nieuwsbrief 1521 – 1522

1521 – 1522

Datum: 20/11/2021

Foto boven: Taxibedrijf met goeie naam!

Vandaag twee mooie routes in Brabant vanuit Mill en Esch.

Nieuw op de site: Wandeling 1521. Mill 14,5 km.

Ten oosten van Uden ligt in het dorp Mill de Brasserie D’n Buurman.  Tijdens deze afwisselende en gemakkelijke wandeling wandelt u eerst even langs het Peelkanaal en dan struint u over leuke bospaadjes. Dan wandelt u met mooie doorkijkjes rond het meer De Kuilen en loopt u over een mooi zandstrand naar de strandbar.  Na nog een flink stuk rond het meer loopt u weer door de bossen en volgt u een mooi graspaadje langs een beekje. Via een fijn voetpad over een voormalig spoorwegtraject loopt u naar Kasteel Aldendriel met prachtige binnenhof, een bezoekje waard. Via een parkje loopt u naar de brasserie met mooi terras. Tip: U kunt ook starten op de grote parkeerplaats De Kuilen en dan fijn pauzeren bij D’n Buurman, start dan bij punt 5.

Bekijk hier de wandeling en foto’s.

 

Foto onder: Het prachtige zandstrand in natuurgebied De Kuilen.

Nieuw op de site: Wandeling 1522. Esch 14,6 km.

Ten westen van Boxtel ligt het rustige dorpje Esch. Tijdens deze gemakkelijke en afwisselende wandeling wandelt u eerst een leuk stuk langs de Essche Stroom en via veldwegen loopt u naar het dal van de Kleine Aa.  U struint door het prachtige natuurgebied Kampina langs fraaie vennen en over mooie heidepaadjes. U loopt weer een stuk langs de Essche Stroom en na een stuk over veldwegen loopt u weer langs de beek. U struint door weilanden met klaphekjes en het laatste stuk loopt u weer langs de beek. Na regenval kunnen de graspaden goed nat zijn, draag dan hoge wandelschoenen. Na 7,5 km lopen passeert u een zitbank met mooi uitzicht op de Huisvennen. Tip! U kunt ook starten op de wandelparkeerplaats Roond en dan fijn pauzeren bij Ons Café, start dan bij punt 2 vanaf ***.

Bekijk hier de wandeling en foto’s.

Foto onder: Het fraaie Palingven in natuurgebied Kampina.

Nieuw op de site: Restaurant Helden van Helden in Helden.  Hier start wandeling 1523.

Nieuw op de site: Restaurant De Fabriek in Heijen.  Hier start wandeling 1524.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 1502. Tongeren, kleine basiliek voor de grote basiliek.

Fotograaf:A.Deckers.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 1504. Meersel-Dreef, tegenover de abdij ligt een prachtige beeldentuin met Mariagrot.

Fotograaf: H.Schutte.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 1492. Fairon, de begraafplaats boven Comblain-au-Pont met scheve grafstenen is niet alleen bijzonder, u heeft er ook een schitterend uitzicht op het Ardennenstadje.

Fotograaf: J.Heerings.

Actueel: Onlangs een nieuwe route uitgezet van Moelingen naar ‘s Gravenvoeren, dit wordt wandeling 1533.

Foto onder: De kabbelende Berwinne is maar 10 cm diep, je zou niet zeggen dat tijdens de overstroming in juli 2021 het water 1,5 meter hoog in de huizen heeft gestaan.

Reacties: Wandeling 1489. Argenteau.

Rudi 

Van in de auto overvalt je al iets van een “vakantiegevoel”. De parkeerplaats ligt dan ook middenin de bossen. Ganzen en eenden halen hun hart op aan de vijver. Even warmlopen rondom deze waterplas en dan begint het. Een pittige klim over een pad met puntige stenen brengt de wandelaar tot hoog in de bossen. Deze steile hellingbossen en het beekje de Julienne geven deze plek een Ardens tintje. Na het oversteken van de Maas kom je in een andere wereld terecht. Het rondje in Hermalle langs de Maas en de vijver van Gravière Broc is nagenoeg volledig vlak. Twee lange vlonderpaden zijn het vermelden waard. Eentje drijft over het water en een tweede leidt je over een afstand van tweehonderd meter door het riet. Terug de Maas over eindigt de route waar ze mee begon. Prachtig klimmen en dalen door de beboste streek rond Argenteau. Een route met twee gezichten die zowel de avontuurlijke wandelaar als de struiner langs de waterkant weet te plezieren.

Foto onder: Het drijvend vlonderpad bij Hermalle.

Volgende wandeling: Wandeling 1523. Helden 9 km.

Foto onder: Aan het einde loopt u door een wijngaard.

Volgende Nieuwsbrief: 27/11/2021.

 

SPONSORS