nieuwsbrief 1519 – 1520

1519 – 1520

Datum: 13/11/2021

Foto boven: Goeie naam toch?

Vandaag een leuk rondje Hulsberg en de schitterende Ardennentocht/stadswandeling Namen.

Nieuw op de site: Wandeling 1519. Hulsberg 6,3 km.

Tijdens dit leuke en gemakkelijke rondje Hulsberg wandelt u door het dorp naar de buurtschap Wissengracht en dan volgt u het Vossenvoetpad door het bos. Via een veldweg en een leuk voetpaadje komt u bij Kasteel Wijnandsrade. Dan loopt u weer even door het bos en volgt u een voetpad naar de buurtschap Vink.  U loopt over veldwegen langs akkers en weilanden en via een voetpad met prachtig uitzicht loopt u Hulsberg binnen. Via een leuk oud straatje loopt u omlaag naar de herberg waar u ook kunt overnachten. Let goed op de openingstijden (weekend) want de herberg moet u van binnen zien!

Bekijk hier de wandeling en foto’s.

Foto onder: Aan het einde wacht u een mooi uitzicht.

Nieuw op de site: Wandeling 1520. Namen (Namur) 14,5 km.

Op een uurtje rijden van de Nederlandse grens bij Eijsden ligt hoog boven de stad het citadel van Namen, het uitzicht op de stad is schitterend! Het is een leuke combinatie van natuur- en stadswandeling.  Vanaf de parkeerplaats klimt u steil door de bossen omhoog naar het dorpje Marlaires, en via prachtige stenige paadjes daalt u af naar Ronet.  Dan klimt u steil omhoog en bereikt u het prachtige Château Namur met rozentuin.  U duikt het citadel binnen en dan volgt het ene na het andere schitterende uitzicht elkaar op.  Zowel rechts het uitzicht op de Maas als links het uitzicht op de Sambre en de stad is overweldigend!  Al dalende passeert u de enorme gouden schildpad, een kunstwerk van Jan Fabre. Beneden wandelt u een mooi stuk langs de Sambre en loopt u door het mooie Parc Louise Marie.  In het centrum passeert u de Kathedraal Saint-Aubain die u kunt bezoeken en even later passeert u de kerk Saint Loup die u zeker moet bezoeken. Het is een van de mooiste kerken in de regio!  U struint door de gezellige straatjes met veel terrasjes en dan bereikt u de punt waar de Sambre in de Maas vloeit. Via een gemakkelijk weggetje langs de Maas wandelt u terug naar de parkeerplaats.  Vanwege de vele trappen dient u goed ter been te zijn.  Trek er een hele dag voor uit om alles te bekijken.

Bekijk hier de wandeling en foto’s.

Foto onder: Vanaf het citadel heeft u een schitterend uitzicht op de mooie stad Namen.

Nieuw op de site: Brasserie D’n Buurman in Mill.  Hier start wandeling 1521.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 1520. Namen, de gouden schildpad moet u gezien hebben!

Fotograaf:H.Schutte.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 1163. Maastricht, blazen maar….

Fotograaf: H. Heemskerk.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 1511. Margraten.

Fotograaf: J.Heerings.

Actueel: Onlangs een nieuwe route uitgezet vanuit Liessel, dit wordt wandeling 1537.

Foto onder: Struinen langs de Astelse Aa.

Reacties: Wandeling 1483. Best.

Sjef Schmit 

Na wandeling 1441 Son en Breugel deze prachtige wandeling gelopen. Lekker lopen over bospaadjes, heide en zand. Een wandeling die ik iedereen kan aanbevelen. Zo mooi!!! Het Joe Mann monument is een plekje om even bij stil te staan. Wat een held!! Terug bij de sponsor het Joe Mann paviljoen lekker een kop warme koffie gedronken. Heb je de tijd en mogelijkheid om te gaan wandelen? Dan adviseer ik deze wandeling. Ik heb al veel wandelingen gelopen maar deze krijgt van mij een 10!!!

Foto onder: Het Joe Mann monument in Best.

Volgende wandeling: Wandeling 1521. Mill 14,5 km.

Foto onder: Tijdens deze route wandelt u door natuurgebied de Kuilen.

Volgende Nieuwsbrief: 20/11/2021.

 

SPONSORS