nieuwsbrief 1525 – 1526

1525 – 1526

Datum: 02/12/2021

Kijk ik zie graag dat ze mijn routes markeren!

Nieuwe foto’s op de hoofdpagina in de maand december van wandeling 1439. Beegden en 1440. Tegelen.

Vandaag een nieuwe wandeling vanuit Malden en een route in Brabant vanuit Gemonde.

Nieuw op de site: Wandeling 1525. Malden 10,3 km.

Ten noorden van Malden ligt naast een groot tuincentrum, Coffyn Koffiehuis en koffiebranderij. Er werken vriendelijke mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Tijdens deze gemakkelijke en bosrijke wandeling volgt u eerst een graspaadje en voorbij enkele bedrijven volgt u een prachtige bomenlaan/fietspad langs de Maas. Via leuke bospaadjes door natuurgebied Elshof loopt u naar de Rijksweg en dan duikt u de bossen in van Heumensoord.  Via mooie heidepaadjes komt u bij een grote zandvlakte met zitbanken, waar u kunt pauzeren.  Na weer een stuk door de bossen wandelt u, over veldwegen langs een paardenranch, terug naar Coffyn, met leuk terras. Op donderdag wordt er koffie gebrand. Tip: U kunt ook starten op de grote parkeerplaats aan de Kluissestraat en dan fijn pauzeren bij Coffyn.

Bekijk hier de wandeling en foto’s.

 

Foto onder: Natuurgebied Heumensoord.

Nieuw op de site: Wandeling 1526. Gemonde 10,3 km.

Tussen Eindhoven en Den Bosch ligt in het rustige dorpje Gemonde, café de Schuif. Tijdens deze gemakkelijke wandeling wandelt u eerst over veldwegen naar de Dommel en dan maakt u een leuk rondje door natuurgebied Venrode met mooie doorkijkjes naar het fraaie ven.  U struint zeer geruime tijd over een schilderachtig pad langs de Dommel, naar de buurtschap Wielsche Hoeven en via leuke voetpaadjes loopt u terug naar het café met terras. Onderweg staan enkele zitbanken voor een pauze.

Bekijk hier de wandeling en foto’s.

Foto onder: Heerlijk struinen langs de Dommel.

Nieuw op de site: Restaurant The Dill in Euverem.  Hier start wandeling 1527 en 1528.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 71, de Roode Beek op de Brunssummerheide.

Fotograaf:A.Deckers.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 31. Banholt.

Fotograaf: F.Otermans.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 1311. Stevensweert, natte voetenwerk….

Fotograaf: J.Heerings.

Lunchen bij: Coffyn Koffiebranderij in Malden.

BROUWERIJEN

Wandelgids Zuid-Limburg werkt al samen met onderstaande brouwerijen Gulpener, Brand, Alfa Bie de Bron, Fontein, Rolduc, Achouffe en binnenkort de Stadsbrouwerij Maastricht. Bij elke brouwerij is een proeflokaal en er start ook een wandelroute. Dus…op naar de brouwerijen!

Actueel: Onlangs een nieuwe route uitgezet in Brabant vanuit Sint-Oedenrode, dit wordt wandeling 1542.

Foto onder: Even oversteken…

Reacties: Wandeling 1401. Luik – Jupille.

Rudi 

Wie aan de stad Luik denkt, legt waarschijnlijk niet meteen de associatie met groen en natuur. Deze route bewijst nochtans dat er rondom de Vurige Stede wandelpareltjes te vinden zijn. Het is meteen raak. De auto geparkeerd ben je onmiddelijk via een toch wel avontuurlijk paadje aan het afdalen met een ronduit schitterend panorama. Noem het een aperitiefje, zo je wil. Er staat dan ook heel wat op het programma vandaag. Doortochten door fraaie bossen, weidse vergezichten, het Chateau de Fayenbois en we mogen zeker niet de toch wel opmerkelijke ruïne vergeten te vermelden. Vergis je niet! Je moet er wel wat voor over hebben. Er valt heel wat te klimmen en af te dalen tijdens deze mooie tocht. Na regenval kan dit gepaard gaan met het betere glibber- en glijwerk. Voor wie wel van wat hoogteverschil houdt, wacht er op het einde een flinke uitsmijter. Heb je tegen dan de tong echter al op de knieën hangen, weet dat er een flinke scheut venijn in de staart zit. Jos noemt het in punt 7 een “straffe kuitenbuiter”. Dat is het ook. Het is een langgerekte klim en de trapjes in het pad maken het er niet luchtiger op. Maar eens boven loont het zeker. Want daar is ze dan! Luik toont zich in zijn volle glorie. De vermoeide wandelaar on top of the world met de stad aan zijn voeten. Een mooie manier om deze verrassende en bijzondere route af te sluiten.

 

Foto onder: De verrassende omgeving van Jupille.

Volgende wandeling: Wandeling 1527. Euverem 11,1 km.

Foto onder: Uitzicht op Billinghuizen.

Volgende Nieuwsbrief: 11/12/2021.

 

SPONSORS