nieuwsbrief 1577 – 1578

1577 – 1578

Datum: 17/05/2022

Foto boven van wandeling 1577, in Berg en Terblijt kijken ze op je neer…..

Vandaag een nieuwe wandeling vanuit Berg en Terblijt en een leuk rondje Schimmert.

Nieuw op de site: Wandeling 1577. Berg en Terblijt – Valkenburg 10,5 km.

Tijdens deze heuvelachtige en afwisselende wandeling, met halverwege een fijn restaurant om te lunchen, wandelt u even door het dorp en dan daalt u via bospaadjes af naar de buurtschap Geulhem. U struint door weilanden langs de Geul en dan loopt u door het kasteelpark naar Château St. Gerlach. Ook bezoekt u de kerk St.Gerlach, een van de mooiste kerken in Limburg. U volgt een pad langs natuurgebied Ingendael en via voetpaden loopt u naar restaurant De Beren, waar u fijn kunt pauzeren.  Na de pauze klimt u door de bossen flink omhoog tot boven aan de Meertensgroeve, die u kunt bezoeken. U loopt even door het dorp en dan daalt u af door Groeve Blom, een prachtig stukje natuur.  U struint door weilanden en via een veldweg loopt u omhoog naar het startpunt.  U kunt ook starten in Valkenburg bij het restaurant maar er is wel betaald parkeren.

Bekijk hier de wandeling en foto’s.

 

Foto onder: Uitzicht op Geulhem.

Nieuw op de site: Wandeling 1578. Schimmert 5,5 km.

De 38 m hoge rijksmonumentale watertoren (1927) van Schimmert, is momenteel een Belevingscentrum voor streekproducten, waarin o.a. een restaurant en terras, smaaktheater, brouwerij, streekproductenplein en winkeltje, waar u lokale/streekproducten kunt krijgen, is gevestigd. Boven heeft u een schitterend uitzicht en kunt u bij helder weer wel 60 km ver zien. Tijdens dit leuke rondje Schimmert, met een klim door een hellingbos, wandelt u eerst via een voetpad naar de buurtschap Klein Haasdal en via voetpaden loopt u naar het Ravensbosch. Voorbij een mooie bosvijver met zitbank, klimt u door het bos omhoog. Boven volgt u een graspad en dan daalt u weer af naar het bos. Via een mooi voetpad loopt u terug naar de voormalige watertoren,  die absoluut een bezoek waard is.

Bekijk hier de wandeling en foto’s.

Foto onder: Bosvijver in het Ravensbosch.

 

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 754. Übach Palenberg, bijzondere voetgangersbrug.

Fotograaf:F.Otermans

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 1135. Altenahr.

Fotograaf: H.Schutte.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 1580. Schimmert, de flinke klim naar uitkijkpunt Curfsgroeve.

Fotograaf: J.Heerings.

Lunchen bij:  Restaurant De Beren in Valkenburg.

Meer bewegen in evenveel tijd……en de week fris beginnen op maandagochtend.

 

Leuke tochtjes in heuvellend terrein van een kleine 5Km en om gemiddeld 500mtr. Krachtrainings- en mobiliteitsoefeningen met stokken en met elkaar. In ‘the Natural Gym’, puur natuur tussen Gulpen en Vaals.

Samen buitensporten, van 9.00 – 10.30 uur Gezellig, een beetje bikkelen (niet te veel) en optioneel een kopje koffie na. Zo wil jij toch zeker ook de week beginnen.

Fit, fitter, fittest. Misschien is dit wel je opstapje naar ‘Start2Run’ of Bootcamp N’Style of een andere tak van sport. Want iedereen kan grenzen verleggen. En met 2 ‘benen’ extra, de stokken, meester je makkelijker de heuvels. Succesbeleving allom……en dat motiveert om door te gaan!

Voor slechts € 20,=  met persoonlijke aandacht, 5 weken trainen op maandagochtend. Als je al snel de smaak te pakken hebt kan je op woensdagavond naar eigen believen deelnemen aan de wekelijkse 7Km walk.

 

We starten a.s. maandagochtend al. Dus niet lang ‘fakkele’……en geef je op. Kan je zelf niet stuur deze mail dan door naar mensen die dit mogelijk wel leuk zouden vinden. Bij voorbaat dank.

Meer info, zie bijlage of op mijn site. Vrijblijvend bellen mag natuurlijk ook 06 24359293

 

Rene Johnny Nordic Walker

www.renespierts.nl

Actueel: Onlangs een nieuwe route uitgezet in Nijmegen, dit wordt wandeling 1587.

Foto onder: Tijdens deze prachtige route passeert u het Gezicht van Nijmegen.

Reacties: Wandeling 520. Jalhay.

Ank en Stefan 

Heel erg mooie wandeling, ook voor het voorjaar (ongeveer 18 graden) perfect. Soms had ik de neiging stiekem een stukje af te korten maar ik ben toch blij dat we dat niet gedaan hebben. Aanrader!

Foto onder: Omgeving Jalhay.

Volgende wandeling: Wandeling 1579. Schimmert 9,2 km.

Foto onder: De watertoren de Reusch is 178 m NAP en het uitzicht boven is schitterend!

Volgende Nieuwsbrief: 21/05/2022.

 

SPONSORS

Donaties