nieuwsbrief 1559 – 1560

1559 – 1560

Datum: 30/03/2022

Foto boven van wandeling 1560.Tongerlo, de kerk van Tongerlo kijkt altijd een beetje somber…..

Vandaag 2 mooie routes in België vanuit Averbode en Tongerlo.

Nieuw op de site: Wandeling 1559. Averbode 12,4 km.

Een echte topper uit deze wandelgids met bos, heide, vennen, abdij met kloostertuin en een fraai terras.  Ten oosten van Averbode ligt Bistro De Vijvers.  Tijdens deze zeer afwisselende wandeling bezoekt u eerst de prachtige Abdij Averbode met spiegelvijver en de mooie kerk moet u zeker bekijken. Dan wandelt u door de kloostertuin langs een Mariagrot en Calvarieberg.  U wandelt door de bossen naar de fraaie Rietvijver en een stuk verder langs de Conventsvijver. U passeert het schitterende Langven (kan in de zomer droog staan) en dan struint u over de prachtige heide langs nog enkele vennen. Via een voetpad wandelt u langs het domein terug naar de bistro met prachtig tuinterras aan de achterzijde. In aug/sept. bloeit de paarse heide.  Tip! U kunt ook starten op de parkeerstrook (gratis parkeren) bij punt 5 en dan fijn pauzeren bij de bistro.

Bekijk hier de wandeling en foto’s.

 

Foto onder: Het fraaie Langven bij Averbode.

Nieuw op de site: Wandeling 1560. Tongerlo 10 km.

Ten westen van de stad Maaseik, ligt aan een gezellig pleintje in het rustige dorpje Tongerlo, Eetcafé ’t Sjasse. Tijdens deze gemakkelijke en afwisselende wandeling, wandelt u via een veldweg naar de Zuid-Willemsvaart en na een stuk langs het kanaal volgt u een prachtig voetpad langs de Itterbeek.  U loopt Opitter binnen en dan struint u door het mooie kasteelpark Itterdal.   U passeert leuke avontuurlijke bruggetjes, een watermolen en genoeg zitbanken voor een pauze.  U passeert het monument van de bekende tennister Kim Clijsters, die hier gewoond heeft, en via een veldweg wandelt u weer naar de Zuid-Willemsvaart. U wandelt weer het dorp binnen en dan passeert u nog een fraaie watermolen en bijzondere vistrap.  U kunt ook starten op de parkeerplaats in Opitter (naast de Itterbeek) en dan fijn pauzeren of lunchen bij het eetcafé. Start dan bij punt 3.

Bekijk hier de wandeling en foto’s.

Foto onder: In Tongerlo passeert u deze bijzondere vistrap.

Nieuw op de site: Taverne De Retiese Watermolen in Retie.  Hier start wandeling 1561.

Nieuw op de site: Taverne De Lindedreef in Postel  Hier start wandeling 1562.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 1510. Spoordonk.

Fotograaf: H.Schutte.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 1520. Namen, de gouden schildpad moet u gezien hebben!

Fotograaf: T.Schmeits.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 1227. Stavelot.

Fotograaf: J.Heerings.

 

Reacties: Wandeling 1543. Eijsden.

Rian 

Vandaag deze leuke en mooie route gelopen met 2 jonge kinderen. De route gaat direct na de start over de snelweg. Nadat we op de brug naar de voorbijgangers gezwaaid hadden zijn we echt gestart. Ingrediënten van deze wandeling: trapjes, paadjes, uitkijktoren, dassenburcht, mini bieb, vogelhuisjes, draaihekjes en vooral heel veel mooie vergezichten. Prachtige wandeling en inderdaad leuk met kids (vooral het stuk vanaf de uitkijktoren)

Foto onder: Natuurleerpunt.

Volgende wandeling: Wandeling 1561. Retie 9,3 km.

Foto onder: Als u geluk heeft ziet u deze herten in het bos.

Volgende Nieuwsbrief: 02/04/2022.

 

SPONSORS