en dan komt u weer in Hamoir bij de taverne met leuk terras.  Via een prachtig pad langs de Ourthe wandelt u terug naar Fairon.

Bekijk hier de wandeling en foto’s.

 

Foto onder: Vanaf de Roche de Coisse heeft u een prachtig uitzicht op Hamoir.

Nieuw op de site: Wandeling 1492. Fairon – Comblain-Au-Pont 18,1 km.

Met wandeling 1491 en 1492 kunt u een mooi wandelweekend plannen in de Ardennen. Ten noorden van het Ardennenstadje Hamoir ligt het slapende dorpje Fairon. Rode draad in deze route is de Ourthe. Tijdens deze pittige Ardennentocht met schitterende uitzichten wandelt u eerst via een gemakkelijk pad langs de Ourthe naar het dorp Comblain-La-Tour en dan klimt u omhoog naar het dorp Oneux. U struint door weilanden en via bospaadjes klimt u naar een prachtig uitkijkpunt op een rots.  U daalt af naar de Ourthe en dan volgt een flinke klim door de bossen naar een plateau met weer geweldig uitzicht.  U loopt langs een steilrand met weer schitterend panorama en dan daalt u af naar het kerkhof met toren en scheve grafstenen waar u een prachtig uitzicht heeft op het Ardennenstadje Comblain-Au-Pont. Dan daalt u af naar het mooie dorpsplein en wandelt u weer gemakkelijk langs de Ourthe terug naar Comblain-La-Tour.  Via veldwegen en graspaden loopt u terug naar Fairon.  In de route zitten avontuurlijke paadjes waar u goed ter been moet zijn.

Bekijk hier de wandeling en foto’s.

Foto onder: Schitterend uitzicht op de Ardennen nabij Comblain-Au-Pont.

Nieuw op de site: Eethuys De Lind in Oisterwijk.  Hier start wandeling 1494.

 

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 1136. Altenahr, het Teufelsloch.

Fotograaf:H.Schutte.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 1162. Vlodrop.

Fotograaf: A.Snellen.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 1144. Barmen, stroomversnelling in de Rur.

Fotograaf: J.Heerings.

Actueel: Onlangs een nieuwe route uitgezet in Meersel-Dreef, dit wordt wandeling 1504.

Foto onder: Aan het einde wandelt u door een prachtig beeldenpark.

Reacties: Wandeling 1297. Hombourg.

Rudi 

Buiten de steile trapjes in het begin van de route, waar voor wie wil een alternatief voor is beschreven, is deze wandellus voor de normale wandelaar goed te behappen. Bosranden en open velden lossen elkaar af. Wie de streek een beetje kent, weet dat er prachtige vergezichten over de glooiende heuvels op zijn pad komen. De route heeft wel iets met spoorwegen. Niet alleen wandel je een stukje over Ligne 38, wat vroeger een spoorlijn was. Bij het voormalige station van Hombourg kun je je vergapen aan een heuse verzameling oude wagons. Later op de wandeling doemt het beschermde spoorwegviaduct van Remersdaal nog in beeld op. Samenvattend mag je stellen dat dit een leuke en afwisselende route is in een erg mooie omgeving.

Foto onder: Omgeving Hombourg.

Volgende wandeling: Wandeling 1493. Brunssum 8 km.

Foto onder: Zandvlakte op de Brunssummerheide.

Volgende Nieuwsbrief: 28/08/2021.

 

SPONSORS