nieuwsbrief 1607 – 1608

1607 – 1608

Datum: 03/09/2022

Informatie over wandelen met gpx.

Foto boven van wandeling 1593. Thorn,  Bij restaurant Humphrey’s hebben ze lekker veel kip!

Vandaag weer een schitterende wandeling door het land van Herve (Favoriet gebied van Jos!) vanuit de steenkolenmijn Blegny en een grensoverschrijdende route in Lemiers naar Orsbach.

Nieuw op de site: Wandeling 1607. Blegny (Mine) 8,6 km.

Op slechts een kwartiertje rijden vanaf de Nederlandse grens bij Eijsden ligt de Steenkolenmijn Blegny. Dit is een uitstekende wandeling om voor het eerst het prachtige Land van Herve te  verkennen, u wordt meteen verliefd op de omgeving.  U passeert tientallen klaphekjes!  Tijdens deze heuvelachtige route wandelt u eerst door de weilanden naar de rand van Blegny en via leuke voetpaden loopt u omlaag naar het mooie dal van de Rou de Bolland. U loopt door een klein maar prachtig bos langs een beekje en dan klimt u een steil pad omhoog naar het dorp Housse.  Via leuke paden wandelt u weer naar het dal van Rou de Bolland en dan struint u geruime tijd door weilanden met vele klaphekjes. Via een steil paadje klimt u uit het dal en heeft u een prachtige blik op het dal. Via een trappenpad beklimt u de terril (berg van steenkoolafval) en dat wordt beloond met een schitterend uitzicht op het land van Herve. Er staat ook een zitbank en een infotafel waar u nog meer terrils kunt zien. Dan daalt u af naar de mijn, die u ook op afspraak, kunt bezoeken.  Deze panoramische wandeling is een en al promotie voor het Land van Herve.

Bekijk hier de wandeling en foto’s.

 

Foto onder: Op de terril ligt het land van Herve aan je voeten.

Nieuw op de site: Wandeling 1608. Lemiers 9,5 km.

Tijdens deze heuvelachtige en grensoverschrijdende wandeling, wandelt u via veldwegen naar de buurtschap Mamelis en dan klimt u omhoog naar de afgelegen Michaelshof in Duitsland.  U volgt een panoramisch pad met schitterend uitzicht en dan klimt u een steil bospad omhoog. U loopt Orsbach binnen en passeert een pleintje met zitbanken om te pauzeren.  Even later loopt u weer op een panoramisch pad met adembenemend uitzicht en dan daalt u via een voetpad af naar het Duitse gehucht Lemiers.  Meteen daarna loopt u door de buurtschap Oud-Lemiers en komt u bij Kasteel Lemiers. Via een mooi pad langs de Hermansbeek komt u weer aan de Rijksweg en loopt u terug naar het terras.  In het gebouw kunt u een kijkje nemen naar de vele indoor mogelijkheden.

Bekijk hier de wandeling en foto’s.

Foto onder: Vanuit Orsbach heeft u een adembenemend uitzicht!

Nieuw op de site: Eetcafé Trefpunt in Beegden.  Hier start wandeling 1609.

Nieuw op de site: Hoeve de Eik in Sippenaeken.   Hier start wandeling 1610.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 1569, de Dommel bij Dommelen.

Fotograaf:J.v.d. Eijnden.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 1588, het gezellige centrum van Huy.

Fotograaf: H.Schutte.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 1600, Kirspenich, het Hoch Kreuz.

Fotograaf: E Quaedvlieg.

Actueel: Onlangs een nieuwe route uitgezet in de Ardennen vanuit Sclayn, dit wordt wandeling 1612.

Foto onder: Het groevemeer bij Seilles valt op door de licht blauwe kleur.

Reacties: Wandeling 465. Bilstain.

Hans Heidendal 

Leuke wandeling met als hoogtepunt natuurlijk het historische vestingstadje Limbourg. Verder heel veel weilanden en nog heel veel meer koeien. Wees voorzichtig met deze beestjes vooral als ze nog kalfjes hebben: ik werd achtervolgd door een kudde en kon nog net mijn vege lijf in veiligheid brengen door over een doornhaag te springen. Het bleef gelukkig bij n paar schrammen…

Foto onder:  Het prachtige landschap (met koeien) bij Bilstain.

Volgende wandeling: Wandeling 1609. Beegden 11 km.

Foto onder: Uitzicht op het meer Lange Vlieter.

Volgende Nieuwsbrief: 10/09/2022.

 

SPONSORS

Donaties