nieuwsbrief 1497 – 1498

1497 – 1498

Datum: 11/09/2021

Foto boven van wandeling 1497:  Bereidt u goed voor op deze route!

Prijsvraag!  Op zaterdag 18 september komt de 1500e wandeling in de Nieuwsbrief. Wie kan schatten hoeveel wandelroutes er in 2021 tot die dag zijn gedownload, mag met Jos meegaan om een nieuwe route uit te zetten. Stuur je reactie via het Contactformulier.

Vandaag een mooie wandeling in Brabant vanuit Vessem en een leuke terrasjesroute vanuit Moelingen.

Nieuw op de site: Wandeling 1497. Vessem 10,1 km.

Ten noord-westen van Vessem ligt in een landelijk gebied de B&B en terras  Stamine D’n Eigenwijze. Tijdens deze gemakkelijke wandeling struint u al meteen een mooi stuk over de Landschotse Heide en dan wandelt u een prachtig stuk door een beboste strook langs de Grote Beerze. Via een voetpad loopt u naar de buurtschap Westelbeers en dan loopt u over de Landschotse Heide naar de uitkijktoren met prachtig uitzicht op het Wit Hollandven.Een stuk verder passeert u het mooie Berkven en via een mooi natuurgebied loopt u terug naar het gezellige terras voor een drankje of een hapje.  Onderweg staan genoeg zitbanken voor een pauze.

Bekijk hier de wandeling en foto’s.

 

Foto onder: Op de Landschotse Heide passeert u een mooie uitkijktoren.

Nieuw op de site: Wandeling 1498. Moelingen 8,5 km.

Tijdens deze grensoverschrijdende wandeling wandelt u over graspaden en via een veldweg loopt u naar Mesch.  U klimt een veldweg omhoog en dan wandelt u de Voerstreek binnen.  In ’s Gravenvoeren steekt u de Voer over en dan klimt u omhoog naar een kapel met picknickplek. Via een rustig weggetje loopt u naar Mesch en via veldwegen en graspaden wandelt u terug naar de ijssalon met heerlijk schepijs.  Behalve de klim vanuit Mesch is het een gemakkelijke wandeling.  TIP: Het hostel bij de ijssalon is een prima locatie voor een wandelvakantie in de Voerstreek.

Bekijk hier de wandeling en foto’s.

Foto onder: Langs wijnranken omhoog naar de Voerstreek.

Nieuw op de site: Belevingscentrum voor Streekproducten De Reusch in Schimmert (Watertoren).  Hier start wandeling 1500.

 

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 1410. einde Pieterpad bij de ENCI groeve Maastricht.

Fotograaf:J.Maessen.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 1495. Dorst.

Fotograaf: H.Schutte.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 1396. Orsbeck.

Fotograaf: J.Heerings.

Genieten bij: Staminee Eigenwijs in Vessem.

Genieten bij: IJssalon Mêrsy in Moelingen.

Actueel: Onlangs een nieuwe route uitgezet vanuit Bakel, dit wordt wandeling 1513.

Foto onder: De Aarlesche Vijver bij Bakel.

Reacties:

Achiel Drummen 

Beste Jos en jullie team,
Dankzij jullie site ben ik ook in de ban geraakt van het wandelvirus. Ik wil jullie ontzettend bedanken voor de vele prachtige wandelingen die ik al heb kunnen maken. Routes die telkens perfect zijn beschreven en me langs vele nieuwe plekken hebben gebracht. Ik dacht dat ik mijn omgeving (St Geertruid/Eijsden) goed kende maar door jullie wandelingen heb ik zo veel nieuwe prachtige plekken gezien.

 

Volgende wandeling: Wandeling 1499. Wartet 14,2 km.

Foto onder: Langs touwen omlaag en omhoog is prima te doen!

Volgende Nieuwsbrief: 18/09/2021.

 

SPONSORS