nieuwsbrief 1615 – 1616

1615 – 1616

Datum: 01/10/2022

Informatie over wandelen met gpx.

Foto boven van wandeling…..eeuuh……eens even denken….

Nieuwe foto’s op de hoofdpagina in de maand oktober van wandeling 1231. Echternach en 1612. Sclayn.

Vandaag een wandeling vanuit Ittervoort naar het witte stadje Thorn en een route vanuit de gloednieuwe prachtige brasserie Frissen Rustiek in Margraten.

Nieuw op de site: Wandeling 1615. Ittervoort – Thorn 9,7 km.

Tijdens deze gemakkelijke en afwisselende wandeling, passeert u liefst 8 kapelletjes. U wandelt eerst via een veldweg naar de prachtige Kapel Onder de Linden, die u kunt bezichtigen. Via een rustig weggetje loopt u naar het voetbalterrein en dan volgt u geruime tijd een mooi hol pad langs stokoude bomen. U loopt het witte stadje Thorn binnen en voorbij de kerk passeert u een openluchttheater. U wandelt naar een uitkijkpunt met prachtig uitzicht op het meer Grote Heg en dan komt u bij een parkeerplaats (Alternatief startpunt).  Via voetpaden loopt u weer naar Thorn en via veldwegen wandelt u naar de bijzondere Onze-Lieve-Vrouw van-Rustkapel, die in een muur gemaakt is.  U loopt verder naar de Heilige Familiekapel en via een rustig weggetje loopt u naar restaurant Sfeer, waar aan de achterzijde een gezellig tuinterras ligt. Tip: U kunt ook starten op de wandelparkeerplaats bij Thorn en dan fijn pauzeren/lunchen bij Restaurant Sfeer, start dan bij punt 4.

Bekijk hier de wandeling en foto’s.

 

Foto onder: Uitzicht op het meer Grote Hegge.

Nieuw op de site: Wandeling 1616. Margraten 9,4 km.

Tijdens deze licht heuvelachtige wandeling, wandelt u via veldwegen langs akker en weilanden en via een leuk voetpad komt u in Reijmerstok, waar een zitbank staat om te pauzeren.  U struint door weilanden met mooi uitzicht en dan loopt u door een bijzondere diepe grubbe, die soms wel 10 m diep is.  U loopt even door de buurtschap Termaar en dan passeert u een mooie vijver. Via een veldweg komt u in Margraten. U kunt ook starten op de parkeerplaats in Reijmerstok en dan fijn pauzeren/ lunchen bij Brasserie Frissen Rustiek in Margraten. Start dan bij punt 3.

Bekijk hier de wandeling en foto’s.

Foto onder:

 

Nieuw op de site: Museum de Schat van Simpelveld.  Hier start wandeling 1617.

Nieuw op de site: Stout in Aarle-Rixtel.  Hier start wandeling 1618.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 56. Mechelen.

Fotograaf:L.Weijden.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 1606, uitzicht op het dorp Ahrweiler.

Fotograaf: H.Schutte.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 1606, de mooie stadspoort van Ahrweiler.

Fotograaf: J.Heerings.

 

Reacties: Wandeling 890. Nederweert.

Astrid 

Zoals iedere woensdag , ook deze woensdag op pad. Gekozen voor de 7,4 km. Droog zou het niet worden vandaag dus met de paraplu op weg. Zoals Jos al aangeeft was het een drassig pad langs de beek. Binnen paar minuten waren onze sokken al nat ondanks goede wandelschoenen. Dus extra sokken is geen luxe. Bij start/eindpunt Ons boerenerf werden we bij terugkomst al opgewacht. Op woensdag zijn ze eigenlijk niet open maar we (2 “verzopen katten”) kregen toch koffie en thee aangeboden. Top gastvriendelijkheid!

Foto onder: Tijdens regenval kunnen de graspaden goed nat zijn.

Volgende wandeling: Wandeling 1618. Aarle-Rixtel.

Foto onder: Kasteel Croy.

Volgende Nieuwsbrief: 08/10/2022.

 

SPONSORS