nieuwsbrief 1533 – 1534

1533 – 1534

Datum: 01/01/2022

Foto boven: Ik was vroeger klokkenmaker maar dat was geen succes….had altijd tandwieltjes over…

Beste wandelaars,

Ondanks de lockdown houden we de moed er in en blijven we de horeca steunen met take away en to go.  We trachten de 2 routes per week door te laten lopen maar dat ligt natuurlijk aan hoe lang de lockdown duurt.  In elke geval wenst het hele team van Wandelgids Zuid-Limburg alle wandelaars een voorspoedig en gezond 2022 toe!

Prachtige nieuwe foto’s op de hoofdpagina in de maand januari van wandeling 1520 en 1535. (Fotograaf: Hein Schutte).

Vandaag een wandeling van Sint Geertruid naar Moelingen en van Moelingen naar ‘s Gravenvoeren.

Nieuw op de site: Wandeling 1533. Moelingen – ‘s Gravenvoeren 11,3 km.

Tijdens deze gemakkelijke en grensoverschrijdende wandeling tussen twee fijne horecazaken,  steekt u meteen de Berwinne over en klimt u via een prachtig hol pad omhoog naar een plateau. U daalt af naar het Franstalige dorp Berneau en voorbij enkele graspaadjes volgt u een lange veldweg naar ’s Gravenvoeren. Via een mooi graspaadje komt u in het centrum bij Herberg De Swaen waar u fijn kunt pauzeren. U klimt omhoog naar het kerkhof en dan volgt u een betonnen pad door de mooie Voerstreek naar de buurtschap Mesch. Via veldwegen en graspaden loopt u terug naar Moelingen.  U kunt ook starten bij herberg De Swaen (punt 3) en pauzeren bij Brasserie De Berwien. Nog leuker is om te starten op de parkeerplaats in Berneau en bij beide zaken te pauzeren! Kijk goed naar de openingstijden op de sites.

Bekijk hier de wandeling en foto’s.

 

Foto onder: La Berwinne nabij brasserie De Berwien in Moelingen.

Nieuw op de site: Wandeling 1534. Sint Geertruid – Moelingen 12,2 km.

Tijdens deze licht heuvelachtige en grensoverschrijdende wandeling tussen twee leuke horecazaken, wandelt u via voetpaden omhoog naar de uitkijktoren Mescherhei met prachtig uitzicht.  Via een mooie holle weg daalt u af naar de buurtschap Mesch en dan steekt u de Belgische grens over. Via graspaden wandelt u naar Brasserie de Berwien in Moelingen, waar u fijn kunt pauzeren. Via veldwegen loopt u naar de buurtschap en grensovergang Withoes en na een stukje over het fietspad klimt u omhoog naar een plateau. U daalt af door het Mescher Plukbos en via veldwegen en een bospaadje loopt u naar Eetcafé De Bosrand. U kunt ook starten bij Eetcafé de Bosrand en fijn pauzeren bij Brasserie De Berwien, start dan bij punt 4.

Bekijk hier de wandeling en foto’s.

Foto onder: Holle weg naar Mesch.

Nieuw op de site: Boscafé Krek Wak Wou in Hooge Mierde.  Hier start wandeling 1535.

Nieuw op de site: Café D’n Diek in Maastricht.  Hier start wandeling 1536.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 330. Nuth.

Fotograaf:L.Weijden.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 1435, de N70 in Beek Ubbergen. Trappenpaden met flinke hoogteverschillen.

Fotograaf: H.Schutte.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 1511. de Amerikaanse begraafplaats Margraten.

Fotograaf: J.Heerings.

Actueel: Het is inmiddels ruim een jaar geleden dat Ardennen- en Eifelkenner Jan Nobbe is overleden. Hij heeft ruim 130 routes voor deze wandelgids bedacht.

Foto onder: Jan was altijd onafscheidelijk van zijn stok, die aan heel wat voorwaarden moest voldoen.

Reacties: Wandeling 1013. Bingelrade.

Astrid 

Met een frisse neus (-2 graden) gestart met deze wandeling. Mooie veldwegen door een heuvelachtig landschap. Je komt door het kleine dorpje Hillensberg met zijn monumentale kerkje. Prachtig gelegen op n heuveltje. Na een kaarsje opgestoken te hebben weer verder de natuur in. Wat ziet het er allemaal schitterend uit met de rijp op ieder takje, blaadje enz.
Wij hebben weer genoten van deze perfect beschreven wandeling!

Foto onder: Tijdens de routes passeert u een Statieweg.

Volgende wandeling: Wandeling 1535. Hooge Mierde 11,2 km.

Foto onder: Deze wandeling start bij Krek Wak Wou!

Volgende Nieuwsbrief: 08/01/2021.

 

SPONSORS