nieuwsbrief 1569 – 1570

1569 – 1570

Datum: 23/04/2022.

Foto boven van wandeling 1344.Elsloo, even kijken of ik post heb…..

Vandaag een mooie wandeling in Brabant vanuit Dommelen en een leuke route vanuit Brunssum.

Nieuw op de site: Wandeling 1569. Dommelen 14,8 km.

De Dommel, het Dommeldal, Dommelen en Dommelsch bier, het zit allemaal in deze gemakkelijke en zeer afwisselende wandeling. Vanaf de parkeerplaats duikt u de bossen in en wandelt u een schitterend stuk langs de Dommel. U struint door weilanden en dan loopt u langs de rand van Waalre. Voorbij buurtschap ’t Loon wandelt u over voetpaden en veldwegen naar Dommelen waar u fijn kunt lunchen of pauzeren bij Lunchroom De Buren. Vanuit Dommelen wandelt u weer een prachtig stuk langs de Dommel en voorbij een camping loopt u door het bos naar het schitterende ven Groot Vlasroot waar u omheen loopt.  Na veel regenval kan het langs de Dommel drassig zijn, draag dan hoge wandelschoenen.  U kunt ook starten in Dommelen bij de lunchroom, start dan bij punt 5. Doe de wandeling bij voorkeur niet op zondag want dan is de leuke lunchroom gesloten.

Bekijk hier de wandeling en foto’s.

 

Foto onder: Het schitterende ven Groot Vlasroot.

Nieuw op de site: Wandeling 1570. Brunssum 10 km.

Rode draad tijdens deze licht heuvelachtige en zeer afwisselende wandeling is de Rode Beek.  U wandelt eerst door het mooie Vijverpark om de vijver heen en dan loopt u even door de wijk Schuttersveld met voormalige mijnwerkerswoningen. U duikt het bos in en volgt een schitterend paadje langs de Rode Beek. Voor de Kattekoelenvijver draait de route door de buurtschap Bouwberg en dan volgt u een prachtig vlonderpad over de heide. Na een stuk door de bossen passeert u twee mooie vijvers en dan klimt u een terril (steenberg) omhoog met fraai uitzicht. U wandelt een prachtig stuk langs de kabbelende Rode Beek en dan loopt u terug door de wijk Schuttersveld. Het laatste stuk loopt u weer door het Vijverpark en passeert u het prachtige voormalige gemeentehuis. Bij de brasserie is een fijn terras. U kunt ook starten op de parkeerplaats van de Kattekoelenvijver en dan fijn pauzeren of lunchen bij Brasserie aan Tafel.

Bekijk hier de wandeling en foto’s.

Foto onder: Het dal van de Rode Beek is prachtig!

Nieuw op de site: Eetcafetaria ’t Raodhoes in Neer.  Hier start wandeling 1571.

Nieuw op de site: Meester Keeman in Waalre.  Hier start wandeling 1572.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 1421. Grand-Rechain.

Fotograaf:A.Deckers.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 1491. Fairon, de brug over de Outhe bij Hamoir.

Fotograaf: H.Schutte.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 1449, de watermolen van Wijlre.

Fotograaf: J.Heerings.

Actueel: Onlangs een nieuwe route uitgezet van Schin op Geul naar IJzeren, dit wordt wandeling 1576.

Foto onder: Dorpsgezicht bij de Geul.

Reacties: Wandeling 446. Nunhem.

Sjef Schmit 

Het klinkt wellicht wat overdreven maar vandaag deze wandeling voor de 4e keer gelopen. De laatste keren was in 2015, doch het nalopen van de wandelingen blijft nodig om zodoende actueel te blijven. Zo’n prachtig mooi gebied en heerlijk struinen door de bossen en langs de beek. Schitterend. De route is weer actueel evenals gps, dus genieten maar.

Foto onder: Mooi plekje in het Leudal.

Volgende wandeling: Wandeling 1571. Neer 5 km.

Foto onder: Aan het begin van de route passeert u de Friedesse Watermolen.

Volgende Nieuwsbrief: 30/04/2022.

 

SPONSORS

Donaties