nieuwsbrief 1515 – 1516

1515 – 1516

Datum: 30/10/2021

 

Foto boven: In Brabant komen steeds meer boerderijterrassen. Ben ik blij mee!

Nieuwe foto’s op de hoofdpagina in de maand november van wandeling 1404 en 1419.

Vandaag eindelijk eens twee leuke wandelingen vanuit Spaubeek.

Nieuw op de site: Wandeling 1515. Spaubeek 8,5 km.

Tijdens deze afwisselende en heuvelachtige wandeling door het prachtige Geleenbeekdal wandelt u eerst een mooi stuk langs de Geleenbeek en dan klimt u via een pad omhoog naar het dorp Sweikhuizen. U klimt verder omhoog en dan loopt u langs de bosranden van het Stammenderbos met mooie uitzichten. U passeert de Stammenhof en dan daalt u via een mooi voetpad af. U passeert Kasteel Terborgh en dan wandelt u over prachtige paadjes door het Geleenbeekdal. Ook kunt u even de mooie St. Annakapel bezoeken. Via leuke bospaadjes loopt u terug naar de brasserie met mooi terras. U kunt ook starten in Sweikhuizen en dan fijn pauzeren bij Brasserie Bie Sjoef. U kunt er heerlijk lunchen!

Bekijk hier de wandeling en foto’s.

 

Foto onder: Hol bospaadje nabij kasteel Terborgh.

Nieuw op de site: Wandeling 1516. Spaubeek 10,9 km.

Tijdens deze heuvelachtige wandeling klimt u omhoog naar de Groeve Spaubeek en groeve Nagelbeek en via holle veldwegen daalt u af naar de prachtige vijvers van Nierhoven. Via een leuk voetpad loopt u naar de buurtschap Tervoorst en voorbij enkele mooie monumentale hoeves loopt u door de buurtschap Terstraten met fraaie vakwerkhuizen.  Via veldwegen loopt u boven over het plateau waar u kunt uitwaaien en via een leuk rondje door het Spaubekerbos komt u bij het tuinterras van Boslounge Pieterpoort, de sponsor van deze wandeling, waar u op zondag nog iets kunt eten of drinken. U klimt een pad omhoog en dan volgt u een panoramisch graspaadje boven Spaubeek. Dan daalt u af naar het dorp.

Bekijk hier de wandeling en foto’s.

Foto onder: Leuk straatje in Terstraten.

Nieuw op de site: Restaurant Bakhuys Moorveld.  Hier start wandeling 1517.

Nieuw op de site: Restaurant De 4 Jaargetijden in Epen.  Hier start wandeling 1518.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 889. Zonhoven, van deze brievenbus krijg je goede zin!

Fotograaf:H.Schutte.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 913. Hoensbroek, verbaasde alpaca.

Fotograaf: F.Otermans.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 1492. Fairon, Jos en zijn wandelspotters op het terras in Comblain-au-Pont.

Fotograaf: E.Quaadvlieg.

Lunchen bij: Brasserie Bie Sjoef in Spaubeek.

Actueel: Onlangs een nieuwe route uitgezet vanuit Sevenum, dit wordt wandeling 1529.

Foto onder: Leuke ezeltjes op de route.

Reacties: Wandeling 1505. Deurne.

Astrid 

Auto geparkeerd bij de leuke sponsor van deze wandeling. Wij vonden vanaf nummer 4 de route zeer verrassend. Door een mooi stukje bos met een groot aantal Vliegenzwammen (paddenstoelen met een rode hoed met witte stippen…wie kent ze niet!). Daarna een moeras gebied met uitzichten over het meer Berkendonk. Langs de Oude Aa een mooi stuk. En tot slot nog een prikkelend avontuur langs de Vlier beek. De brandnetels stonden niet hoog maar….prikte wel. Maar ach we zijn geen watjes!!
Onderweg nog gezellig even gepraat met een paar trouwe fans van deze site. Net als wij, genoten zij ook iedere keer van de mooie wandelingen…

Foto onder: Genietplekje!

Volgende wandeling: Wandeling 1517. Moorveld 8,5 km.

Foto onder: Het Bunderbos is een echt hellingbos.

Volgende Nieuwsbrief: 06/11/2021.

 

SPONSORS