nieuwsbrief 1589 – 1590

1589 – 1590

Datum: 25/06/2022

Foto boven van wandeling 1583, deze boom in Mechelen heeft honger! Hij vreet het hele hek op!

Vandaag eindelijk de prachtige natuur- en stadswandeling ’s Hertogenbosch en een mooie route in Rosmalen, die binnenkort online komt.

Nieuw op de site: Wandeling 1589. ’s Hertogenbosch 13,7 km of 10.8 km.

Tijdens deze leuke combinatie van natuur- en stadswandeling ’s Hertogenbosch wandelt u door prachtige parken met vijvers, langs het citadel, door het oude centrum, over de stadsmuren etc.  U loopt eerst langs de vijver Het IJzeren Kind en dan volgt u een mooi graspad langs de Aa.  U wandelt door het Prins Hendrikpark, langs de vijver De IJzeren Vrouw en dan bezoekt u het Citadel van     ’s Hertogenbosch. Via het prachtige haventje langs de Dieze, loopt u naar de Markt waar u kunt pauzeren bij ’t Opkikkertje met wel 3000 kikkers!  U loopt langs de prachtige Sint-Janskathedraal, die u kunt bezoeken en dan loopt u geruime tijd over de stadsmuren langs de Singelgracht. Via een voetpontje steekt u de Dommel over en dan struint u langs het natuurgebied Het Bossche Broek. U loopt even door het mooie Zuiderpark en dan struint u geruime tijd langs de Aa.  Na een uitzicht op de Oosterplas loopt u terug naar het startpunt. U kunt de route inkorten tot 10,8 km maar dan mist u wel het leuke pontje.

Bekijk hier de wandeling en foto’s.

 

Foto onder: Het prachtige haventje in de Dieze.

Nieuw op de site: Wandeling 1590. Rosmalen 10,3 km. Deze wandeling komt binnenkort online.

Ten zuiden van Rosmalen ligt op het prachtige Landgoed Coudewater Restaurant Leefgoed. Tijdens deze gemakkelijke en waterrijke wandeling, loopt u meteen het bos in en daarna wandelt u langs de Grote Wetering.  Via leuke bospaadjes loopt u over landgoed De Wamberg en passeert u een prachtig ven. Voorbij het mooie kasteel de Wamberg struint u een mooi stuk langs het Maximakanaal en na 7,2 km lopen passeert u een mooie picknickbank voor een pauze. U loopt een mooi stuk langs de Berlicumseplas en dan steekt u de Sluis Hintham over. U struint weer langs de Grote Wetering en dan loopt u over landgoed Coudewater naar het mooie terras van Leefgoed, waar u kunt nagenieten.

 

Foto onder: Struinen langs de Aa.

 

 

Nieuw op de site: Eetcafé Bie Meijs in Eijsden.  Hier start wandeling 1591.

Nieuw op de site: Restaurant Van Haandel in Erp.  Hier start wandeling 1592.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 1452. Venlo. Waarschijnlijk bent u hier vaker via de A73 de brug over gereden over de Maas, nu ziet u eens de andere kant van de brug….

Fotograaf:H.Schutte.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 1377. Wintelre, de was in het bos?….

Fotograaf: A.Snellen.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 1153. Stolberg, mooie houtsculpturen bij de burcht.

Fotograaf: E.Quaadvlieg.

Wandelen met GPX

Steeds meer wandelaars wagen zich aan het lopen met GPX.  Fout lopen is er niet meer bij!  Het vergt echter enige handigheid. Lees eerst in rubriek Informatie – GPS informatie.   

Het downloaden van een gpx bestand verschilt per browser! Sommige browsers zetten het bestand om naar hml of txt.   U kunt het beste downloaden met de browser Firefox! Dit is een gratis app. Open de wandeling in de app en klik op GPX. het bestand wordt gedownload op uw telefoon.

U kunt ook de app Advanced Download Manager op uw telefoon installeren. Tik op de wereldbol, surf naar de gpx en kies Start. U download altijd een gpx bestand! Super handig!

Om de route te volgen heeft u een gpx app nodig op uw telefoon zoals Komoot, Wikiloc of Osmand. 

Alle routes van de wandelgids staan al in Komoot en Wikiloc. De app Osmand moet u de gpx inladen maar die is wel nauwkeuriger.

Mocht u toch problemen hebben, helpen wij u graag!

Actueel: Onlangs een nieuwe route uitgezet vanuit Holset, dit wordt wandeling 1601.

Foto onder: Mooi plekje in Mamelis.

Reacties: Wandeling 1232. Echternach.

P & G Groesbeek 

1-6-22 deze route gelopen net als een dag eerder wat een mooie route met wel hele speciale natuur, fantastische rots partijen zeer zeker de moeite waard

Foto onder: Afdaling door de Teufelsschlucht,  een ervaring om nooit te vergeten!

Volgende wandeling: Wandeling 1591. Eijsden 11,2 km.

Foto onder: Bomenlaan bij Kasteel Eijsden.

Volgende Nieuwsbrief: 02/07/2022.

 

SPONSORS

Donaties