nieuwsbrief 1493 – 1494

1493 – 1494

Datum: 28/08/2021

Foto boven van wandeling 1493:  Wie weet wat dit bord betekent?  (Contact).

Beste wandelaars,

In de Ardennen en Eifel kunt u nog steeds problemen ondervinden na de overstromingen vorige maand. Paden kunnen weggeslagen of afgesloten zijn. Tot dat alles hersteld is zult u zelf een alternatief moeten bedenken.  Wel kunt u een melding maken.

Vandaag een leuke wandeling over de Brunssummerheide en een mooie route in Brabant naar het mooie centrum van Oisterwijk.

Nieuw op de site: Wandeling 1493. Brunssum 8 km.

Tijdens deze heuvelachtige wandeling tussen twee mooie horecazaken wandelt u over de Brunssummerheide over zandpaden en een zandvlakte naar het prachtige dal van de Roode Beek. U beklimt een heuvel met prachtig uitzicht en via leuke kronkelende bospaadjes loopt u naar Lunchcafé Triade 44 met mooi terras.  U wandelt door de bossen naar de mooie vijver de Koffiepoel en via bospaadjes en zandpaden loopt u terug naar Brasserie De Uitvlucht met schitterend gelegen terras. U kunt ook starten bij Triade 44 en pauzeren bij De Uitvlucht, start dan bij punt 5.

Bekijk hier de wandeling en foto’s.

 

Foto onder: Prachtig uitzicht op de Brunssummerheide.

Nieuw op de site: Wandeling 1494. Oisterwijk 12,5 km.

Oisterwijk heeft een gezellig centrum en midden door de stad loopt een groene zone met de Voorste Stroom. Tijdens deze gemakkelijke wandeling, die start bij Natuurpoort Groot Speijck, wandelt u eerst een prachtig stuk over voetpaden langs de Oisterwijkse Vennen en voorbij het Klompven steekt u de Achterste Stroom over.  Via gemakkelijke voetpaden en een leuk parkje bereikt u Eethuys De Lind voor een pauze of lunch.  Via een prachtige kasseien bomenlaan langs prachtige huizen verlaat u het centrum en loopt u langs de Voorste Stroom de stad uit. U duikt weer de bossen in en dan steekt u de Reusel over.  Voorbij het Diaconieven en het Speijckven passeert u het bezoekerscentrum en dan kom u weer bij de parkeerplaats.  U kunt ook starten bij Eethuys de Lind, start dan bij punt 5.

Bekijk hier de wandeling en foto’s.

Foto onder: De prachtige Oisterwijkse Vennen.

Nieuw op de site: Uitspanning Jacobushoeve in Dorst.  Hier start wandeling 1495.

Nieuw op de site: Restaurant De kriekeput in Herpen.  Hier start wandeling 1496.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 1482. Berlicum, de kamelen komen tot aan het terras!

Fotograaf:H.Schutte.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 1406. Pepinster, het Land van de Vesdre aan uw voeten.

Fotograaf: H.Schutte.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 1418. Henri-Chapelle, het land van Herve aan uw voeten.

Fotograaf: J.Heerings.

Lunchen bij: Eethuys De Lind in Oisterwijk.

Actueel: Onlangs een nieuwe route uitgezet vanuit Deurne, dit wordt wandeling 1505.

Foto onder: Genietplekje aan het mooie Buntven.

Reacties: Wandeling 1489. Argenteau.

Robert Blom 

Afgelopen zaterdag deze nieuwe wandeling gelopen. Auto parkeren en op pad, maar al direct een fikse klim richting paraplu die me even opbrak. Aansluitend langs de kapel en dan bergaf richting de Maas. Mooi uitzicht bij het oversteken van spoor en maasbrug en dan een rondje Hermalle. Een erg mooi omgeving langs het meer met voldoende bankjes en erg leuke (drijvende) vlonderpaden. Met name het laatste vlonderpad door het rietveld was erg mooi. Langs de Maas, terug de bruggen over en dan nog even een fikse klim terug richting parkeerplaats. Erg leuke wandeling.

Foto onder: Ganzenhangplek in Hermalle.

Volgende wandeling: Wandeling 1495. Dorst 11,4 km.

Foto onder: Het gezellige startpunt.

Volgende Nieuwsbrief: 04/09/2021.

 

SPONSORS