nieuwsbrief 1603 – 1604

1603 – 1604

Datum: 20/08/2022

Foto boven van wandeling 1598. Cadier en Keer, bij de golfbaan moet je goed je voeten vegen!

Vandaag kastelen, kastelen en nog eens kastelen in Jüchen en Les Avins.

Nieuw op de site: Wandeling 1603. Jüchen – Schloss Dyck 11,1 km.

Op 45 min. rijden van de Nederlands grens bij Bocholtz ligt een van de mooiste kastelen van Duitsland, Schloss Dyck.   Een gemakkelijke wandeling langs 3 kastelen, een uitkijktoren, een schilderachtig dorpje met vakwerkhuizen en een klooster.   Via veldwegen loopt u naar het dorpje Rubbelrath en dan volgt u een rustig asfaltweggetje. Via leuke bospaadjes komt u in het schilderachtige dorpje Liedberg met fraaie vakwerkhuizen en de Mühlenturm, een oude uitkijktoren die u kunt beklimmen voor een mooi uitzicht.  Na een rondje door het fraaie dorpje komt u bij Schloss Liedberg, waar u de binnenplaats mag bekijken.  Bij het dorpje Schlich loopt u naar Haus Fürth, een prachtige waterburcht, die u van de buitenkant kunt bekijken. U volgt een asfaltweggetje langs graanvelden en via bospaadjes loopt u naar het Nicolauskloster met prachtige kloostertuin en Mariagrot. Via een veldweg langs oude kanstanjebomen komt u bij Schloss Dyck.  De entree van € 10,00 is zeker de moeite waard. U kunt het kasteel van binnen bekijken, maar de tuinen zijn de trekpleister. Het kasteel is open van 14.00 tot 18.00 uur.

Bekijk hier de wandeling en foto’s.

 

Foto onder: Vooral het kasteelpark van Schloss Dyck is de moeite waard!

Nieuw op de site: Wandeling 1604. Les Avins – Château Modave 16 km.

Ten zuiden van de stad Huy ligt het rustige Ardennendorpje Les Avins.  Tijdens deze heuvelachtige wandeling door het dal van de Hoyoux, wandelt u over veldwegen en voetpaden naar het bos en via leuke bospaadjes komt u bij het imposante Château Modave. Van 1 april tot 30 november kunt u gratis de kasteeltuin bezoeken, zeker doen!  U wandelt een stuk langs de Hoyoux en dan komt u in het dorp Pont de Bonne, waar een restaurant met terras is voor koffie. Dan beklimt u een rotsplateau, Rocher du Vieux Château met 3 mooie uitkijkpunten en loopt u weer omlaag naar het dorp.  U struint geruime tijd door de bossen langs een oude muur en via voetpaden komt u bij de grot Ossuaires. Via een verrassend pad komt u weer in het dorp.

Bekijk hier de wandeling en foto’s.

Foto onder: Château Modave in de Ardennen is een bezoekje waard!

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 781. Bemelen.

Fotograaf:J.Maessen.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 1598. Cadier en Keer, de Mariagrot bij Bemelen is een unieke plek.

Fotograaf: H.Schutte.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 1600. Kirspenich, de Hardtburg.

Fotograaf: J.Heerings.

B&B Brocante Onder de Poort in Moelingen heeft de 2e B&B kamer geopend voor gasten. Deze is helemaal zelf ontworpen en gebouwd door de uitbater. Een prachtige plek om de Voerstreek te ontdekken!

Actueel: Onlangs een nieuwe route uitgezet vanuit Dalhem, dit wordt wandeling 1605.

Foto onder: Door een echte spoortunnel wandelen.

Reacties: Wandeling 832. Morsbach.

Herman Wijenberg 

Een erg mooie wandeling, prachtige omgeving. Het was zonnig met wolken en vrij warm. Het gebied heeft een dramatisch verleden (je van te voren wat inlezen is zeker aan te bevelen) De route is soms nogal pittig maar langs het stuwmeer is het gemakkelijk lopen. Vooral het bezoek aan Wollseifen en Burg Vogelsang is de moeite waard, het laatste is gelukkig niet kapot gerestaureerd.

Foto onder: De prachtig gelegen stuwdam.

Volgende wandeling: Wandeling 1605. Dalhem.

Foto onder: In Dalhem wandelt u door een echte spoortunnel!

Volgende Nieuwsbrief: 27/08/2022

 

SPONSORS

Donaties