nieuwsbrief 1555 – 1556

1555 – 1556

Datum: 23/03/2022

Foto boven van wandeling 1371. Herkenbaar voor veel wandelaars…….

Vandaag een heuvellandroute vanuit Wijlre en een wandeling in België vanuit Zelem.

Nieuw op de site: Wandeling 1555. Wijlre – Nijswiller 15,5 km.

Tijdens deze heuvelachtige en panoramische wandeling tussen twee prima horecazaken, klimt u eerst omhoog naar een plateau met prachtig uitzicht en dan daalt u door het Eyserbos omlaag. U loopt door een weiland met schitterend uitzicht op de heuvels en dan daalt u af naar de buurtschap Piepert. Via een rustige weg wandelt u door het dal van de Eyserbeek naar het dorp Eys.  Na een flinke klim met mooi uitzicht op Eys daalt u een weg af en dan struint u geruime tijd over graspaden langs de Selzerbeek tot in Nijswiller waar u kunt pauzeren bij Liflaf met heerlijke broodjes. Via een oude trambaan loopt u naar Wahlwiller en via veldwegen loopt u naar het Geuldal. Na een mooi stuk langs de Geul wandelt u naar Gulpen en dan struint u door weilanden naar Kasteel Cortils. Via een tegelpad langs de weg loopt u terug naar Wijlre waar u kunt afsluiten bij Brasserie Amuseer. U kunt ook starten in Nijswiller en dan pauzeren in Wijlre, start dan bij punt 4. Na veel regenval kan het in de weilanden drassig zijn.

Bekijk hier de wandeling en foto’s.

 

Foto onder: Struinen langs de Selzerbeek.

Nieuw op de site: Wandeling 1556. Zelem 14,2 km.

Ten oosten van de stad Diest ligt het dorp Zelem. Tijdens deze gemakkelijke en waterrijke wandeling,  wandelt u via een graspad naar de buurtschap Linkhout en dan loopt u over de dijk naar het Schulensmeer. Na een mooi paadje langs de Demer wandelt u zeer geruime tijd over de grasdijk langs het Schulensmeer en heeft u constant mooi uitzicht. U komt weer bij de kruising van de route en dan gaat u weer een mooi stuk langs de Demer. Via leuke bospaadjes loopt u terug naar het café met terras.  U kunt ook starten op de wandelparkeerplaats bij de sluisbrug en dan pauzeren bij het café vanaf 14.00 uur. Start dan bij punt 3.

Bekijk hier de wandeling en foto’s.

Foto onder: Tijdens deze wandeling loopt u helemaal rond het Schulensmeer.

Nieuw op de site: In ’t groene Goud in Lummen.  Hier start wandeling 1557.

Nieuw op de site: Taverne De Waterhoek in Balen.  Hier start wandeling 1558.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 631. Lanaken.

Fotograaf:F.Otermans.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 1083. Eersel.

Fotograaf: H.Schutte.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 1064. Genk.

Fotograaf: T.Schmeits.

 

Reacties: Wandeling 1356. Ubachsberg.

Rudi 

Op deze zonnige zondag waar het zonnetje een aangename warmte verspreidt, is het toch uitwaaien geblazen op de open vlakte. Wandelen op het dak van de wereld? Is misschien wat overdreven maar vanop het plateau van Ubachsberg heb je wel een erg fraai zicht op de omgeving. Heerlen spreidt zich voor je voeten uit en snowworld Landgraaf doemt in je blikveld op. Vooraleer het mooie graspad over de Kunderberg in te slaan, passeer je eerst nog het industrieel monument kalkoven Daelweg. Wie al eens de snelweg A76 richting Aken neemt, is dit monument voorbij knooppunt Kunderberg vast al eens opgevallen. Het knooppunt laten we voor wat het is vandaag, de Kunderberg gaan we wel over. Leuke holle wegen door bosstroken en soms ietwat verwilderde graspaden glijden onder de wandelschoenen door. Het smalle paadje voorbij het klaphek in punt 4 is een waar pareltje met een spectaculair uitzicht. Dit korte rondje rondom Ubachsberg zet nog maar eens het landschap van de Zuid-Limburgse heuvels in de verf.

Foto onder: Het Plateau van Ubachsberg.

Volgende wandeling: Wandeling 1557. Lummen 18 km.

Foto onder: De waterstand in het Schulensmeer was in 1993 het hoogst!

Volgende Nieuwsbrief: 26/03/2022.

 

SPONSORS