nieuwsbrief 1509 – 1510

1509 – 1510

Datum: 09/10/2021

 

Foto boven: Ik weet nooit waar het vrouwentoilet is……

Vandaag Een wandeling vanuit Nijswiller en een route in Brabant vanuit Spoordonk.

Nieuw op de site: Wandeling 1509. Nijswiller 6,8 km.

Tijdens deze heuvelachtige wandeling wandelt u langs Kasteel Nijswiller het dorp uit en klimt u door het Kolmonderbos omhoog. U daalt via een avontuurlijk stenig paadje af naar de buurtschap Mamelis en via een veldweg klimt u omhoog naar de rand van Vijlen waar u een mooi panorama heeft.  Via veldwegen met mooie uitzichten loopt u richting de buurtschap Hilleshagen en dan daalt u door weilanden af naar Nijswiller. Attentie: Het avontuurlijke paadje omlaag naar Mamelis is voor mensen die goed ter been zijn en doe deze wandeling niet tijdens of na veel regenval! Aan het einde kunt u een heerlijk Syrisch gerecht proeven.

Bekijk hier de wandeling en foto’s.

 

Foto onder: Uitzicht op de buurtschap Mamelis.

Nieuw op de site: Wandeling 1510. Spoordonk 14,4 km.

Ten westen van Oirschot ligt het rustige dorpje Spoordonk. Doel van deze gemakkelijke wandeling is de Kapel De Heilige Eik, midden in de bossen.  De route begint met een leuk stukje door het dal van de Beerze en dan loopt u via de buurtschap Kattenberg over een rustige weg naar de bossen. U steekt via een bijzondere houten hangbrug de Beerze over en dan kronkelt u over leuke bospaadjes langs de beek en vijver. Dan bereikt u de bijzonder Kapel De Heilige Eik waar ook zitbanken staan om te pauzeren. U steekt het kanaal over en dan maakt u een uitstapje door het prachtige Landgoed Baes. Hier struint u over mooie bospaadjes langs de Kleine Beerze.  Terug bij het kanaal wandelt u tussen mooie visvijvers door (verboden voor honden) en via voetpaadjes loopt u terug de snelweg over. Via rustige weggetjes komt u weer in het dorp bij de gasterij met mooi terras.  U kunt ook starten op de parkeerplaats van de kapel en dan fijn pauzeren bij de gasterij. U kunt de route inkorten tot 10,8 km.

Bekijk hier de wandeling en foto’s.

Foto onder: Prachtige hangbrug over de Beerze.

Nieuw op de site: Hoeve Blankenberg in Wijlre.  Hier start wandeling 1512.

Nieuw op de site: Brasserie Josefien in Margraten.  Hier start wandeling 1511.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 74. Beek, prachtig knipwerk.

Fotograaf:L.Weijden.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 1496. Herpen, dit is pas een toren!

Fotograaf: H.Schutte.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 1493, mooie chalets in Brunssum.

Fotograaf: J.Heerings.

Actueel: Onlangs een nieuwe route uitgezet vanuit een koffiebranderij in Malden, dit wordt wandeling 1525.

Foto onder: Op donderdag wordt er koffie gebrand.

Genieten bij: Gasterij De Merode in Spoordonk.

Reacties: Wandeling 1499. Wartet.

Rudi 

Wartet. De autorit naar dit dorpje laat in niets vermoeden dat hier een mooi avontuur wacht. De route geeft echter vrijwel meteen een voorsmaakje van wat komen gaat, enkele stenige bospaden die flink op en neer gaan. Bos, afgewisseld met graspaden die soms zelfs door tuinen lijken te lopen. Een enkele keer zelfs rakelings langs een waslijn waar kleren hangen te drogen. Onderweg mooie uitzichten over het landschap. Maar we weten allemaal waar we, stiekem, voor gekomen zijn. De rotsen van Marche-les-Dames. Iedere Belgische scholier kent deze plek uit de schoolboeken als het oord waar koning Albert I in 1934 tijdens het klimmen te pletter stortte. Bovenop de rotsen is het panorama fenomenaal. De Maas stroomt beneden aan je voeten. De bospaadjes die over de rots lopen zijn leuk. Maar toegegeven, de paden omlaag en omhoog langs het touw doen de hartslag van de avonturier in ons toch iets sneller slaan. Ze geven de toch al rijkelijk bedeelde route nog een tikkeltje extra.

Foto onder: Hoog boven de Maas bij Wartet.

Volgende wandeling: Wandeling 1511. Margraten 6,7 km.

Foto onder: Een toeter? Een compleet holle boomstam kom je niet vaak tegen maar tijdens deze wandeling wel!

Volgende Nieuwsbrief: 16/10/2021.

 

SPONSORS