nieuwsbrief 1529 – 1530

1529 – 1530

Datum: 18/12/2021

Foto boven, Deze maaier heeft maar kort bij de gemeente gewerkt…..

Wandeling 1529. Sevenum is uitgesteld tot januari.  Nieuw een wandeling van Amstenrade naar Schinnen.

 

Nieuw op de site: Wandeling 1530. Amstenrade – Thull 13,2 km.

Tijdens deze licht heuvelachtige wandeling loopt u eerst door het dorp naar de buurtschap Hommert en dan wandelt u over voetpaden naar Vaesrade. U klimt omhoog en wandelt door een prachtig beukenbos omlaag naar de buurtschap Thull. Hier loopt u over prachtige vlonderpaden en via een pad langs de Geleenbeek komt u in Schinnen. Na een stuk door het Wolfhagerbos over graspaadjes wandelt u over voetpaden naar Oirsbeek en via een natuurgebiedje loopt u het dorp Amstenrade binnen. U klimt een trappenpad omhoog en via veldwegen loopt u naar de brasserie met leuk terras.  Het interieur van de brasserie is een kijkje waard!  Aanrader voor de wandelaar is het Veldwachtertje!  Er is in de zomer heerlijk schepijs verkrijgbaar.  Aan het begin kunt u ook het kasteelpark bezoeken.  U kunt ook starten in Thull en fijn pauzeren bij de Veldwachter, start dan bij punt 4.

Bekijk hier de wandeling en foto’s.

Foto onder: Het prachtige beukenbos nabij Thull.

Nieuw op de site: Café Den Driehoek in Vinkel.  Hier start wandeling 1531.

Nieuw op de site: Lunchroom La Estrella in Geulle.  Hier start wandeling 1532.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 1439. Beegden, de Beegderheide in de winter.

Fotograaf: H.Schutte.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 1499. Wartet, wandelspotter Ed durft echt alles. Doe dit niet na!

Fotograaf: J.Hendrix.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 1502. Tongeren.

Fotograaf: P.Meesters.

Actueel: Onlangs een nieuwe route uitgezet in Brabant vanuit Liempde, dit wordt wandeling 1545.

Foto onder: Klompenmaker Albert Bressers, de klompenkoning uit Liempde heeft deze mooie route samengesteld. Tijdens deze wandeling passeert u een klompenmakerij.

Reacties: Wandeling 920. Sint-Truiden.

Rudi 

Struinen doorheen de herfstkleuren van een mooi stukje Haspengouw. Het aanzicht van de kastelen onderweg geven het geheel een statig karakter. Rust in de bossen, uitwaaien in de velden en tussen de boomgaarden, dat zijn de thema’s die deze route kunnen typeren. Onderweg eventjes onderbroken om Nieuwerkerken te doorkruisen. Hier kunnen we opmerken dat de inwoners van dit plaatsje de beschikking hebben over enkele fijne grindpaden en, zeker niet vergeten te vermelden, het Muggenboschen. De vlonderpaden waarvan sprake in de beschrijving worden as we speak, eind november 2021, vervangen. Hier en daar ligt al een nieuw stuk, maar op de meeste plekken zijn ze nog niet aanwezig. Dit heeft geen invloed op de wandelbaarheid. De paden waar de vlonders lagen, zijn gewoon begaanbaar. Geen onoverbrugbare problemen op deze nagenoeg volledig vlakke wandeling. Leuk om in de herfst te lopen, maar misschien echt aan te raden in het voorjaar wanneer de bloesems weer hun intrede doen.

Foto onder: Kasteel Nieuwenhoven.

Volgende wandeling: Wandeling 1531. Vinkel 11,4 km.

Foto onder: Struinen langs de Grote Wetering.

Volgende Nieuwsbrief: 24/12/2021.

 

SPONSORS