nieuwsbrief 1599 – 1600

1599 – 1600

Datum: 16/07/2022

Foto boven van stadswandeling 1589. ’s Hertogenbosch, HELP!!

Vandaag een nieuwe wandeling in Brabant vanuit Aalst en een bijzondere route in Duitsland vanuit Kirspenich.

Nieuw op de site: Wandeling 1599. Aalst 10,2 km.

Ten oosten van Waalre ligt in het dorp Aalst de Lunchroom Hof 7. Tijdens deze gemakkelijke en zeer bosrijke wandeling,  wandelt u al snel over een leuk pad langs de Tongelreep en dan struint u geruime tijd over bospaadjes, naar het prachtige Meertjesven.  Even verder passeert u het mooie Vlasrootven en dan loopt u weer geruime tijd door de bossen. Voorbij het gemeentehuis Waalre loopt u door het Ossepark, langs het prachtige Lisseven en dan loopt u naar het winkelcentrum, waar u bij de lunchroom kunt nagenieten. U kunt ook starten op de wandelparkeerplaats (punt 5) en dan fijn pauzeren/lunchen bij de lunchroom.

Bekijk hier de wandeling en foto’s.

 

Foto onder: Het Meertjesven is een ware oase in de bossen.

Nieuw op de site: Wandeling 1600. Kirspenich – Steinbachtalsperre 13,2 km.

Op een dik uurtje rijden vanaf de grensovergang Bocholtz, ligt in de Nord-Eifel het dorpje Kirspenich. Tijdens deze heuvelachtige wandeling  klimt u eerst steil omhoog naar het Hoch Kreuz, een groot wit kruis met prachtig uitzicht op het dorp. Dan klimt u door het Hardtwald omhoog naar de Hardtburg met slotgracht, die van de buitenzijde te bewonderen is.  Via graspaden met schitterend uitzicht daalt u af naar het dorp Kirchheim en dan klimt u door het dorp omhoog. U daalt via een prachtig dal af naar de stuwdam Steinbachtalsperre. Hier staat ook een zitbank en schuilhut om te pauzeren na 8,5 km lopen.  Na een ronde om het meer met veel infoborden wandelt u via veldwegen en leuke weggetjes naar Burg Kirspenich, een prachtige waterburcht. Via een straatje met fraaie vakwerkhuisjes loopt u terug naar de parkeerplaats.

Bekijk hier de wandeling en foto’s.

Foto onder: Aan het eind passeert u Burg Kirspenich.

Nieuw op de site: Tuinterras Zut Katz in Hillensberg.  Hier start wandeling 1602.

Nieuw op de site: Restaurant ’t Klükske in Holset.  Hier start wandeling 1601.

 

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 536, in het Ardennenstadje Comblain-au-Pont is het kerkhof boven de kerk…..

Fotograaf: T.Schmeits.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 1456, Eben Emal, mergelrotsen boven de Maas.

Fotograaf: H.Schutte.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 1524. Heijen.

Fotograaf: J.Heerings.

Actueel: Onlangs een nieuwe route uitgezet in de Vulkaaneifel vanuit Bad Neuenahr – Ahrweiler, dit wordt wandeling 1606. Het is een route die †Jan Nobbe en Jos getekend hebben tijdens de lockdown 2020.

Foto onder: Jos, fotograaf Hein en de wandelspotters genieten van Kaffee und Kuchen in Ahrweiler.

Reacties: Wandeling 1588. Huy.

Hans Heidendal 

Deze prachtige wandeling gelopen op een “stralende” zomerdag (onder de rook van de kernreactor). Het eerste deel voor een groot deel langs de majestueuze Maas: lekker uitwaaien en momentjes van verstilling. Waande me op enig moment “sitting on the dock of the bay”. Heel mooi ook en n beetje avontuurlijk het rotsachtige pad langs de Solliere en de verrassende paadjes, verborgen tussen hagen door. Hier en daar wat pittige klimmetjes en als kers op de taart de leuke route door de super gezellige binnenstad van Huy! Super gezellig! Super wandeling!

Foto onder: Het gezellige marktplein van Huy.

Volgende wandeling: Wandeling 1601. Holset 8,3 km.

 

Foto onder: Kent u deze Mariagrot in Holset?

Volgende Nieuwsbrief: 13/08/2022.

 

SPONSORS

Donaties