nieuwsbrief 1511 – 1512

1511 – 1512

Datum: 16/10/2021

 

Foto boven: Voetenbadje…

Foto boven:  Albert Bressers (links) uit Liempde,  de terechte winnaar van de prijsvraag rond de 1500e wandelroute ging deze week mee om een route uit te zetten in Euverem. Zo te zien genoot hij met volle teugen!

Vandaag een leuk rondje Margraten en een route vanuit Wijlre naar Berghof.

Nieuw op de site: Wandeling 1511. Margraten 6,7 km.

Tijdens deze lichtglooiende maar gemakkelijke wandeling wandelt u eerst via een veldweg langs de indrukwekkende Amerikaanse Begraafplaats Margraten, die u (via een ommetje) kunt bezoeken.  De buurtschap Honthem laat u links liggen en dan loopt u langs de bosrand van de Schiepersberg. U volgt een leuk graspaadje langs akkers en via een veldweg loopt u terug naar de brasserie met mooie terras. U kunt er ook heerlijk lunchen.

Bekijk hier de wandeling en foto’s.

 

Foto onder: Typisch Zuid-Limburg nabij Honthem.

Nieuw op de site: Wandeling 1512. Wijlre 8,8 km.

Hoog boven het Geuldal en Wijlre ligt in de buurtschap Berghof het mooie terras van Hoeve Blankenberg. Tijdens deze heuvelachtige wandeling met flink wat klimmen en dalen wandelt u eerst naar de buurtschap Stokhem en dan struint u door weilanden langs de meanderende Geul.  Via een prachtig voetpad langs de Geul loopt u naar de rand van de buurtschap Engwegen en dan klimt u via een veldweg omhoog naar de Sousberg waar u een mooi panorama heeft. U daalt af naar de rand van Schin op Geul en na een klim wandelt u boven over een voetpad naar Berghof waar u fijn kunt pauzeren bij Hoeve Blankenberg waar heerlijke vlaai verkrijgbaar is. Bij slecht weer kunt u binnen zitten. Na de pauze daalt u via een mooi hol pad af en bereikt u een zitbank met schitterend uitzicht op Wijlre.  Bij Hoeve Blankenberg kunt u alleen te voet komen. U kunt de route inkorten tot 6,9 km.

Bekijk hier de wandeling en foto’s.

Foto onder: Omhoog naar de Sousberg.

Nieuw op de site: Restaurant De Bosparel in Bakel.  Hier start wandeling 1513,

Nieuw op de site: Gasterie Genhout Treft in Genhout.  Hier start wandeling 1514.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 1492. Fairon, formidabel uitzicht op het Ardennenstadje Comblain-Au-Pont.

Fotograaf: H.Schutte.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 1410. Maastricht, bent u al eens afgedaald in de ENCI-groeve?

Fotograaf: Nicky.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 1474. Schinveld, Dalmatiërpaard?

Fotograaf: J.Heerings.

Genieten bij: Hoeve Blankenberg in Wijlre – Berghof.

Actueel: Onlangs een nieuwe route uitgezet vanuit het nieuwe restaurant Qurios in Euverem, dit wordt wandeling 1528.

 

Foto onder: Het laatste stuk van de route wandelt u langs mooie appelboomgaarden.

Reacties: Wandeling 1456. Fort Eben Emael.

Rudi 

Een stille getuige van een duister verleden verpakt in een mooie omgeving vol natuur. Het imposante fort van Eben Emael. Indrukwekkend maar tegelijkertijd een les in nederigheid. Aanvankelijk oninneembaar gewaand, in werkelijkheid in nauwelijks vijftien minuten vleugellam gelegd en na anderhalve dag tot capitulatie gedwongen. Dit militair bolwerk draagt desalniettemin bij aan een boeiend decor voor een toch wel pittige route. De trappenpaden verhogen zeker de wandelvreugde. De uitzichten over het terrein vanop de bunkers lonen evenzeer de moeite. Ook het uitzicht bij een observatiekoepel van het fort over de sluis van Ternaaien is zeker het vermelden waard. Wie Eben Emael denkt, heeft misschien gelijk een beeld van mergelwanden op zijn netvlies. Een mooi hol pad brengt de wandelaar dan ook vandaag langs dit fraais. Al deze ingrediënten in een route van zes kilometer, het is duidelijk dat niemand zich gaat vervelen tijdens deze tocht.

Foto onder: Een van de vele bunkers boven het fort.

Volgende wandeling: Wandeling 1513. Bakel 11,2 km.

Foto onder: De prachtige Aarlesche Vijver.

Volgende Nieuwsbrief: 23/10/2021.

 

SPONSORS