nieuwsbrief 1587 – 1588

1587 – 1588

Datum: 18/06/2022

Foto boven: Heeft u de kamelenroute 1482 nog niet gelopen?  Deze is wel braaf!

Vandaag de prachtige stads- en natuurwandeling Nijmegen en in de Ardennen een bijzondere wandeling naar het citadel van Huy.

Nieuw op de site: Wandeling 1587. Nijmegen – Lent 11,9 km.

Tijdens deze leuke combinatie van natuur- en stadswandeling Nijmegen is er heel veel te zien. U wandelt  eerst over de oude stadsmuur door het Hunnerpark naar de toren Belvédère en boven in het Valkhofpark passeert u de mooi gelegen Sint-Nikolaaskapel. U loopt door het oude centrum met leuke winkels en terrasjes en dan wandelt u door het mooie Kronenburgerpark naar de kruittoren. U passeert de Waalhaven waar u schepen kunt bekijken en dan loopt u door het Westerpark. U steekt de Waal over en dan struint u geruime tijd over het eiland Lent. Na 8 km bereikt u café De Zon voor een pauze. Een fijne rustige plek met terras.  Voorbij Het gezicht van Nijmegen steekt u de Spiegelwaal en de Waal over en wandelt u over de prachtige Waalkade. Via een bijzondere brug loopt u het laatste stuk door een natuurgebied terug naar de parkeerplaats. In de route zitten veel trappen. Trek er een hele dag voor uit en geniet van deze prachtige stad.

Bekijk hier de wandeling en foto’s.

 

Foto onder: Het mooie Kronenburgerpark in Nijmegen, bezongen door Frank Boeyen.

Nieuw op de site: Wandeling 1588. Huy (Hoei) 16 km.

Op slechts 45 min. rijden van de Nederlandse grens bij Eijsden ligt aan de Maas de stad Huy met boven op een rost het imposante Citadel de Huy.  Tijdens deze schitterende dagtocht in de Ardennen, wandelt u eerst een gemakkelijke stuk langs de Maas en komt u in het dorpje Ben, met leuke straatjes.  U klimt door de bossen omhoog en dan volgt u een avontuurlijk paadje langs het beekje Solliere met mooie waterval. U struint door weilanden met mooi uitzicht en dan loopt u door het dorpje Camp de Corroy. U daalt af naar de stad en via een trappenpad klimt u naar het Citadel de Huy (Fort van Hoei) dat u kunt bezoeken (Entree € 4,50 p.p.). Het uitzicht op de stad is schitterend!   In de stad passeert u de prachtige kerk Notre Dame en dan komt u op het gezellige marktplein met veel terrasjes.  U steekt de Maas over en dan heeft u een mooi uitzicht op het hoog gelegen fort. Via een mooi pad langs de Maas loopt u terug naar de parkeerplaats.

Bekijk hier de wandeling en foto’s.

Foto onder: Het uitzicht vanaf het fort is schitterend!

 

Nieuw op de site: Restaurant ’t Opkikkertje in ’s Hertogenbosch.  Hier start wandeling 1589.

 

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 826. Epen, de buurtschap Camerig.

Fotograaf:L.Weijden.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 1456. Eben Emal,  uitzicht op de Maas.

Fotograaf: H.Schutte.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 1524. Heijen, Africaantjes….

Fotograaf: J.Heerings.

Actueel: Onlangs wandeling 1041. Maasmechelen geheel opnieuw uitgezet. Alleen bij deze route kunt u over 3 terrils lopen! Aanrader van Jos!

Wandeling 1041. Maasmechelen 11,2 km.

Ten noorden van Maasmechelen, ligt het voormalige mijngebied Terhills, nabij het dorp Eisden. Het is het enige Nationale Park van België.  Het park met een Visitorcentre is mooi aangelegd met goede wandelpaden en het bijzondere is dat u 3 terrils (steenkoolbergen) kunt beklimmen met prachtige uitzichten.  U beklimt eerst een oude schachtbok en boven heeft u een indruk van deze mijnstreek. Via bospaadjes wandelt u naar het vakantiepark Terhills en dan beklimt u de eerste van de Tweeling Terrils. Boven bij zitbank kunt u uitrusten en genieten van het uitzicht. Na een afdaling beklimt u meteen de tweede terril met eveneens mooi uitzicht. U daalt af en wandelt geruime tijd over een gemakkelijk pad langs het meer Grote Plas.  U beklimt de derde terril (Lange Terril) en boven is het uitzicht schitterend!  Via voetpaden wandelt u terug naar de uitgang en passeert u Brasserie De Karbonkel met mooi terras. Vergeet niet uw fotocamera.  De paden over de terrils zijn gemarkeerd.

Bekijk de wandeling.

Foto onder: Uitzicht op de eerste terril.

Reacties: Wandeling 1478. Thull.

Peter & Bertien 

Vandaag via buienradar een wandeling uitgezocht waar de kans het grootste was droog de wandeling te voltooien en dat is op een paar regendruppels na goed gelukt. Daardoor kwamen wij in Thull terecht een tocht die zeker de moeite waard was, heel afwisselend en verrassend. Ofschoon wij reeds veel wandelingen rond Schinnen hebben gemaakt kwamen wij op plekken terecht waar wij nog nooit waren geweest. Het was de 700ste keer dat wij met Jos (WGZL) onderweg waren .

Foto onder: De prachtige omgeving van Thull.

Volgende wandeling: Wandeling 1589. ’s Hertogenbosch 13,7 km.

Foto onder: Tijdens deze route moet u natuurlijk een Bosschebol eten!

Volgende Nieuwsbrief: 25/06/2022.

 

SPONSORS

Donaties