nieuwsbrief 1571 – 1572

1571 – 1572

Datum: 30/04/2022

Foto boven van wandeling 1575. Goirle, we hebben lang moeten wachten op het voorjaar….

Nieuwe foto’s op de hoofdpagina in de maand mei van wandeling 1569 en 1571. (Fotograaf: Hein Schutte).

Vandaag een leuke korte wandeling in Neer en een nieuwe route in Brabant vanuit Dommelen.

Nieuw op de site: Wandeling 1571. Neer 5 km.

Tijdens dit gemakkelijke en waterrijke rondje Neer wandelt u eerst een leuk stuk langs de Neerbeek en dan passeert u de Friedesse Watermolen. U loopt even Neer binnen en dan struint u over graspaden langs een prachtig stuk van de meanderende Neerbeek.  U loopt over een hooggelegen dijk met mooi uitzicht en dan komt u via een rustig weggetje in de buurtschap Gendijk. Via een prachtig graspad wandelt u langs de kabbelende Neerbeek terug naar de cafetaria met terras.

Bekijk hier de wandeling en foto’s.

 

Foto onder: Prachtig struinen langs de Neerbeek.

Nieuw op de site: Wandeling 1572. Waalre 9,8 km.

Midden in Waalre ligt het gezellige restaurant Meester Keeman. Tijdens deze gemakkelijke wandeling struint u geruime tijd over leuke bospaadjes en dan wandelt u over de heide van Meelberg.  U maakt een mooi rondje om het meer De Meeris, ook wel Het Gat van Waalre genoemd en dan wandelt u door weilanden en langs een slootje. U loopt over een prachtig aangelegd vlonderpad en via veldwegen loopt u terug naar het restaurant met mooi terras.  U kunt ook starten bij het meer en dan fijn pauzeren bij Meester Keeman.

Bekijk hier de wandeling en foto’s.

Foto onder: Tegen het einde wandelt u over een prachtig vlonderpad.

250e wandeling!

Erik en Anita en hun honden  Shanti en Bliss hebben hun 250e wandeling van deze wandeling gelopen, gefeliciteerd! Zij gaan voor de 500!

Nieuw op de site: Café ’t Orgelhuis in Geistingen.  Hier start wandeling 1573.

 

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 1354. Horst, de naakte vrouwen in het kasteelpark.

Fotograaf:F.Otermans.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 1469. Waalwijk, de Loonse Duinen.

Fotograaf: H.Schutte.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 1437. Eindhoven, de roepende vrouw in het park.

Fotograaf: J.Heerings.

Actueel: Onlangs een nieuwe route uitgezet vanuit Tuinrestaurant Oude Pastorie in Beek. Dit wordt wandeling 1585.

Foto onder: De Mooie omgeving van Spaubeek.

Reacties: Wandeling 1021. Zutendaal.

Rudi 

Deze route staat garant voor rust. Wandelend door het Nationaal Park Hoge Kempen zul je merken dat deze wandeltocht bulkt van de natuur. Over heel het traject kom je nauwelijks bebouwing tegen op je pad. Het is al bos en heide wat de klok slaat. Hoogtepunt is toch wel het grote meer Kikbeekbron. Deze voormalige grind- en zandgroeve spreekt tot de verbeelding en zou makkelijk kunnen doorgaan voor één of ander idyllisch plekje in pakweg Frankrijk. De weg ernaartoe brengt je een leuke variatie van bos- en heidegebied. Enkele knuppelpaden leuken het geheel nog eens extra op. De hoge zitbank biedt niet enkel een welgekomen rustpunt maar heeft ook nog eens een fraai panorama in petto. Toegegeven, de terugweg oogt minder spectaculair. De langgerekte weliswaar niet platgelopen paden bieden wel de rust maar niet de afwisseling die je op de heenweg aantreft. Het klooster Monasterium van Bethlehem is wel het vermelden waard. In 1999 gesticht naar aanleiding van het testament van de overleden koning Boudewijn, deed dit klooster veel stof opwaaien omwille van zijn ligging in beschermd natuurgebied. Je wandelt op deze route een flink stuk langs de omheining van dit domein en vangt ook een glimp op van het eigenlijke klooster zelf. Het is niet moeilijk je voor de geest te halen dat de zusters, die het grootste deel van hun tijd in stilte en eenzaamheid doorbrengen, in deze omgeving een prima plek hebben gevonden om hun geloof te belijden. Niet enkel de zusters komen hier aan hun trekken, ook de rustzoekende wandelaar kan in dit gebied naar hartelust rondstruinen zonder iemand tegen te komen.

Foto onder: De vallei van de Kikbeekbron.

Volgende wandeling: Wandeling 1573. Geistingen 12,8 km.

Foto onder: Natuurgebied Kollegreend.

Volgende Nieuwsbrief: 07/05/2022.

 

SPONSORS

Donaties