nieuwsbrief 1601 – 1602

1601 – 1602

Datum: 13/08/2022

Foto boven van wandeling 1598.  Fietsers doorrijden, voetgangers hek openen…heuh?…. ruiters hek uitschakelen?…

Nieuwe foto’s op de hoofdpagina in de maand augustus van wandeling 1596 en 1603.

Vandaag een nieuwe wandeling vanuit Holset en een leuke route naar het Duitse Hillensberg.

Nieuw op de site: Wandeling 1601. Holset 8,3 km.

Tijdens deze licht heuvelachtige en grensoverschrijdende wandeling wandelt u meteen via voetpaden langs akkers en weilanden en dan loopt u de buurtschap Oud Lemiers binnen. U steekt de Duitse grens over en klimt via een voetpad omhoog. Dan volgt u een mooi panoramapad en struint u geruime tijd door het mooie Selzerbeekdal.  Bij de brug loopt u weer Nederland binnen en loopt u door de buurtschap Mamelis langs fraaie vakwerkhuizen.  Via veldwegen loopt u terug naar Holset waar u nog een mariagrot passeert. Het is een open wandeling met mooie uitzichten op de heuvels.  U kunt deze route mooi combineren met wandeling 264 tot een dagwandeling van 16,8 km en tussendoor fijn pauzeren bij ’t Klükske.

Bekijk hier de wandeling en foto’s.

 

Foto onder: Op weg naar het Selzerbeekdal op Duits grondgebied.

Nieuw op de site: Wandeling 1602. Sittard – Hillensberg 12 km.

Tijdens deze licht heuvelachtige en grensoverschrijdende combinatie van stads- en natuurwandeling wandelt u eerst langs de Roeivijver en de Geleenbeek en dan klimt u langs de wijk Kollenberg een voetpad omhoog.  Via voetpaden langs akkers komt u bij een zitbank met mooi uitzicht en dan daalt u een weggetje af naar het Duitse dorpje Hillensberg en komt u bij het leuke tuinterras van Töpferei Zur Katz waar u kunt genieten van koffie met vlaai. U klimt naar een plateau en loopt weer Nederland binnen. Voorbij de Roskapel loopt u in Sittard over de stadswallen en dan duikt u het oude centrum in naar het gezellige Marktplein.  Via het mooie Stadpark Sittard wandelt u over voetpaden terug naar het startpunt.  U kunt ook starten in Hillensberg, start dan bij punt 4.

Bekijk hier de wandeling en foto’s.

Foto onder: Omgeving Hillensberg.

 

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 589. Illikhoven.

Fotograaf:F.Otermans.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 1472. Meerhout, bij café Den Doktoor zit u in de wachtkamer….

Fotograaf: H.Schutte.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 1577. Valkenburg, zoek de wandelaar…..

Fotograaf: M.Coopmans.

Actueel: Onlangs een nieuwe route uitgezet vanuit Lemiers, dit wordt wandeling 1608.

Foto onder: Tijdens deze route passeert u Kasteel Lemiers.

Reacties: Wandeling 60. Holset.

Annie Aspers 

Vanmorgen zin in een wandeling in het zuiden ….helaas kon ik geen nieuwe route uitprinten ( inkt op ) dan maar een oudje uit de lade nemen …..mijn oog viel op route 60.Holset 19 km …..uitgeprint in 2011….”ZEER MOOIE ROUTE “had ik in 2011 erop geschreven …..destijds stond erop 19 km…..de mooiste routes bewaar ik in een lade ….vanuit Nedeweert om 8 uur aangereden , om 9 uur gestart .
Het was GENIETEN met hoofdletters ….10 uur zat ik op terras Cafe A Gen Kirk aan de Rabarbervlaai met koffie…..heerlijk rustig , alleen vogelgeluiden …..pas rond 12 uur kwam ik paar collega-wandelaars tegen …doordat ik stil alleen liep , hoor en zie je meer in die prachtige natuur …..2 maal een ree gezien , beide keken mij net zo verbaasd aan als ik hun…..heel afwisselende route , met hele mooie uitzichten en heerlijk in de schaduw van het mooie Vijlnerbos !
Mijn dank wederom aan de maker[s] van deze mooie route ! vr.groetjes Annie A.

Foto onder: Winterlandschap bij Holset. (Kunt u even afkoelen!).

Volgende wandeling: Wandeling 1603. Jüchen 11,1 km.

Foto onder: In Liedberg passeert u de Mühlenturm, een uitkijktoren met prachtig uitzicht. Vergeet niet muntjes van € 0,50 per persoon!

Volgende Nieuwsbrief: 20/08/2022.

 

SPONSORS

Donaties