nieuwsbrief 1499 – 1500

1499 – 1500

Datum: 18/09/2021

Foto boven: Het klinkt misschien raar dat iemand 1500 wandelroutes gaat uitzetten maar…..ik wil er nog Meer!!

Prijsvraag!  Vandaag 18 september komt de 1500e wandeling in de Nieuwsbrief. Wie kan schatten hoeveel wandelroutes er in 2021 tot vandaag zijn gedownload, mag met Jos meegaan om een nieuwe route uit te zetten. Stuur je reactie via het Contactformulier.

Vandaag een bijzondere wandeling hoog boven de Maas bij Wartet en ja daar is die! Wandeling 1500. Schimmert.

Nieuw op de site: Wandeling 1499. Wartet 14,2 km.

Op slechts 45 min. rijden van de Nederlandse grens bij Eijsden ligt ten oosten van de stad Namur het dorpje Wartet.  Hoog boven de Maas torent de enorme kaarsrechte rots Marche-les-Dames.  Tijdens deze avontuurlijke en pittige wandeling loopt u er over heen met schitterende uitzichten op de Maas. U wandelt eerst, met klimmen en dalen, door de bossen naar het dorpje Gelbressée met leuke steegjes. Via een graspad langs korenvelden wandelt u omhoog naar het dorp Bonine. Via leuke bospaadjes loopt u naar het eerste uitkijkpunt op de rots.  Na een stuk door het bos komt u bij een 4-tal uitkijkpunten, de ene nog mooier dan de ander.  Dan daalt u door het bos af naar Abbaye de Marche-les-Dames waar u de abdijtuin kunt bezoeken. Er is ook een mooi terras. U klimt omhoog naar het dorpje Bayet en u passeert nog het oude kasteel Château de Ferme Wartet.  In de route zit een afdaling en klim langs een touw maar dat is voor de gemiddelde wandelaar prima te doen. Het dient slechts ter veiligheid. U dient wel goed ter been te zijn. Op de rots kan de gpx op uw telefoon handig zijn.

Bekijk hier de wandeling en foto’s.

 

Foto onder: Hoog boven de Maas op de rots Marche-les-Dames.

Nieuw op de site: Wandeling 1500. Schimmert 11,1 km.

De Watertoren in Schimmert, gebouwd in 1927, is 38 m hoog en momenteel is er een Belevingscentrum voor streekproducten, een restaurant en terras in gevestigd waardoor u boven van een schitterend uitzicht kunt genieten!  Tijdens deze licht heuvelachtige wandeling wandelt u over veldwegen langs akkers naar de buurtschap Raar waar u een wijndomein passeert. Via een mooi voetpad en bospaadje loopt u naar de buurtschap Waterval en dan beklimt u via een bospad de Wijngaardsberg.  Boven passeert u nog een wijngoed en komt u bij twee zitbanken met schitterend uitzicht, een fijn pauzeplekje. U volgt een prachtige panoramaweg en dan klimt u via veldwegen omhoog naar een plateau. Via een verrassend paadje komt u weer bij de watertoren die absoluut een bezoek waard is.

Bekijk hier de wandeling en foto’s.

Foto onder: Het uitzicht vanaf de watertoren is grandioos!

Nieuw op de site: Lunchroom Twenty Eight in Hoensbroek.  Hier start wandeling 1501.

 

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 1403, het prachtige paadje omlaag naar Prayon.

Fotograaf:A.Deckers.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 1491. Fairon, uitzicht op Hamoir.

Fotograaf: H.Schutte.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 1367. Zoerle-Parwijs.

Fotograaf: Rita en Walter.

Actueel: Onlangs een nieuwe route uitgezet vanuit Kerkrade, dit wordt wandeling 1506.

Foto onder: De bijzondere begraafplaats in het Ursulinenpark in Kerkrade.

Reacties: Wandeling 428. Herkenbosch.

Astrid 

Zomer, herfst, winter of lente het is altijd mooi in Nationaal park de Meinweg. Mooie afwisseling van veldwegen door bos, heide en langs mooie vennen. Twee jaar geleden (april 2020) was hier een grote brand. Het is mooi om te zien dat de natuur weer langzaam aan het herstellen is. Op veel plaatsen piepte de heide weer uit de zwart geblakerde grond. Tijdens onze lunch, bij genietplekje nr 14, kwam de schaapherder met zijn schapen ons vergezellen. De route is nog helemaal up to date!
Wij hebben weer genoten….

Foto onder: Het prachtige Melickerven.

Volgende wandeling: Wandeling 1501. Hoensbroek 10,2 km.

Foto onder: Tijdens deze wandeling passeert u mooie vijvers.

Volgende Nieuwsbrief: 25/09/2021.

 

SPONSORS