nieuwsbrief 1503 – 1504

1503 – 1504

Datum: 25/09/2021

Foto boven van wandeling 1500. Schimmert,  huuh?  Deze Paashaas is wat te vroeg…..

Beste wandelaars,

We krijgen geregeld de vraag wie de mooie foto’s en diashows maakt bij de routes.  De fotograaf is Hein Schutte uit Schinveld en de maker van de diashows in Jacq Heerings uit Landgraaf.  Natuurlijk fervent wandelaars en vrienden van Jos, zie voor foto’s rubriek: Wie is Jos.

Vandaag een wandeling vanuit een mooie blokhut in Sweikhuizen en een verrassende route in Meersel-Dreef vanauit een abdij.

Nieuw op de site: Wandeling 1503. Sweikhuizen 8,6 km.

Tijdens deze heuvelachtige en afwisselende wandeling wandelt u eerst een leuk stuk langs de Geleenbeek en dan klimt u via een mooi pad omhoog naar het Stammenderbos. Na een stuk door het bos steekt u weer de beek over en wandelt u naar de mooie Sint Annakapel.  U klimt steil omhoog door het Stammenderbos en dan loopt u Sweikhuizen binnen. Na een stuk door het Danikerbos loopt u in de buurtschap Daniken langs de oude steenfabriek Plinthos. Via een mooi pad langs de Geleenbeek wandelt u terug naar de blokhut met mooi terras. U kunt de route ook starten bij Station Spaubeek en na 6 km fijn pauzeren bij de boshut. Volg dan de aanwijzing vanaf het startpunt tot aan de Sint Annakapel en dan punt 3.

Bekijk hier de wandeling en foto’s.

 

Foto onder: Wandelpad naar Sweikhuizen.

Nieuw op de site: Wandeling 1504. Meersel-Dreef 13,7 km.

Ten zuiden van Breda ligt net over de Belgische grens in het dorp Meersel-Dreef het Kapucijnenklooster Hoogstraten en Taverne de Zevenster, bij de Paters.  Tijdens deze gemakkelijke wandeling wandelt u eerst langs de Mark en via graspaden loopt u naar de buurtschap Strijbeek. U passeert het mooie ven Patersmoer en dan loopt u door de bossen naar het Langven. Via een mooi stuk door de heide komt u bij het ven Zwart Goor waar een picknickbank staat om te pauzeren (prachtige plek). U steekt de Belgische grens over en via het Domeinbos De Elsakker wandelt u naar Kasteel Vorfeld. Langs de Mark loopt u terug naar de taverne maar dan maakt u nog een leuke lus door het prachtige Mariapark met schitterende beelden en mooie Mariagrot. Ook de kerk kunt u even bezoeken.  In de taverne is een sfeervolle Parochiezaal en prachtig terras.

Bekijk hier de wandeling en foto’s.

Foto onder: In augustus bloeit er veel paarse heide in deze regio.

Nieuw op de site: Restaurant Het Boerenhuis in Deurne.  Hier start wandeling 1505.

Nieuw op de site: Lunchroom De Holz in Kerkrade.  Hier start wandeling 1506.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 349, Processie in Reijmerstok.

Fotograaf:A.Deckers.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 1482. Berlicum, in de kamelenmelkerij is genoeg te beleven…

Fotograaf: H.Schutte.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van kunstwandeling 1474. Schinveld.

Fotograaf: J.Heerings.

Lunchen bij: Boshut De Dikke Daniker in Sweikhuizen.

 

Actueel: Deze week een nieuwe route uitgezet vanuit Mill, dit wordt wandeling 1521.

Foto onder: Aan het eind passeert u het mooie Kasteel Aldendriel.

Reacties: Wandeling 1476. Bemelen.

Rudi 

Deze route bewijst dat je geen lange afstanden hoeft te wandelen om veel natuurschoon op je pad te vinden. De omgeving is gekend, de Bemelerberg een begrip en ook de paden rondom golfbaan Het Rijk van Margraten voelen vertrouwd. Vertrouwd en tegelijkertijd ook verrassend. Het kronkelende bospaadje dat vanaf de Mariagrot naar boven slingert en verderop tussen de mergelwanden door leidt, is een juweeltje. Het blijft iedere keer genieten dit landschap te mogen doorkruisen. Maar we kunnen er niet onderuit, de apotheose van dit kort rondje Bemelen is toch de beklimming van de berg die zijn naam aan dit plaatsje dankt. En laat er geen discussie over zijn, het favoriete stekje van Jos Wlazlo is een vijf-sterren plek. Om 9 uur op deze bank zitten op een zonnige zaterdagochtend, diep inademen en het panorama aanschouwen, dat is puur tot rust komen en herbronnen.

Foto onder: Genietplekje op de Bemelerberg.

Volgende wandeling: Wandeling 1505. Deurne 10,3 km.

Foto onder: Het lijk wel op vakantie langs de plas Berkendonk.

Volgende Nieuwsbrief: 29/09/2021.

 

SPONSORS