Nieuwsbrief 1623 – 1624

1623 – 1624

Datum: 30/10/2022

Informatie over wandelen met gpx.

Foto boven van wandeling 1613. Heythuysen, ik hou van honden!

Nieuwe foto’s op de hoofdpagina in de maand november van wandeling 1530. Amstenrade en 1625. Wittem – Gulpen.

Vandaag een nieuwe wandeling vanuit Wiemesmeer bij Zutendaal en een route door de Hoge Fronten naar het oudste café van Maastricht.

Nieuw op de site: Wandeling 1623. Wiemesmeer (Zutendaal) 9,9 km.

Op slechts een kwartiertje rijden van de Nederlandse grens bij Stein ligt in Wiemesmeer, behorende bij gemeente Zutendaal, Bistrobar Jachthoorn.  Tijdens deze bosrijke en gemakkelijke wandeling, wandelt u eerst naar een bijzonder parkje met de prachtige Lourdesgrot Wiemesmeer en een mooie Statieweg. Via bospaden en bosranden loopt u naar de Duikvijver de Kyn en komt u bij een mooi uitkijkpunt met picknickbanken.  U wandelt langs de tweede vijver, waar ook zitbanken staan en dan bereikt u een uitkijkpunt met mooi zicht op de Surfplas Papendaalheide.  De terugweg wandelt u over leuke bospaadjes door prachtige loof- en naaldbossen.  Aan het einde is een leuk terras.

Bekijk hier de wandeling en foto’s.

 

Foto onder: De mooie visvijver bij Wiemesmeer.

Nieuw op de site: Wandeling 1624. Maastricht 6,3 km.

Tijdens deze bijzondere wandeling loopt u niet alleen naar het oudste café van Maastricht maar ook naar de Hoge Fronten en Kazematten in Maastricht, dit zijn vestingwerken uit de 17e eeuw. Tijdens deze interessante wandeling is heel veel te zien!  Vanaf het startpunt wandelt u langs een gebied waar vroeger de rubberfabriek de Radium heeft gestaan en dan loopt u boven over de vestigingmuren van de Hoge Fronten. Hier waren duizenden soldaten gelegerd.  Soms loopt u beneden tussen de muren en dan weer hoog over de muren zodat u een indruk krijgt van de enorme omvang.  U loopt even door een oud gedeelte van Maastricht en dan komt u bij Café ’t Rozenhoedje waar u kunt pauzeren. Het café stamt uit de 15e eeuw. U wandelt langs de markt naar de Maas en dan loopt u langs het Bassin, de vroegere haven van Maastricht. U wandelt verder over een bijzonder pad langs het water door de vestiging en dan loopt u terug naar de parkeerplaats. U kunt ook starten bij Café ’t Rozenhoedje (geen parkeermogelijkheid), start dan bij punt 5.

Bekijk hier de wandeling en foto’s.

Foto onder: Wandelen door de Hoge Fronten in Maastricht.

Nieuw op de site: Lunchroom De Looier in Gulpen.  Hier start wandeling 1625.

Nieuw op de site: Restaurant De Financiën in Loon op Zand.  Hier start wandeling 1626.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 1099. Thorn.

Fotograaf: J.Maessen.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 1047. Neer.

Fotograaf: J.Wlazlo.

Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 1606, het prachtige stadje Arhweiler.

Fotograaf: T.Schmeits.

Reacties: Wandeling 1605. Dalhem.

Jan Maessen 

Beste wandelaars, Zondag 9 Oktober deze wandeling gelopen. Ik zou bijna zeggen dat het verplicht is aan alle wandelaars om deze kleine wandeling te lopen. Je waant je zo ver weg van Nederland (maar 10 minuten achter de grens bij Vise) wat een super omgeving, en een spectaculair einde van deze wandeling. Chapeau Jos, en hartelijk dank.
Jan Maessen – Brunssum

Foto onder: Info over de spoortunnel waar nu een wandelpad doorheen loopt.

Volgende wandeling: Wandeling 1625. Wittem-Gulpen 8,9 km.

Foto onder: Het uitzicht vanaf de Gulperberg blijft adembenemend!

Volgende Nieuwsbrief: 06/11/2022.

 

SPONSORS