nieuwsbrief 1595 – 1596

1595 – 1596

Datum: 06/07/2022

Foto boven van wandeling 1576,  Let op! Dit huis heeft een dakgoot!

Vandaag twee drielandentochten vanuit Holset. Wie durft de uitdaging aan van wandeling 1596?

Nieuw op de site: Wandeling 1595. Holset 14,4 km

Tijdens deze pittige en zeer panoramische drielandentocht door Nederland, België en Duitsland, wandelt u over een weggetje naar Museum Vaals en via graspaden loopt u naar het dal van de Zeversbeek. U loopt langs de bosrand van de Vaalserberg en dan loopt u Duitsland binnen.  De bosrand volgend heeft u prachtig uitzicht op Vaals en beneden klimt u steil door de weilanden omhoog. Via een bosweg bereikt u het Drielandenpunt, waar genoeg horeca ligt voor een pauze. U wandelt door de bossen omlaag naar België en bij de rand van het dorp Gemmenich volgt u een panoramisch weggetje, met prachtig uitzicht. U klimt door het Vijlenerbos omhoog en loopt weer Nederland binnen.  Het laatste stuk langs bosranden biedt ook weer mooie uitzichten.  Aan het einde is een mooi terras aan de achterzijde van de herberg.

Bekijk hier de wandeling en foto’s.

 

Foto onder: uitzicht op Vaals.

Nieuw op de site: Wandeling 1596. Holset (Drielandentocht) 25,9 km

De langste, de meest panoramische maar ook de pittigste drielandentocht uit deze wandelgids. Een uitdaging voor de wandelaar met een goede conditie.  Vanuit Holset wandelt u naar de rand van Vaals en steekt u de Duitse grens over. U klimt door het bos de Schneeberg omhoog en boven loopt u even langs de tanden van de Siegfriedlinie. U daalt af naar het dorpje Seffent en voorbij de Siebenquellen (Zevenbronnen) volgt u een mooi pad naar het Ziekenhuis van Aken.  In Vaals loopt u Nederland binnen en dan beklimt u de Vaalserberg met prachtige uitzichten.  U passeert een Mariagrot en na 12,5 km bereikt u een zitbank met een van de mooiste uitzichten in Zuid-Limburg. Boven steekt u de Belgische grens over en daalt u af naar Gemmenich. Na een flinke klim komt u boven op een heuvel met adembenemend uitzicht op het land van Herve en in de buurtschap  Terstraten volgt u een mooie panoramische weg. U wandelt over een golfbaan omlaag en in de buurtschap Cottessen klimt u steil omhoog.  Boven in het Vijlenerbos daalt u af naar Holset.  U kunt ook starten nabij de kerk van Gemmenich en dan pauzeren in Holset. Start dan bij punt 6. De aangegeven tijd is de pure looptijd zonder pauzes.

Bekijk hier de wandeling en foto’s.

Foto onder: De prachtige omgeving van Holset.

Nieuw op de site: Koffiehuis Gepetto in Genk  Hier start wandeling 1597.

Nieuw op de site: Theetuin Enchanthee in Wolfshuis.  Hier start wandeling 1598.

 

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 192. Meerssen, natuurgebied Bemelerberg.

Fotograaf:L.Weijden.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 743. sinaasappels wijzen u de weg naar Guttecoven.

Fotograaf: A.Snellen.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 1371. Reil, blik op de Moezel.

Fotograaf: H.Schutte.

 

Reacties: Wandeling 1468. Melick.

Astrid 

Een zeer verrassende en korte wandeling. We hebben vaker langs de Roer gelopen. Meestal van uit Herkenbosch. We kwamen nu op plekken langs de Roer waar we nog nooit waren geweest. Prachtige omgeving! En als extraatje nog 12 Ooievaars gezien. Leuke wandeling wanneer je er even uit wilt maar niet zoveel tijd hebt.

Foto onder: Onbekend plekje aan de Roer bij Melick.

Volgende wandeling: Wandeling 1597. Genk 7,2 km.

Foto onder: Tijdens deze wandeling bezoekt u C-Mine.

Volgende Nieuwsbrief: 09/07/2022.

 

SPONSORS

Donaties